handdator

Visa fullständig version : 2010-06-01 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-06-01, 21:06
Ledningsmöte för Piratpartiet den 1 juni 2010


REPRESENTATION


Partiledare - Rick Falkvinge
Vice partiledare - Anna Troberg
Sekretariat - Mårten Fjällström
Ekonomi -
Norr - Fredrik Holmbom, DL2
Syd -
Öst - Marit Deldén (tf DL)
Väst - Daniel Svensson DL
Stockholm -Laszlo Donat VL
Kompetensutv -
Kampanj - Jan Lindgren
IT -
Media - Jacob Dexe (50/50)
Ung Pirat - Stefan Flod
Riksdagsgrupp -
Europaparlament -
Valsedelssamordnare - Johan mlg Karlsson
RAPPORTER


PARTILEDARE


Från och med nu är tävlingen med aktivism igång. Bästa valkretsen vinner ett Fint Pris och motprestationen som krävs är att man tar ett foto på varje extern aktivitet och loggar den på PirateWeb - Aktivism - Logga Aktivism. Varje tisdag kl 10 får alla funktionärer foton på all aktivism som skett under föregående vecka i hela landet, så att vi kan kopiera bra idéer av varandra.


SEKRETARIAT
Inget nytt.


NORRPP har deltagit på skolor i Kiruna och Haparanda. Norrbotten har även försökt köra en pressträff för att göra reklam för lokala kandidater, blev artikel i en lokaltidning samt ett radioreportage. Troligen kommer det oxo en sändning i TV4 Norrbotten, inspelad men inte sänd ännu. (Själva pressträffen blev en flopp pga krock med lokal löpartävling, men vi pirater hade riktigt givande diskussioner om piratpolitik)
Insändare publicerade i prasselmedia, 3 i Sundsvalls Tidning, 1 i Örsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland samt 1 i Dagbladet.
Annonsplats köpt i Sundsvalls Nyheter som täcker 71000 hushåll, totalt 8 införanden med en halvsida sista gången.


SYD
ÖST
Valsedlarna har börjat levererats till Östa Distriktet och annars så försöker vi hitta en bra balans på arbetet efter att den ordinarie DL hoppade av för inte så länge sen. VL-val planeras i Örebro, Östergötland och Gotland den närmsta framtiden då det är ett uppdrag som distriktsledningen har fått av distriktsrådet och ska försökas skötas så smidigt som möjligt för alla inblandade.
I Västmanland deltog man i Barnfestivalen där de delade fil och flygblad. Nyinsatta KL för Västerås Anna Wallsten var utklädd till pirat. Det var ett lyckat evenemang. Västerås har även fått en ny vice KL Albert Veli.
I Örebro fortsätter aktiviteterna som vanligt med piratfika och liknande.
I Östergötland var man med på Hamnfestivalen i Linköping och delade ut flyers.


VÄST
Hammerkullekarnevalen föregående helg.Mycket folk och många flyers utdelade av aktivister från olika platser i väst. Kick-off och aktivism går av stapeln i Värmland kommande helg. Aktivism och interna evenemang sker någorlunda regelbundet i olika former huvudsakligen i Trollhättan, Karlstad, Borås och Göteborg (med omnejd). I övriga distriktet är det mycket lugnt.


STOCKHOLM
Stockholm har annordnat en tpb-demo: http://piratepad.net/tpbdemorapport
Också varit Pirat-öl med relativt många deltagare.


KAMPANJInget nytt att rapportera. Kampanjbloggen rullar på bra. Kampanjhandboken har fått bra feedback och folk har börjat rapportera in aktivism.


MEDIAInget nytt


UNG PIRAT
Ung Pirat är numera medlem i Forum Syd. Stefan Flod och Klara Ellström kommer under denna vecka delta på Rework The World i Leksand.


I samarbete med Swedbank erbjuder Ung Pirat nu alla lokalavdelningar att till en låg kostnad öppna ett bankkonto genom ung Pirat. Kontot är ett helt vanligt bankkonto och det är möjligt att få internetbank, bankkort och bankgiro till. Tack vare detta samarbete är det nu enkelt för alla nya som gamla lokalavdelningar att få ett bankkonto och få verksamhetsbidrag!
Läs mer här http://ungpirat.se/bankkontoDAGORDNING


Nya ansikten i den operativa chatten
Vi har sedan tidigare en representant från UP närvarande här i chatten och det är givande och bra. Därför utökar vi nu chatten med representanter från två nyckelgrupper inom partiet: Europaparlamentsgruppen och Riksdagsgruppen.


Logga aktivism
Ny funktion i PW för att logga aktivism. https://pirateweb.net/Pages/v4/Activism/LogActivism.aspx


Nu är den alltså live. Varje extern aktivitet eller aktivism ger en valkrets en (1) poäng. Flest poäng den 19 september vinner ett Fint Pris. Det finns ett gäng olika sorters aktivismer att välja på, och har jag glömt någon är det bara att fylla på. Enda kravet är att man tar ett foto på aktivismen och loggar samtidigt. Som bonus får alla funktionärer då foto på all aktivism som varit i hela landet klockan tio varje tisdag. Superinspirerande, är det tänkt.


DN-kampanj
DN kör en annonstävling där man köper en helsidesannons för 90 000. Sedan tävlar annonsen mot andra annonser. Den som vinner får flera exponeringar gratis. Det vore ett utmärkt sätt för oss att synas. Men vi måste finansiera det hele. Vi kan inte be om pengar av medlemmarna med för täta mellanrum, så vi har lite andra alternativ.


Vi kan bara göra en riktad fundraising till mellan nu och valet av typen "sätt in allt du har över till Piratpartiet", så vi får hitta någon alternativ modell här. Ett förslag har varit att vi ska vända oss till funktionärer med stadiga jobb och ekonomi och fråga om de kan låna partiet 5k för återbetalning senast under 2011. Då behöver vi 16 sådana. 10k kan vi ta ur kampanjbudgeten.


Planen är ändå att öka kampanjbudgeten senare närmare valet med en riktad drive som redan beskrivits.


Janne och Rick har bollen.


Riksdagsgruppen vill ha hjälp
På söndagens riksdagsgruppsmöte framkom det att rdg vill ha lite hjälp. Främst gäller det att ha en väl synlig blaffa med direktlänk till kandidatpresentationerna som Calle nu håller på att göra färdiga. Provisorisk sida här: http://rehbinder.se/piratpartiet/pressbilder/


Dessutom känner gruppen att den vill ha hjälp att hitta arrangemang att vara med på. Därför håller gruppen nu på att sammanställa en lista med kandidaternas olika kompetensområden och var de rent geografiskt befinner sig. Den kommer att lämnas till mejlgruppen som då lätt kan hitta rätt person för förfrågningar av olika slag.


Kandidaterna vill användas, men vet inte riktigt var de ska börja


Valsedlar
Johan mlg Karlsson och daniel nystöm (ånge) håller på att hacka om valsedelsappen tanken är att vi ska deligera till alla valkretsledare att fylla i en helvetiskt massa rutor om hur tätt dom vill ha utskickade valsedlarna (valkretsnivå, kommunnivå, direkt till aktivister eller kombo av dessa). Detta ligger cirka 1 - 3 veckor fram i tiden. Då kommer också alla valsedlar att vara levererde (förhoppningsvis).


Sedan kommer dom som har valsedlar hemma få lådor, tejp och packlistor hemskickade till sig.


Telefonväxeln
Telefonväxeln är igång och testkörs nu. Det är lite pyssel kvar innan allt fungerar helt som det ska. Växeln öppnar officiellt den 8 juni på nummer 08-72 00 400. Mer information kommer när konfiguration är klar.


Almedalen
Anna har lämnat över arbetet till Otto, så har ni frågor är det honom ni i första hand ska vända er till. Just nu vill han ha info om var de som ska åka vill resa från. Glöm inte att svara på det mejl han skickat ut.


Övrigt i mån av tid:
Partitest - Expressen
54 frågor till valkompass.


Anna tar dem till rdg25.


Namninsamling mot FRA
Det kom ett förslag i kampanjgruppen om namninsamling mot FRA, som levereras till riksdagen den 17e eller 18e juni, men i så fall måste vi gå ut med det ordentligt.


Frågan bordlades.