handdator

Visa fullständig version : Partier som ställer upp i valet 2006


floodis
2006-02-27, 20:42
Här är alla partier som ställer upp i riksdagsvalet 2006. Kan vara bra att kolla in konkurrensen ;)Allianspartiet (http://www.allianspartiet.se/)Arbetarepartiet-Socialdemokraterna (www.socialdemokraterna.se)Centerpartiet (www.centerpartiet.se)Det nya partiet (d) (http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_nya_partiet)Direktdemokraterna (http://sv.wikipedia.org/wiki/Direktdemokraterna)Enhet (http://www.enhet.se/)Europeiska Arbetarpartiet-EAP (http://www.nysol.se/)Feministiskt initiativ (www.feministisktinitiativ.se)Folkdemokraterna (http://susning.nu/Folkdemokraterna)Folkpartiet liberalerna (http://www.folkpartiet.se/)Högerpartiet de konservativa (http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gerpartiet_de_konservativa)Junilistan (http://www.junilistan.nu/)Kommunistiska Partiet (http://www.kommunistiskapartiet.org/)Kristdemokraterna (http://www.kristdemokraterna.se/)Miljöpartiet de gröna (http://www.mp.se/)Moderata Samlingspartiet (http://www.moderat.se/)Nationaldemokraterna (http://www.nd.se/)Nordisk Union (http://www.nordiskunion.nu/)Norrbottenspartiet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Norrbottenspartiet)Ny Framtid (http://home.swipnet.se/~w-50876/)NyDemokrati (http://sv.wikipedia.org/wiki/NyDemokrati)Partiet för naturens lagPartiet.se (http://www.partiet.se/)Piratpartiet (http://www.piratpartiet.se/)Rikshushållarna (http://www.members01.chello.se/lennartnyberg)Rättvisepartiet Socialisterna (http://www.socialisterna.org/)SPI - Sveriges Pensionärers Intresseparti (http://www.spipartiet.org/)Sjöbopartiet (http://www.sjobopartiet.nu/)Skattereformisterna (http://sv.wikipedia.org/wiki/Skattereformisterna)Skånepartiet (http://www.skanepartiet.org/)Sociala Partiet (http://www.socialapartiet.se/)Socialistiska Partiet (http://www.socialistiskapartiet.se/news.php)Strandskyddspartiet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Strandskyddspartiet)Sverigedemokraterna (http://www.sverigedemokraterna.se/)Sveriges GrannskapsParti - Svenska Folkets Vilja (http://www.folketsvilja.se/)Vänsterpartiet (http://www.vansterpartiet.se/)

Tor Skude
2006-02-27, 23:02
Värt att notera är att Sjukvårdspartiet inte finns med på listan. De ställer alltså inte upp i valet 2006, trots att det tidigare snackats mycket om det.

C. M.
2006-03-01, 15:04
Sjukvårdspartiet avstod från att registrera sig.

-Men det går lika bra att ställa upp i valet utan registrering. Vi får ta risken att någon annan åker snålskjuts på vår kampanj, säger Kenneth Backgård, talesman för sjukvårdspartiet. - Aftonbladet.

von Flopp
2006-03-02, 14:45
Avstod från att registrera sig, eller misslyckades med 1500 underskrifter?

-Jag tror på det sistnämnda.

Tor Skude
2006-03-02, 22:30
Man kan undra. Fast de har fått 50-100 000 röster i tidigare landstingsval, så jag tror inte att de egentligen hade haft problem att få ihop namnunderskrifter. Det kanske är en organisatorisk fråga?

mackelajt
2006-03-03, 14:56
Jag nästan hoppade till i stolen här i skolan nu när jag såg listan över alla partier som ställer upp. Hade inte den blekaste om att det var så många. Men sen utav de partier som är utanför riksdagen i dagsläget är det bara Vi, Sjukvårdspartiet (även om de nu inte ställer upp), Junilistan och FI jag hört talas om. Dessa partier är ju nästan de enda som nämnts i media.

Björn Felten
2006-03-03, 18:52
Suck! Var fanns Kalle Anka-partiet?Som gammal E-teknolog från Chalmers bultar mitt hjärta extra hårt för vårt urgamla skyddshelgon.

Richie
2006-03-03, 20:26
Noterbart är att den här listan är partier som är registrerade för val, det kan alltså, som i t.ex. Ny Demokratis fall, röra sig om zombier som inte avregistrerats, eller partier som har, eller kommer att ställa upp i val till Europaparlamentet, det är ju samma registrering som för riksdagsval. De tas bort från listan på eget initiativ eller automatiskt efter två på varandra följande val då de inte anmält några kandidater. Läs mer på http://www.val.se/Oj. Såg just att det tillkommit åtminstonde ett parti sedan floodis kopierade hit listan; Allians för Sverige. Med en adress c/o Folkpartiet. :-) *kollar* Jodå, det finns fler. Internetpartiet, Folkets Vilja och Vansterdemokraterna.se.Kalle Anka-partiet har uppenbarligen inte registrerats och det känns som en sådan registrering hade förfelat partiets funktion i just det fallet. :-)