handdator

Visa fullständig version : Tolkar sökes till ESF


TeirdeZ
2008-06-20, 21:57
Kom via e-post:

Europeiska Sociala Forumet behöver tolkar!

Tolkning är en väsentlig uppgift för genomförandet av Europeiska Sociala Forumet 17-21 September i Malmö och för att debatten ska bli så rik så möjligt. Alla ska ha möjlighet att bidra till diskussionen om till exempel global rättvisa på lika villkor även om man talar ett minoritetsspråk, ett icke kolonialt språk.

Det kommer att behövas 600 frivilliga tolkar under ESF, en blandning av professionella och icke professionella tolkar som tillsammans visar att en annan värld är möjlig. Tolkningen kommer att utföras med stöd av Babels nätverket som utvecklas inför forumet i Norden.

Är du tolk? Behärskar du flera språk väl? Kom med i äventyret!Anmäl dig som tolk under forumet och gå med i Babels nätverket!

Registrera dig på www.babels.org och välj att gå med i ESF Malmö listan.För mer information, www.babels.org eller kontakta Sophie Sermage, sophie.sermage(at)esf2008.org, 0709-346 921

Schema för information om och träning i tolkning inför ESF2008 i Malmö 17-21 September.

InformationsmötenUnder informationsmöten får du information om Sociala Forum, om Babelsnätverket, om hur tolkningen kommer att gå till och hur man anmäler sig och om hur man kan träna som frivillig tolk inför forumet.

Studiecirkel om tolkning, Babels och Europeiska Sociala ForumetStudiecirkeln har som syfte att informera om forumet, att informera om olika tolkningsformer och att träna icke professionella som professionella tolkar inför ESF 2008. Träningen går ut på att i grupp träna kort minnet, ens kapacitet av att sortera information, utveckla sitt ordförråd i relevanta ämnen och träna konsekutiv och simultantolkning. Målet är att förbereda oss för att bli frivilliga tolkar på ESF och kunna erbjuda en så hög kvalitet så möjligt till åhörare men också att känna av vad passar en bäst både i språkkombinationer och i form av tolkning. Studiecirkeln bidrar även till implementeringen av Babelsnätverket i Norden.

TräningshelgerUnder träningshelger samlar vi studiecirkeldeltagare, nyfikna och de som inte kan komma till studiecirklar under veckan. Vi tränar på liknande vis som under studiecirkeln och har inbjudna gäster som talar om ett visst ämne, från Babels eller professionella konferenstolkar till exempel.

Träna med ALternative Interpretation SystemI Augusti kommer vi att börja träningen med bås och tekniken (ALIS). Två veckor innan forumet kommer vi att ha träning med Maria Brander, lärare i tolkning från University of Salamanca och från Babelsnätverket.

InformationsmötenMalmöTisdagar kl 18-20, ESF Nordens Kansli, Industrigatan 4B, Malmö, 4e våning Hitta till ESF Norden!

1 juli

15 juli

StockholmSolidaritetshuset, Tegelsviksgatan 40, Stockholm Hitta till solidaritetshuset!Torsdag 3 juli, 18-20

Lördag 12 juli 10-12

Måndag 28 juli 18-20

Studiecirkel om tolkning, Babels och Europeiska Sociala Forumet

Malmö

Varje onsdag kl 18-20 under hela sommar på ABF, Spånehusvägen 47, Malmö Hitta till ABF!

Stockholm

Information kommer senare

Träningshelger

Detaljerade scheman kommer senare

Malmö

ESF Nordens Kansli, Industrigatan 4B, Malmö, 4e våning Hitta till ESF Norden!

lördag 5 och söndag 6 juli, 11-16

lördag 2 och söndag 3 augusti, 11-16

Stockholm

Solidaritetshuset, Tegelsviksgatan 40, Stockholm Hitta till solidaritetshuset!

lördag 12 och söndag 13 juli, 11-16

lördag 2 och söndag 3 augusti, 11-16