handdator

Visa fullständig version : EU-valet post mortem


brelovich
2009-06-08, 11:25
Rick har redan gjort det här på riksnivå, men det finns ingen anledning att vi inte funderar lite lokalt också.Skriv ned två saker (eller en, eller fem) som vi gjort bra här i Göteborg och som vi ska fortsätta göra nästa val och två saker (eller en, eller fem) som vi behöver göra bättre nästa gång.Gör det nu genast, innan detaljerna faller ur minnet.

brelovich
2009-06-08, 11:32
Bra: Piratbussen. En ambulerande träffpunkt och distributionscentral för valsedlar, affischer och annat kampanjmaterial. Valstugor i all ära, men en mobil valstuga blir mer flexibel och kan dyka upp på fler platser.Förbättras: Koordination och uppföljning av valsedelsdistributionen. Jag upplevde inte att vi riktigt hade koll på att valsedlar fanns ute hos de som behövde. Speciellt saknades valsedlar i distributionsledet kvällen innan förtidsröstningen började. Bra initiativ togs både här och där för att koordinera arbetet men det är ännu bättre om vi har en plan i förväg så att vi vet ungefär hur vi koordinerar oss.On a personal note har jag varit alldeles för lite aktiv ute på stan så jag har antagligen missat massor av saker.Jämför gärna Göteborgs valresultat med andra valkretsar. Riktigt upplyftande kan jag säga. :D

Krister Svanlund
2009-06-08, 14:43
Bra: Kontinuerliga träffar med aktiva pirater varje vecka. Och bra grupp med aktiva pirater som löser problem, jag tycker dom skötte sig jätte bra :)

brelovich
2009-06-08, 15:58
Krister Svanlund (2009-Jun-08)För aktivister i Göteborg:

* Hemsida/wiki med kalender: http://minitruth.org

* Blog för västra-distriktet: http://vast.piratpartiet.se

* Mailinglista: http://minitruth.org/diskussion/

* IRC-kanal: #gothenburg @ irc.piratpartiet.seBra: Många och levande informationskanalerFörbättras: Ej uppenbart för den oinvigde hur man hittar alla informationskällor och vilka som används till vad. Förutom ovanstående finns detta forum och valsedelsinformation i Björn Feltens domän och säkert på någon ytterligare plats. Vi behöver åtminstone en tydlig vägvisare (portal). Eller så har jag missat något.Förbättras: Jag tror forumet skulle må bra av lite städning. All information från 2006 kanske inte är helt relevant och uppdaterad. (Ja, jag inser att jag nu antagligen kommer att straffas genom att tilldelas städ-behörighet.)

Björn Felten
2009-06-08, 17:03
Håller med på båda de första punkterna. Den mobila valstugan var ovärderlig, liksom naturligtvis kapten Alex och hans besättning. Och organisationen behöver verkligen rustas upp -- särskilt på de övre nivåerna.Att rensa upp i forat är också av hög prio. Arbetet har redan påbörjats lite smått, se annan tråd.För övrigt har jag fått höra att jag klarade mig halvskapligt i radio P4 Göteborg idag, fast själv tycker jag att jag svamlade runt lite väl mycket på vissa ställen. Snacket börjar ungefär 7:30 in i sändningen (http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1788703&BroadcastDate=&IsBlock=), men annars måste vi även försöka komma ut bättre i gammelmedia här på framsidan. Hur tusan det nu skall gå till med ärkekonservativa G-P som största dagstidning... :w00t:

Oldtimer
2009-06-08, 17:09
Björn Felten (2009-Jun-08)För övrigt har jag fått höra att jag klarade mig halvskapligt i radio P4 Göteborg idag, fast själv tycker jag att jag svamlade runt lite väl mycket på vissa ställen.

Själv svamlade jag i Radio P4 Väst i morse. Det är inte helt lätt att få till bra svar klockan 08:10 på väg till jobbet...Men det är kul att media faktiskt aktivt söker upp oss. :)

Björn Felten
2009-06-08, 17:16
Oldtimer (2009-Jun-08)Själv svamlade jag i Radio P4 Väst i morse. Det är inte helt lätt att få till bra svar klockan 08:10 på väg till jobbet...

Å jösses! Oförberedd? Länk please...EDIT: Hittade länken (20:00 in i sändningen) (http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1787708&BroadcastDate=&IsBlock=). Mycket lugnt och bra gjort, Mikael!Men det är kul att media faktiskt aktivt söker upp oss. :)

Fattas bara efter en sådan skräll. Viktigt just nu är att inte tappa momentum bara för att vi "är klara". Det var väl det som drabbade JL och innan dess MP (de åkte ju ut igen efter första mandatperioden) för att inte tala om NyD.Nu är det bara till att ta ut nästa navigationspunkt och ny kurs och hastighet -- riksdagsvalet den 19 september 2010.

Oldtimer
2009-06-09, 21:35
Björn Felten (2009-Jun-08)Nu är det bara till att ta ut nästa navigationspunkt och ny kurs och hastighet -- riksdagsvalet den 19 september 2010.

Japp, det är ju bara 467 dagar kvar till valet. :)