handdator

Visa fullständig version : Styrelsemöte 2010-06-20 online


Terobi
2010-06-13, 21:55
Hej kära medlemmar!

Den 20 juni har styrelsen ett mindre styrelsemöte som förmodligen mestadels kommer att innehålla rapportering.

Jag beklagar att dagordningen inte är lika fin som vanligt men jag hoppas ni har förståelse för att jag i skrivande stund har skyhög feber. Förutom det har jag inte tillgång till den mall som jag brukar använda. Förlåt så mycket. Bättring till nästa gång, jag lovar!

Varma kramar

Sandra

Stefan Flod
2010-06-13, 23:03
Tanken är att detta är ett orienteringsmöte som fokuserar på rapportering och beslutsuppföljning samt verksamhetsplanen, snarare än tunga beslut.

Klara Ellstrom
2010-06-20, 13:56
Tekniskt krångel - har försökt fixa det och mötet är redan en bra bit gånget redan :pinch:
Misstänker att jag inte hinner ansluta innan det är slut :(

Sandra har fått min ansvarsrapportering, dock. Hoppas att den inte är för kortfattad, min tanke var att prata lite om punkterna också...

Stefan Flod
2010-07-29, 13:38
Jag lyfter en övrig fråga:

Förslag från Pirataktuten

Målet med följande förslag är att stimulera så mycket verksamhet och press som möjligt, främst i kommuner där Ung Pirat inte bedriver en verksamhet redan.

Perioden nu och fram till 19 september är ett starkt tillfälle för förbundet att stimulera mer verksamhet i förbundet Ung Pirat. Framförallt finns det nu aktiva Pirater i mindre kommuner, kommuner som vanligtvis inte är aktiva. Vi kan även få ut mer press.

Det är nu många medlemmar och kommunledare som vill ha, rent krasst pengar till verksamhet samt mediauppmärksamhet.

Ekonomiska medel för att starta upp en lokalavdelning är ofta men inte bara ett tungt argument för stimulering av verksamhet och få medlemmar att starta. Att vara på mässor, marknader, festivaler, annordna demonstrationer med mera är en viktig Piratverksamhet som dock få ungdomar har råd med ur egen ficka. Nuvarande bidragsnivå fungerar inte, framförallt med tanke på att bankkontokostnaden brukar vara ca 500kr, det gör att en nystartad geografiska lokalavdelning bara har ca 1500 kr kvar att bedriva verksamhet för.

Sedan vill de ha media, press. Startas det upp en lokalavdelning i Gävle så har vi sett att den lokala pressen gärna tar upp det. “nu har det startas upp en lokalavdelning i Gävle”.

Exempelvis ”Ung Pirat bildade i Kristinehamn”
http://www.nwt.se/kristinehamn/article541941.ece


Föreslår att

Förbundets uppstartsbidrag höjs till 4000 kr med villkoret att höjningen enbart ska tillfalla uppstartade geografiska lokalavdelningar under 2010.


Ekonomisk utrymme:
Budgeterat: 820 000 kr i bidrag.
Utbetalade bidrag hittills: 493 000 kr
Oanvända bidrag: 327 000 kr varav 58 000 är uppstartsbidrag.
(hela uppstartsbidragbudgeten är 60 000kr vilket betyder att denna budget knappt har används.)

Med höjningen av uppstartsbidraget så kostar 10 nya geografiska lokalavdelningar 40 000 kr.

Det är pengar vi får tillbaka inom 2 år med statsbidraget. För vi får ca 7 000 kr per lokalavdelning av Ungdomsstyrelsen.