handdator

Visa fullständig version : Aktiviteter och uppmärksammanden i Jämtland


lejon
2009-04-20, 22:49
VälkomnaFörst och främst vill även jag hälsa alla nya jämtländska medlemmar välkomna till Piratpartiet. Partiet växer just nu lavinartat och Jämtland är inget undantag, sedan lunchtid i fredags har vi här i länet fått närmare 300 nya medlemmar och tillströmningen fortsätter.Många hör av sig och frågar om vad som händer i partiet på det lokala planet, hur man engagerar sig och vad man kan hjälpa till med. Detta är jättekul och givetvis ska vi nu smida medan järnet är varmt, och det ska vi göra tillsammans!Jag och Richie ser just nu över organisationen, http://www.piratpartiet.se/agera/jamtland, i valkretsen (Jämtland) för att fylla upp tomma roller, vi har även planerat för aktiviteter redan under denna vecka.I piratpartiet är det dock inte så att initiativ skall förväntas komma uppifrån utan alla har samma rättigheter och skyldigheter till att agera. På jämtlandsforumet, http://forum.piratpartiet.se/Forum46-1.aspx, kan alla initiera och delta i diskussioner. Den som har frågor, idéer eller annat att dryfta är givetvis även alltid välkomna att höra av sig till Richie eller mig, vi gör vad vi kan för att svara upp och kanalisera engagemanget.

TPB-domen uppmärksammad även i lokal media

Att TPB-domen fått stor uppmärksamhet i media har knappast undgått någon, och våra lokala medier har även haft viss lokal prägling på sin rapportering.I ÖP kunde man i lördags läsa att "Pirate Bay-domen är ett justitiemord", http://op.se/ostersund/1.968820, en rubrik som var ett ordagrant citat av Richie som intervjuats.I MittNytt öppnade man fredagens kvällssänding med att rapportera om TPB-domen. I inslaget, http://svtplay.se/v/1524199/jamtlandsnytt/17_4_19_15, dyker bland annat undertecknad upp i några klipp (börjar ca 1 minut in i sändningen).I Radio Jämtland sändes en intervju, http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1703699, med Richie.

Det är här och nu vi driver dessa frågor, tillsammans!Även om partiets centrala frågor är av allmängiltig natur och inte lokalt begränsade så måste opinionsbildningen ske på nationell likväl som lokal nivå och det är här vi alla kan bidra.Vi kan var och en hjälpa till med att få upp dessa frågor till ytan, i stort likväl som smått. Vi kan visa vår omvärld att detta är begripliga likväl som viktiga frågor, och vi kan visa att det är människor av kött och blod här i Jämtland som engagerar sig. Det är inte något skumt med att engagera sig i dessa frågor, det borde vara något av det mest naturliga en medveten samhällsmedborgare kan göra.Nu kör vi så det ryker, EU-valet närmar sig med stormsteg och kommer att bli den språngbräda som tar oss både in i EU-parlamentet och (nästa år) in i den svenska Riksdagen. När de sittande politikerna inte förstår sin samtid är det dags att byta ut dem, och än är det inte för sent att stoppa den nu pågående vansinnesfärden utför det alltmer sluttande planet.Väl mött!/Lars-Erik