handdator

Visa fullständig version : 2010-05-18 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-05-18, 20:14
Ledningsmöte 18 maj 2010


REPRESENTATION:
Partiledare - Rick Falkvinge
Vice partiledare - Anna Troberg
Sekretariat - Mårten Fjällström
Ekonomi -
Norr - Andreas Larsson
Öst - Marit Deldén (DL2)
Väst - Mikael Holm (DL2)
Syd - Anders Hedberg
Stockholm - Ola Nyström
Kompetens -
Kampanj - Jan Lindgren
IT -
Media - Jacob Dexe
Ung Pirat - Stefan Flod
RAPPORTER --


Partiledare
Dagens roligaste nyhet som har ekat duktigt är att vi tar över bandbreddsleveranserna till TPBs förstasida och sökmotor. Det verkar ha gett oss Instant Kreddomatic<tm> lite varstans. När det flyger stekta sparvar är det dumt att sitta ner och hålla käft -- när tillfällen kommer ska man ta dem.


Sekretariat
Kommer just från debatt om högre utbildning, inte mycket media där, men ganska kul. Noterat att de mer rutinerade partierna ser till att ha två personer i publiken, en som ställer en snäll fråga till partiets representant i panelen, och en som ställer en svår till någon motståndare.

Norr
Skellefteå har varit på vårmässa med gott resultat
Nolia håller på att kollas på
VL-val i norrbotten till helgen
Distriktsledareturné genom distriktet under helgen, so far med planerade stopp i sundsvall,skellefteå,luleå,jokkmokk,östersund. Listan fylls på under veckan
VL-problem i gävleborg är ännu inte lösta, tips på folk som kan vara ställföreträdande mottages tacksamt.
Aktiviteter som att vara ute på stan och dela ut flyers mm planeras och genomförs runtom i Distriktet.


Öst
I Uppsala och Östergötland kör man just nu politikerskola där man utbildar lokala kandidater och andra i lokal politik. I Uppsala har man också blivit inbjuden till debatt varit ute på skolor och planerar att synas på knivsta marknad den 22:a maj.
I Södermanland arbetar man med att få ihop funktionärer i alla kommuner och och tar kontakt med skolor för att få komma på besök. De planerar inför Spingpride den 20-23:e maj.
I Västmanlands märker de av en bättre uppslutning vilket känns jättebra. Västerås har en tilltänkt ny kommunledare dessutom.
I Örebro har man fokuserat på kommunikation och lagt upp en ny blogg till sig själva genom PP. De har försökt startat upp verksamheten i Kumla med ett nte så positivt resultat men detta kan ha berott på regn, de är positiva till att de kan få lite nya där och engagera. Även de planerar besök på skolor.
I Östergötland har UP-Linköping köpt in en husvagn som de lånar ut till oss som "valstuga" som ska kampanjas runt med i valkretsen. Fokus just nu ligger på att rusta upp denna, hålla politikerskola och försöka ordna regelbundna träffar. VL för Östergötland, Gabriel Sjölund, har valt att stiga ner från sin post och den är nu vakant.


Väst
I skaraborg så håller de valkretsmöte på torsdag för att diskutera just vad som ska hända, vad de vill göra och mycket annat


I värmland är planering inför Superkarlstad i princip färdigt. Program går ut i denna vecka. Nu på lördag så har de flyersutdelning i Munkfors.


Saknas fortfarande VL för Halland men det jobbas på det.


Syd
Malmö gör en manifestation den 29:e vid 12-tiden (preliminärt - Gonte söker tillstånd och kollar platser imorgon).
Blekinge - Ny valkretsledare efter Hammar - Jan Rume, Ronneby (sitter i kommunfullmäktige där)


Stockholm
VL Stockholm Söderort hoppar av p.g.a för mycket jobb privat, ny kommer sökas snarast. Österåker fortsätter utmärka sig som aktivaste kommunen i distriktet.
Magnus G Bergström (KL Österåker, VL2 Norrort) : "Jag åkte på Banditkryssningen i helgen. Jag valde att ha på mit en PP tröja istället för en härdrockströja som ALLA andra hade på båten. Det gav reslutat så in i h-vete! Jag tror aldrig jag har snackat så mycket politik under 1 dygn som på den båten"

Kampanj:
Kampanjhandboken har nu släppts och skickats ut. En kampanjblogg har startats med syfte att hjälpa våra egna aktivister och piratkitt finns i butiken att beställa.


Media : Undrar hur det står till med ny mediaansvarig, gruppen tror att arbetsspecifikationen som gick ut var alldeles för hård. Kommer under tiden att försöka utöka gruppen något för att kunna ha ruljans. Fortsätter jobba på utspel inför valet. Kan rapportera överväldigande inflöde med artiklar från prasselmedian angående TPB idag.

DAGORDNING --


Almedalen
Infomejl har gått ut om Almedalen. Utöver det som står där, så kommer Anna att synka med Otto i veckan och se till så att han kan köra igång med arbetet asap. Det som ska göras först är att undersöka hur mycket vi kan bistå med vad det gäller resekostnader etc.


Up har just nu 2 plats kvar i huset som vi försöker fylla. Annars är UPFS resor klara med båt osv.


Klara kommer att launcha sin antologi, men i övrigt är det hög tid att kika på vad mer vi kan hitta på. Det kommer att vara massor med pirater på plats. :-)


Vi har ett mingel (där Klaras bok launchas) och en eftermiddag för seminarier, det fanns en tanke att ha en diskussion med författarna som ett av seminarierna. Troligen fredag den 9:e.


Dessutom ska vi ju se till att invadera alla andras seminarium som är intressanta för oss.


Sjökort
Mail har gått ut med mallar till alla befintliga ägare och nya ägare har efterlysts till det (nu fåtal) sjökort som är vakanta. Diskussion i forumet (finns ett uppsatt subforum som heter "sjökortsdiskussioner") och återrapport senast den 8 juni för sammanställning och vidareleverans till styrelsen.


PL till Norrbotten med matlåda
Eftersom Norrbotten fick för sig att fetspöa resten av landet i primärvalet så har det utlovats en stor matlåda med personlig leverans. Därför uppfyller jag det löftet nu i helgen i samband med ett stort möte i Jokkmokk.


Aktiviteter för unga under sommarlovet
Möte igår i kampanjgruppen och tanken kom upp att det snart är sommarlov och då är massa unga människor lediga och har inget/lite att göra. Om man kan få människor att anordna mindre elelr större lokala aktiviteter, så kan vi dra ungdomar och kanske deras föräldrar och visa att vi gör positiva saker för samhället. Typ anordna en fotbollsmatch i veckan. Förslagsvis sker det här i ett samarbete med UP eller för den delen större aktiviteter beroende på vad varje kommun har för förmåga att göra


(UP i Linköping pratat om att hyra en buss och dra iväg till nån strand med de som vill och ha en heldag så. Som exempel.)


Det kan vara småsaker som brännbollsmatcher eller fotbollsmatcher eller större som LAN eller rollspel eller brädspel, bara vi drar in unga som inte måste vara medlemmar


Ny mediaansvarig?
Mediagruppen frågar hur det går med rekryteringen. Inga namn hittills, men åas har Rick inte pushat hårt för det heller, bara nämnt det i ett (1) utskick. Men det är viktigt för Rick att vi gör rekryteringar som rekryteringar ska göras. Får vi inte tag på någon fortsätter vi. Det är så vi rekryterar.


Visitkort
Ledningsbudgeten betalar visitkort åt ledningen och rdg-25. Övriga funktionärer kan beställa visitkort på sina budgetar eller själva. Jonatan Kindh äger att koordinera den här beställningsrundan.


Dreamhack 19-22 juni
Vi har fått avtalet för montern 20.000 + moms för monter och 15 pers. Vi kommer att få göra något på Stora scenen med Rick. Rene behöver frivilliga som kan ragga medlemmar (alltså inte folk som hukar bakom datorn och spelar Wow), bygga monter och planera montern.
http://www.dreamhack.se/dhs10