handdator

Visa fullständig version : Förslag till upplägg av kampanjande i mindre orter


Daniel Gustafsson
2009-03-04, 17:16
Jag som bor i en medelstor stad (Kristianstad) antar att mönstret för hur folk beteer sig och rör sig är i stort sett samma för alla städer av medelstor karaktär, men det kan ju finnas avvikelser också.Men i Kristianstad är det i stort sett så här.Staden vaknar till liv runt kl. 6 och är igång till runt kl. 18 - 20, (då folket åker hem till förorterna och byarna runt omkring) med undantag för dem som bor i stadskärnan, raggare som bränner gummi på P-däcket och de som besöker stadens biograf. Undantaget är helgerna då staden lever i princip dygnet runt förrutom runt söndag kväll/natt. Jag antar att det ser ut precis så här i många städer i Sverige?? Förrutom då i de städer med befolkningar på över 100 000 upp till Malmö/Stockholm/Göteborg som förmodligen har sina egna unika mönster??Mitt förslag till kampanjande i de mindre städerna är i såfall följande.Affischer skall vara uppe hela veckan runt, förslagsvis, sätter man upp dessa och kontrollerar deras status typ 2 - 3 kvällar i veckan, dessa bör sitta i varje basort och förort vid affärerna/mackerna där folk samlas, i stadskärnan gärna där folk rör sig runt krogarna och uteställena, några öl i kroppen och man blir politisk.:) Glöm inte heller tåg/bussstation/Resecentrum eller vad det kallas, massor av folk kommer ju att se affischerna där varje dag. Om man har tid, så bör man defentivt stå här och dela ut flygblad, runt eftermiddagstid då folk rör sig här. Antar att det funkar så också i andra städer??I Kristianstads fall så är det mest lönt att ha flygbladsutdelning på lördagar och eller söndagar men det säkraste korten är nog på lördagar, framförallt den lördagen som är direkt i samband med löneutbetalningen då affärerna har långöppet, hos oss kallas detta långlördag, ibland har de långsöndag också. Jag förmodar att detta förekommer på många andra orter också. Men i stort sett varje lördag skall partiet röra sig och synas i staden.

Drakvakt
2009-03-04, 23:30
Har du några tankar på var man kan sätta upp affischer och sådant? De flesta byggnader är ju privatägda, busshållplatser är väl förbjudet o.s.v. Om du har någon kunskap i hur man går till väga för att hitta bra tillåtna platser att affischera på, så att man slipper bli utskälld eller få sakerna nedrivna direkt.

Falathar
2009-03-05, 04:12
jag tänkte mest be att du försöker få din signatur att inte ta upp en halv sida daniel :) detta djävla forum med sin envisa fason att meka in dubbla rad avstånd precis överallt där man inte tvingar det till att uppföra sig :D

maloki
2009-03-05, 15:27
Note to self (and others): När siggen ser ut som du vill, gå inte in där :>

Daniel Gustafsson
2009-03-05, 16:50
Drakvakt (2009-Mar-04)Har du några tankar på var man kan sätta upp affischer och sådant? De flesta byggnader är ju privatägda, busshållplatser är väl förbjudet o.s.v. Om du har någon kunskap i hur man går till väga för att hitta bra tillåtna platser att affischera på, så att man slipper bli utskälld eller få sakerna nedrivna direkt.Vi i Kristianstad använder kartong för att fästa afficher på, sedan använder vi buntband/stripes/stripes eller kan man använda balaband/snöre och fästa kartongen kring en lyktstolpe med. Det syns MYCKET bättre om affischerna sitter kring lyktstolpar på ögonhöjd än på skåp etc etc på fotnivå. Dessutom sabbar det inte, två eller tre knips med en avbitare och den är borta om man använder buntband och då är det INTE skadegörelse som då man klistrar/tejpar.Jag personligen höll på att åka på skadegörelseböter ÄVEN om det INTE var Piratpartiet i Kristianstad som hade satt upp klistermärken i Kristianstad om demostrationen mot FRA i Malmö. Det var ett annat parti. Vår logga var på klistermärket och Kristianstad kommun genom C4 Teknik ringde upp mig och sa att om inte klistermärkena var nere inom 24 timmar så skulle jag åka på böter typ 600 kr/klistermärke. Som tur är har jag divese kontakter och jag ringde polisen och frågade om kommunen kunde sätta dit mig för något jag inte hade gjort, det kunde de inte. Men detta är en lärdom. Sätt aldrig upp partiets klistermärken på lyktstolpar och andra offentliga ytor, partiet kan råka illa ut.

Anton Aderum
2009-03-08, 15:20
Drakvakt (2009-Mar-04)Har du några tankar på var man kan sätta upp affischer och sådant? De flesta byggnader är ju privatägda, busshållplatser är väl förbjudet o.s.v. Om du har någon kunskap i hur man går till väga för att hitta bra tillåtna platser att affischera på, så att man slipper bli utskälld eller få sakerna nedrivna direkt.Jag vet inte hur det ser ut i andra städer, men här i Vänersborg finns det ett antal ställen där det sätts upp (musik)affischer mest hela tiden. Vid olika musikställen mm. Där antar jag att det är helt ok att sätta upp? Men det kanske är förbjudet att sätta upp politiska budskap på sådana... hmm!

Drakvakt
2009-03-09, 10:26
utmärkt, då vet vi iallafall lite mer om man vill sätta upp material.

Mårten Fjällström
2009-03-09, 14:07
Om det finns anslagstavlor där det brukar sitta affischer om annat så är det som regel bara att affischera på, det är oftast kommunen som ställer ut allmänna anslagstavlor.Inför valet så bör någon i varje kommun kontakta valnämnden för att höra sig för om affischering. Under viss tid före valet brukar det vara tillåtet att - inom vissa gränser - ställa upp egna skyltar på kommunens mark. Skyltar tillverkas lätt av spånskiva och trästolpe och körs ner i marken på lämpliga ställen.

mengedej
2009-03-13, 09:46
När det gäller allmän affischering krävs normalt polistillsånd för stolpar, skyltar, skåp, husväggar etc.

Åtminståne i vår kommun. Undantag kan som sagt gälla inför allmänna val, så kontakt med valnämnden i kommunen är smart om man vill förhöra sig om vad som verkligen gäller.

Axel Källström
2009-03-18, 20:37
Daniel Gustafsson (2009-Mar-05)

Sätt aldrig upp partiets klistermärken på lyktstolpar och andra offentliga ytor, partiet kan råka illa ut.Man ser ju Ung Vänsters klisterlappar överallt, och allra främst på lyktstolpar! Är detta alltså inte tillåtet?

Daniel Gustafsson
2009-03-19, 22:53
Det är helt korrekt, det de gör, är allmän förstöresle

eleonor
2009-04-15, 16:22
Isådanna fall är det av stor vikt, anser jag, att vi förgår med ett bra exempel. Att vi sköter oss och inte sätter upp saker där det är förbjudet osv. Varje kommunansvarig eller engagerad själ kan ju ringa till polis eller någon annan som har koll på exakt vad som gäller.:D

Field-Mouse
2009-04-21, 10:54
Stämmer att polistillstånd krävs för affishering eller skyltning på andra platser än "markerade" platser som affisheringstavlor osv, tar ungefär 1-2 veckor att få tillståndet och kostar typ 600 kronor. Närmare detaljer vet jag inte, men det var vad som gällde i Ulricehamn iaf.

Möte på allmän plats om man vill ställa upp bord, skyltar, stolar osv kostar 220 kronor och tar ungefär lika lång tid att skaffa tillstånd för. Enligt Polisen i Ulricehamn.

Brobypiraten
2009-04-28, 11:49
Bor i Broby 3 mil norr om Kristianstad.Busstorget är befolkat 06.30- 07.30.Sen affärerna vid 16.30.Skulle gärna se att folk fick tillfälle at läsa vårt budskap på sådana ställen istället för att få förutfattade meningar, som ofta är fel.Nicklas Martinsson

Tomas S
2009-05-28, 21:45
Affischering§ 11Affischer, annonser eller liknande anslag får inte utan tillstånd av polismyndigheten sättas upp på sådana husväggar, staket, stolpar, träd, el- och teleskåp, transformatorbyggnader, pumpstationer eller liknande som vetter mot offentlig plats.Tillstånd behövs INTE för att sätta upp anslag på tavlor, pelare eller andra liknande anordningar som är avsedda för detta ändamål.