handdator

Visa fullständig version : 2010-05-25 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-05-25, 21:16
Piratpartiet ledningsmöte 25 maj 2010


REPRESENTATION


Partiledare - Rick Falkvinge
Sekretariat - Mårten Fjällström
Norr - Fredrik Holmbom (DL2)
Syd - Daniel Gustafsson (DL2)
Öst - Marit Deldén (tf DL)
Väst - Daniel Svensson (DL)
Stockholm - Laszlo Donat
Kompetensutveckling - Sophia Blomqvist
Media - Dexe
Ung Pirat - Stefan Flod
RAPPORTER


PARTILEDARE
SD har fallit under 4% och fokuset ligger stenhårt på att ta över rollen som valets utmanare. Detta sker främst genom olika provokativa utspel i samtlig press. Målet är att ha haft högre siffror än SD i en mätning före Almedalen.
SEKRETARIAT
Vi får en del enkäter och inbjudningar (som sedan sprids vidare). Känns som fler än tidigare val.

NORR


Ny TF VL för västernorrland tills ordinarie blir frisk igen. Ny VL för Norrbotten efter helgens AFK-träff och VL-val. Generelt sett har aktivister töat fram och börjat synas. Flera besök har skett på skolor och fler är på gång. PP fick 4.7% i skolvalet i Sundsvall.
SYD


Manifestation i Malmö lördagen 29 kl 15.00 Trianglen. Frågor som dök upp var distrubution av valsedlar


ÖST
Sammy Nordström har avgått/slutat som distriktsledare. Vår kommunikations- och utbildningsansvariga, Marit Deldén, kliver upp som tillförordnad distriktsledare fram till nästa val av distriktsledare. Detta kommer ske efter valet den 19:e september.
I Södermanland var de med på springpride i Eskilstuna. De kommer inte ha en demonstration eftersom det finns för lite folk men kommer ha flyersutdelning istället. VL i Södermanland flaggar för att han kommer vara bortrest mellan 22:a juni och början av augusti.


I Västmanland har man synts på Vårruset och haft en lyckad kickoff som man kan läsa om här: http://ppvastmanland.se/2010/05/avspark/


I Örebro har man varit på skolbesök och de tyckte att det gick bra med bra respons. De ska försöka hinna med lite fler skolbesök innan alla skolor stänger. En viceVL har också utsetts, Max Waern.


I Östergötland hade man i Linköping flyersutledning i lördags. Det planeras också en kickoff i valkretsen.
VÄST
Halland har äntligen fått sin nye VL. Nicolas Sahlqvist är nyss hemflyttad från Holland och aktiv i PPI. Planering pågår för fullt inför Hammarkullefestivalen i Göteborg kommande helg samt Västs kick-off och Värmlands SuperKarlstad (ca 30 anmälda) nästkommande helg. Flygbladsutdelningar sker sporadiskt i S Älvsborg och göteborgarna var ute och spred info i samband med Göteborgsvarvet. Valkretsmöte har hållits AFK i Skaraborg. Ett fåtal deltagande men ändå positivt.


STOCKHOLM
Flygbladsutdelning i dagarna två i Stockholm centrum. mellan 3 och 7 aktiva på plats och runt 500 flygblad per dag, Kansliet är invigt och börjar bli användbart. Många internationella pirater har varit på besök, två-tre från tyskland och två från österike vad jag känner till. Vi har bytt VL för Stockholms kommun från Stefan till Laszlo, då Stefan inte kommer ha tid att driva valkretsen i det tempo som behövs inför valet. Planering inför TBP-demo på fredag pågår.


IT
Business as usual. Lite extra investeringar i RAM-minne i ett par av servrarna (beställt men ännu inte levererat), annars inget särskilt att rapportera.


MEDIA
Nada, tillförordnad mediaansvarig har nyss avslutat sin b-uppsats. Kommer kanske kunna börja jobba mer aktivt med gruppen nu. Dock ingen garanti.
UNG PIRAT
Ung Pirats förbundsstyrelse hade i helgen förbundsstyrelsemöte. Klara Ellström valdes som representant till riksdagsgruppen. Man tog även beslut om att söka observatörstatus hos World Intellectual Property Organization (WIPO).


Bankavtalet som Ung Pirat under en tid tagit fram tillsammans med Swedbank är snart klart. Vilket kommer underlätta för våra lokalavdelningar att få ut sina verksamhetsbidrag. Redan nu ser vi att mycket av de pengar som gått till lokalavdelningarna går till valkampanjande på olika sätt.
DAGORDNING


SKOLBESÖK
Flera områden har haft framgång med en enkel metod: Gör lista på skolor, kontakta och fråga. Skicka någon till de som vill ha besök.


Skolverket gjorde nyligen ett uttalande om att skolorna måste bjuda in alla eller inga politiska ungdomsförbund/partier till dessa evenemang. Så de kan inte neka PP/UP från att delta om man ringer dem.


DL ÖST
Sammy Nordström har hoppat av rollen som distriktsledare för Öst och ersätts tillförordnat av tidigare viceledare enligt våra processer. Marit "Leffelini" Deldén hoppar därför upp som DL1 fram till valet i höst.


NYA VL
Nicolas Sahlqvist, Halland
Nathalie Ylitalo, Norrbotten
Laszlo Donat, Stockholms kommun


TPB-DEMO
Planeras i Stockholm och Malmö. Nicolas samordnar med PPDE.


MEDIELÄGET
Gyllene läge för att ta över manteln som valets utmanare. Alla bredsidor och äss i ärmarna går ut nu.


VALSEDLAR
Röstningslokaler utomlands - Daniel Gustafsson är frivillig att ringa Valmyndigheten för lista av vallokaler utomlands. Daniel planerar ihop sig med Johan mlg och Nicolas.


ALMEDALEN
Anna har lämnat över de operativa detaljerna som resebokning etc till Otto Rehbinder och han kommer att kontakta delegationen inom kort. Årets profilplagg är den lila sommarskjortan som får ryggtryck med namn. Ung Pirat kör något lite mer ungdomsförbundigt (typ ballonger eller annat extremsynligt).


SJÖKORT
Diskussioner pågår i forumet. Några sjökort saknar fortfarande ägare. Bra på tidplan för leverans om två veckor.


VISITKORT
Alla har sett att det finns ett butiksinterface för att beställa visitkort? http://butik.piratpartiet.se/product_info.php?products_id=536&language=sv


KAMPANJBLOGG/-UTSKICK
Kampanjblogg uppe på kampanj.piratpartiet.se och kampanjgruppen har börjat göra funktionärsutskick.


VÅRD AV MEDLEMMAR/Skype konto
Ett skypekonto med skypeout-funktion för att kunna ringa upp folk behövs. It ordnar skypekonto.


SUPPORTGRUPPEN
Supportgruppen behöver mer folk och flaggar för detta.