handdator

Visa fullständig version : 2010-06-15 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-06-15, 20:03
Ledningsmöte för Piratpartiet den 15 juni 2010


REPRESENTATION


Partiledare - Rick Falkvinge
Vice partiledare -
Sekretariat - Mårten Fjällström
Ekonomi -
Norr - Andreas Larsson
Syd - Anders Hedberg
Öst - Hanna Dönsberg (vice DL)
Väst - Daniel Svensson
Stockholm - Ola Nyström
Kompetensutv -
Kampanj -
IT -
Media -
Ung Pirat - Stefan Flod
Riksdagsgrupp -
Europaparlament -
Valsedelssamordnare - Johan mlg
RAPPORTER


PARTILEDARE
Just nu ligger fokus på att få klart sjökorten och på att göra klart detaljplanen fram till augusti. Förtidsröstningen börjar den 1 september och det betyder att vi har fram till augusti att kampanja. Kommer att trycka på konceptet med mikroaktivism / lågenergiaktivism.


SEKRETARIAT
Funktionärsutskick om budget och pengar och sånt i fredags.


NORR
Lite gamla rävar från förra årets valkampanjande börjar komma fram så förstärkning är att vänta ute på gator och torg, främst norra dalarna men även lite andra här och var. Tyvärr så är både Jämtland och Gävleborg svarta hål som behöver kickstartas asap, vi börjar få slut på uppslag hur det ska gå till tyvärr. I övrigt så verkar det mesta flyta på i god ordning aktiviteterna utåt ökar för hela tiden. Värt att särskilt notera är att Västernorrland kör en kampanj från nyss fram till valet i en av sina tidningar med en upplaga strax under 80 000 nummer, där ingår även exponering i några specialtidningar som kommer finnas på alla vägkrogar. Dalarna kommer inom kort samla styrkorna för lite afkande och pushning inför inledningen av slutspurten.


SYD
Eventväggen har målats, används på Dreamhack.
Bjuder på fika och information vid lunds station den 17:e.
Mycket frågor lokalt om pengar till material, t-shirts etc.


ÖST
Örebro har fått en till vice valkretsledare, Daniel Brånn som bor i Kumla. Daniel kommer bli väldigt värdefull under valrörelsen då han är fruktansvärt energisk. Annars håller de som bäst på att planerar en demonstration mot FRA på fredagen den 18:e. De kommer att besöka Kumla på tisdag som en del av en liten valkretsturné där de sparkar igång kommunerna.
Uppsala: mer media på förra veckans presskonferens, annars träffar som vanligt.
Västerås: Hade flyersutdelning + öl tisdag 8/6. Emil Isberg har köpt en Chrysler Voyager som kampanjbil åt PP Västmanland. Jobbar på finansiering av lackering till piratlila.
I Eskilstuna planerar PP och UP gemensam fika, och ska försöka få till regelbunda träffar. VL Södermanland Johan Pettersson åker bort drygt en månad, David Bergström blir förste ansvarig när han är borta.
Ledningen planerar inför nästa distriktsråd där både budget och verksamhetsplan kommer klubbas. Brev till skolor ska skickas ut http://piratepad.net/skolbesok, utbildningsguider och valkretsledarval är också på gång.
VÄST
Göteborg: Grillning i Slottskogen, de kommer att bli mer grillningar i sommar. Kick-off på Söndag, Jacob Hallén håller i det. Bohuslän: En del aktiviteter som hänger samman med StorGöteborgsinitiativet. T.ex. åker göteborgspirater och fikar i mölndal. Halland: VL och ny VL2 planerar aktiviteter för att få liv i valkretsen. Norra Älvsborg: Regelbundna fikor och lite små sociala interna arr i Trollhättan. För övrigt vakum i valkretsen. Södra Älvsborg: Sporadisk aktivism i form av flygbladsutdelningar. Skaraborg och Värmland: Ingen känd aktivitet inom det närmaste.


Så väl Göteborg, Bohuslän som Halland kommer att aktiveras av Marie och Egils fantastiska båttur som startar i juli (?) och pågår ca 4 veckor.


DL kommer att agera för att få fler "valkretsgränsöverskridande" aktiviteter. Jfr med StorGöteborgs fikor.
STOCKHOLM
Det börjar komma igång regelbundna flyersutdelningar, och nya VL för Stockholm söderort har kommit igång. Det kanske blir flyersutdelning utanför http : // www.regeringen.se/sb/d/13232/a/147967 (http://www.regeringen.se/sb/d/13232/a/147967) om vi hinner få till det i tid.


VALSEDELSSAMORDNINGKommunikation pågår med Daniel Nyström (Ånge) om att få igång systemet för att låta VL välja hur firnkorningt dom vill ha ut sina valedlar.


DAGORDNING


Fokus på förtidsröstning
förtidsröstningen börjar den 1 september. Precis som tidigare är det ett sätt för oss att maximera röstantalet att fokusera på första förtidsröstningsdagen. Det är alltså 77 (!) dagar kvar idag. Augusti kommer att vara tung kampanjmånad. (September också, naturligtvis, men fokuset ligger på "rösta första dagen" precis som förra året.)


DreamHack
Vi har en fin monter från lördag morgon till kl 10:00 tisdag.


DH-delegationen hoppas att vi skall får Rick Falkvinge upp på Stora scen, helst söndag. Vi vill att nyheter vi släpper presenteras måndag för att inte drunka i prinsessbröllopet.


Aktivism
Överlag var det lite aktivism den här veckan, och det säger rätt mycket internt också -- om man inte syns, så finns man inte. Samma sak som gäller internt gäller också externt.


Diskussion ledde till följande tips:


* för kommuner där vi ställer upp i kommunval rekommenderas presskonferens. Man behöver ett rum, kaffe och bullar, lite färdigskrivet material och de lokala kandidaterna på plats. Uppsala har fått tv och tidningsplats på det. Glöm inte minst en stor flagga i bakgrunden, gärna flera, för TV-bilder.
* 10 minuters regeln med flygblad är enkelt och är vädret fint så går de åt som smör i solsken!
* Köp fler stora flaggor. De är inte så dyra och syns _mycket_ bra.


18 juni
Årsdagen av klubbandet av FRA-lagen. Saker planeras på olika delar av landet.


Sjökort
Sjökorten låses fredag kl 24 för att börja sammanställas till ett valmanifest att lämnas över till styrelsen.


Almedalen
Skjortor (som blir årets profilplagg) är beställda till delegationen och blandade folk har börjat boka upp oss, Stefan Flod är redan inbokad på tre eller fyra debatter och Rick Falkvinge har bokats upp på ett gäng mingel. Flera riksdagskandidater har bokats upp också.


Noliamässan
Sveriges största mässa, 100k besökare, strax innan valet, ALLA andra partier kommer vara där och köra hårt, med sina partiledare. Känns värt att försöka vara på plats.


7-15 augusti. Monterhyra går lös på strax över 10kkr, går eventuellt att få rabatt och utsikterna att samarbeta med UP-avdelningar är mycket goda. Jonas Sandberg kollar vidare.


Valsedelssystemet
Det behövs någon som kan hacka valsedelssystem. Daniel Svensson kollar upp exakt vad som behövs.

maloki
2010-06-15, 22:05
Seglingen börjar i Strömstad den 17 juli
http://maloki.redhog.org/2010/05/27/folj-med-piratpartiet-pa-segling/