handdator

Visa fullständig version : 2010-01-12 Ledningsgruppsmöte


Mårten Fjällström
2010-01-12, 21:02
Aktivitet i distrikten
Sthlm:
Stockholm håller på att vakna efter nyår, men inget nytt ännu

Norr:
Bjud med en vän-fika i Norrbotten, pirat tar med en vän som är intresserad och pp betalar vännens fika ur valkretsbudgeten.

I Dalarna planeras det att att åka omkring till kommunerna vid jämna mellanrum och få igång aktivitet i vardera kommun bland medlemmarna samt ev. ha piratfika på dessa orter.

Västernorrland har mailat Anna och Rick och frågat om deras nästa turné, men inget svar ännu. Vi har även pratat lite löst om att ordna föredrag, men inget konkret där än. Sundsvall kommer att styra upp en lokal hemsida under sundsvall.piratpartiet.se där det kommer att finnas lokalt kalendarium och kontaktinformation.

Flyersutdelningar i Sollefteå händer med regelbunda mellanrum.

Sundsvall hade en glögg- och pepparkaksutdelning på stan under julruschen, de planerar att ordna en positiv kampanj (positiv ton, inte bara anti) till Alla Hjärtans Dag, men det är väldigt på idéstadiet ännu.

Väst:
Värmland är lugnt, Anna kommer på torsdag och debatterar på universitetet. Kandidatfika i Göteborg i torsdags.

Syd:
Lund planerar kommunalval + några fler kommuner. (vellinge får inte ihop folk och drar sig ur) + att vi kommer att hållla en utbildning för riksdagskandidaterna.

Öst:
Mest kommunalval och parley-planering.

Primärvalet.
Vi är inne på sista veckan, och valdeltagandet motsvarar inget vi sett tidigare i organisationen. Norrbotten har högst valdeltagande just nu. http://data.piratpartiet.se/Charts/InternalPollTurnoutPerCircuit.aspx?PollId=2

Det finns tekniska problem med röstningen. Utöver att försöka lösa problemen så kan vi uppmana folk att ta det lugnt när de röstar.

Från utskick i väst:
" Tyvärr har det varit en del tekniska problem för många att genomföra röstningen. Ta det lugnt när du ska rösta. Om en kandidat inte flyttas omedelbart, så vänta en stund istället för att stressa systemet genom att upprepa samma steg flera gånger. Rösta gärna senast lördag eftersom belastningen troligen är hög på söndag."

Utskick
Det finns önskemål om option i pw för att få andra funktionärers utskick. http://utv.piratpartiet.se/ticket/645

Fotografering och pressfoton
Vi kör runt i landet med en mobil fotostudio de närmaste dagarna och besöker Stockholm, Umeå, Sundsvall, Malmö/Lund och Göteborg. Alla som behöver pressfoton inför valrörelsen i år bör passa på att komma dit. Vi behöver också hjälp av lokala funktionärer att hitta ett rum i närheten av centralstationen på resp ort där vi kan sätta upp studion.

Stockholmsstudion är öppen 15-19 imorgon och torsdag (hemma hos Rick -- Calle gör om Ricks vardagsrum till en studio), och sedan är vi i Umeå på fredag fm (06-12), Sundsvall på fredag em-kväll (16-23), Malmö/Lund lördag fm (09-13) och Göteborg lördag em-kväll (16-23).

DL-val
Valet för distriktsledare öppnar 15/1 och är klart 15/2. 15/1-25/1 hålls nomineringen öppen. 5/2-15/2 sker röstningen. Däremellan finns tid för utfrågning.

Det är värt att notera att planeringen för vad som ska ske efter valet inkluderar att ha en heltidsanställd distriktledare i varje distrikt vid riksdagsinträde.

Volontärer
Genomgång av anmälda volontärer har påbörjats.

Kalendern
Använd mer! Allt ska in!

Budget och ekonomi
Mårten gör genomgång av inkomna äskanden imorgon.