handdator

Visa fullständig version : 2010-01-26 Ledningsgruppsmöte


dansve
2010-01-26, 23:20
Protokoll fört vid Skypemöte i operativa kanalen tisdagen den 26 januari 2010.

1. Anna öppnar mötet2. RundanNorr
Andreas Larsson får förlängt förtroende som distriktsledare. Inga motkandidater anmälda.

Väst
Göteborg jobbar vidare på integrering med kranskommuner. Piratfika i Partille på söndag. Vårvinterkampanj med flygbladsutdelning på lördag. Värmland har nyval av VL på gång, kandidattrådar uppe osv.

Syd
Jönköpings län har haft ett möte efter nyår. Stiltje i övrigt och förbereder UP Jönköpings årsmöte. Skåne Syd - Trellebort/Ystad kör kommungrejer. Lund i tidningar, TV om lokalpolitik. Helsingborg och Hans Donnerberg i Åstorp har varit i tidningarna. Vi kommer att inför lite arbetsgrupper och ledning på distriktsnivå efter modell riksnivå. Planerar en utbildningshelg i maj i distriktet för kandidaterna till riksdagen.

Media
pressmeddelande om Tjejsnack och kommenterade Bildts debattartikel, samt att Dexe med flera möttes på Tjejsnacket och pratade ihop sig

Kampanj
Preliminär kampanjplan
*Riksdagstexterna ska vara klara den 24/2
*Skickas till tryck 17/3
*Leveransdatum (?)
*Vårkampanj 15/5-5/6
*Mindre kampanj om FRA, med fokus på årsdagen.
*Riksdagskampanj 1/7-18/9
*(1/9 - förtidsröstning; 19/9 - valdagen)

Arbete med en kampanjhandbok till funktionärer pågår. Kommer ut under våren

Kompetens
Har lagt ut en forumtråd, så vi är officiellt igång - http://forum.piratpartiet.se/Topic194704-83-1.aspx

Medlemmar: Marie Andersson (Emma), Nikke Lindqvist, Göran Widham, Marcus Fridholm, Sophia Blomquist, Joakim Jardenberg
Göran och Emma ska träffas och strukturera gruppens arbete. Samordning med Kampanj och Media startas med ett afk möte på måndag 1 februari.

3. DistriktledarvalKandideringsperioden är över och utfrågning pågår. Undantaget är norra distriktet eftersom Andeas Larsson fick förlängt förtroende utan omval eftersom motkandidater saknades.

4. PartiledarturnéAnna och Rick åker i månadsskiftet februari-mars och satsar på städer där ingen varit på ett tag. Med ingen menas Anna eller Rick. Preliminärt resrutt: Östersund, Sundsvall, Gävle, Västerås, Örebro, Skövde, Borås, Jönköping, Kalmar, Norrköping tror jag. Med reservation för ändringar.

Anders Hedberg föreslog att turnén skulle gå via kommuner som planerar kommunalvalskampanj för Piratpartiet. De har aktiva som vill lite mer.

Marie Axelsson före slog att Anna och Rick skulle promota sin turné med genom att göra en video och lägga upp den på Youtube

5. Processen för lokala plattformarna.När blir det omröstning? Hinner/får vi komplettera/ändra i dom innan?
Rick Falkvinge: Lokala plattformarna är det Mårten som äger, men det viktigaste nu är att medlemmarna godkänner dem före den 31 januari. Därefter -- under förutsättning att medlemmarna har givit sitt go-ahead -- så tittar styrelsen på dem på mötet den 6-7 februari.

6. Hur hantera ”överhoppare” från andra partierDiskuterades hur vi ska agera om vi får lokala mandat genom avhoppare från andra partier. Bra att sammanställa riktlinjer för tänkbara scenarion beroende på vilket parti personen i fråga lämnar. Förbereda pressmeddelanden är bra för snabba händelseförlopp.

Visade sin närvaro gjordeAnna Troberg, Rick Falkvinge, Jacob Hallén, Stefan Flod, Jan Lindgren, Marie Axelsson, Björn Odlund, Victoria, Anders Hedberg, Jonas Sandberg, Andreas Larsson, Mattias Swing, Göran Widham, Johnny Olsson, Fredrik Holmbom, Mikke Svensson


Edit: La till Åstorp (på kartan...)
Edit: Fixade klickbar länk.

Anders Hedberg
2010-01-27, 09:09
Hans bor i Åstorp.

piratcensur
2010-01-27, 12:27
Daniel Svensson (2010-Jan-26)5. Processen för lokala plattformarna.När blir det omröstning? Hinner/får vi komplettera/ändra i dom innan?
Rick Falkvinge: Lokala plattformarna är det Mårten som äger, men det viktigaste nu är att medlemmarna godkänner dem före den 31 januari. Därefter -- under förutsättning att medlemmarna har givit sitt go-ahead -- så tittar styrelsen på dem på mötet den 6-7 februari.
Om omröstningen ska ske via forumet så blir det kanske svårt i små kommuner där ingen forumaktiv finns. Ett förslag är att i Östergötland så röstar hela länets medlemmar om kommunerna ska gå till val.

Peter Johansson
2010-01-27, 14:27
Där har kommit några mycket oklara budskap ifrån styrelsen angående kommun och landstingsvalet.
Jag är säker på att i princip alla medlemmar i de län och kommuner där man ställer upp till val har givit sitt go a head.
Men det skulle också röstas igenom av kommun och läns medlemmarna på forumet där plats skulle tilldelas för det ändamålet. om ni skriver att det ska vara klart 31 januari och det är den 27 januari idag då är det lite besynnerligt.
Jag är säker på att ingen valplattform innehåller så extrema saker att det skulle behövas stoppas.
Man kan fortfarande stryka en sak och gå vidare på resten men i och med att styrelsen har "jumped the gun" och redan nu spridit till media vilka län och kommuner som ställer upp i lokal val och i princip alla har blivit intervjuade av media i någon form så anser jag att det skulle ge STOR negativ press för PP om man väljer att inte ställa upp i de regioner/kommuner som som tillkänna givits i media och det handlar också om antalet kandidater till listan. När man nu tillkänna givit att man ställer upp så anser jag att det måste ske även om antalet kandidater inte kommer upp till styrelsen krav. Allt annat är negativ publicitet för PP.

Hade man dock väntat med denna tillkänna givelse i april hade saker kunnat se annorlunda ut.
Om ingen plattform innehåller för extrema saker låt oss då hoppa vidare till att spika listorna.
Endast de Piratpartister boende i länet kommunen det berör får rösta på sina listor anser jag.

dansve
2010-01-27, 14:51
Jag hoppas på en lösning enligt nedanstående. Omröstning via forum är dock riktigt illa eftersom det kommer att sänka deltagandet.

Citat från http://forum.piratpartiet.se/FindPost194532.aspx
Daniel Svensson (2010-Jan-25)Eftersom vi behöver en chans att modifiera dokumenten för att det ska bli riktigt bra är min förhoppning att styrelsen lägger upp omröstningen med nedanstående alternativ eller liknande med samma innebörd.

Vill du att Piratpartiet ska kandidera till Västra Götalands Regionfullmäktige?

Alternativ 1 - JA, och jag godkänner valplattform och strategi.
Alternativ 2 - JA, och jag godkänner strategin men vill ha ändringar i valplattformen
Alternativ 3 - JA, och jag godkänner valplattformen men vill ha ändringar i strategin
Alternativ 4 - JA, men med ändringar i både valplattform och strategi
Alternativ 5 - NEJ, jag vill inte att Piratpartiet kandiderar till Västra Götalands Regionfullmäktige

Peter Johansson
2010-01-27, 17:26
Daniel Svensson.
Du har säkert som jag skickat ut både strategi och plattform som utskick till medlemmarna både på remiss och för deras åsikter i det slutgiltiga förslaget.
Har någon medlem kontaktat dig och sagt gå inte till val på detta för allt smör i småland eller något liknande.
Är svaret Nej eller majoriteten har varit positiva då anser jag det bara är GO att inte ställa upp nu existerar inte speciellt när frågorna vi vill gå till val på finns hos media.

Det som jag anser står framför oss nu är att spika ordningen på listorna hur många elle få kandidater där kan tänkas finnas. Se min tidigare inlägg här för mer klargörande.

dansve
2010-01-27, 18:45
Peter Johansson (2010-Jan-27)Har någon medlem kontaktat dig och sagt gå inte till val på detta för allt smör i småland eller något liknande.
Nix, inte en enda negativ har hört av sig.

Macco
2010-01-27, 19:53
ehm lite konstigt att ingne har hört av sig då er plattform inte kommer att vara genomförbar för 2 öre.. Skola är kommunalpolitik och journal,anmälningsplikt och sekretess är lagstadgade frågor som inte tillhör landstinget.

Efter att ha sållat bort dem så finns det inte nåt annat med....

men visst gå till val på de frågorna, men det är självmord för partiet.

dansve
2010-01-27, 20:04
Macco (2010-Jan-27)ehm lite konstigt att ingne har hört av sig då er plattform inte kommer att vara genomförbar för 2 öre.. Skola är kommunalpolitik och journal,anmälningsplikt och sekretess är lagstadgade frågor som inte tillhör landstinget.
Efter att ha sållat bort dem så finns det inte nåt annat med....
men visst gå till val på de frågorna, men det är självmord för partiet.

Det är uppenbarligen en åsikt som andra inte delar.

Anders Hedberg
2010-01-27, 20:06
Problemet är nog inte valplattformar och strategier, där sliter vi nu med formuleringar som verkar gå framåt.

Problemet som framförts till mig är att vi inte känner till personerna som ställer upp på listorna och att de knappast känner varandra heller. Det folk vill rösta på är alltså de slutliga förslagen på vilka personer som ställer upp. I mindre utsträckning programmen. Här är folk rejält skeptiska helt enkelt.

Ett exempel - Skånes valsamarbete(?) som kom in i regionen 2002 sprack redan efter något år då det fanns i huvudsak två starka personligheter som drog åt olika håll. Sen dess har de stridit om miljoner i partistöd här nere i både tingsrätt och hovrätt.

Det har därför framförts förslag på att valbereda listorna och begränsa de till personer som tros kunna samarbeta och som folk har lite koll på. I motsats då till primärvalet där i stort sett okända individer kom med på listor där det fanns få lokalt boende kandidater, och andra lokalt kända personer inte kom med för att de bodde i distrikt med många rikskända personer.

(Fotnot - detta har inte diskuterats i partiledningen, men är det jag snappat upp som distriktsledare.)