handdator

Visa fullständig version : 2010-06-22 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-06-22, 20:57
Ledningsgruppsmöte 22 juni


Närvarande:


PL 1: Rick Falkvinge
PL 2: Anna Troberg
Sekretariatet: Mårten Fjällström
Media:
Kampanj:
RDG25:Olof Bjarnason
Fyrgruppen:
Öst: Marit Deldén
Väst: Daniel Svensson
Norr: Andreas Larsson
Syd: Anders H.
Stockholm: Ola Nyström
Valsedelsansvarig:


Mötesfunktionärer:
Sekreterare: Mårten Fjällström


Rapporter:


Partiledningen:
Rick har varit och gjort DreamHack osäkert. I övrigt har vi en debattartikel garanterad i Aftonbladet och en till inskickad som vi inte fått besked om än. Vi börjar behandla sjökorten imorgon. Almedalsarrangemanget har styrts upp. Vi fortsätter att bearbeta media och arbetar aktivt för att boosta våra bloggare. Televäxeln är i full drift och det fungerar bra att koppla samtal för ett professionellt yttre.


Sekretariatet:
Inget speciellt att rapportera.


Media:


Kampanj:


RDG25:
Dålig uppslutning på mötena. T.ex. blev dagens möte inställt. Vi hoppas på Almedalen + bättre påminnelsesystem (SMS?)
Marie+Kalle+Olof fick in debattreplik i GP i fredags. Yay!


Fyrgruppen:


Öst:
Det planeras för Valkretsledarval i tre valkretsar i Öst (när/var/hur kommer beslutas på nästa Distriktsrådsmöte). Som det ser ut nu kommer vi ha Valkretsledarval för Gotland i Almedalen då båda i Distriktsledningen kommer vara närvarande. En hel del östpirater har också gett sig iväg till Dreamhack den här helgen.
I Uppsala har man återigen synts i lokalmedia, Victoria Westberg om kommunpolitik.
I Södermanland så åker VL på semester i en månad så David Bergström (som i vanliga fall sitter som viceVL) tar över som tillförordnad VL till dess att Johan är tillbaka. Man försöker få igång träffar och liknande i valkretsen generellt.
I Västmanland har man haft flyersutdelning och öl. Emil Isberg har köpt in en Chrysler Voyager som kampanjbil åt PP-västmanland! Nu håller de på att fixa så att de kan lackera den piratlila.
I Örebro har de haft pratfika i Kumla där man försöker starta upp ett engagemang, de delade ut foldrar och satte upp affischer. I fredags hade de en FRA-demo som syntes i media och var mycket uppskattad.
I Östergötland planeras det kickoff och lokala foldrar.


Väst:
Värmland: Efter midsommar så skall det bli full fart på värmlands pirater. Tillsammans med Ung Pirat planeras det inför Arvika festivalen. I Forshaga planeras inför en hemvändarhelg med marknad, utställningar och festligheter i Juli. Göteborg hade mini-kick off med 8 pirater närvarande i helgen och UP Gbg putsar på en kampanj-van. N Älvsborg, S Älvsborg och Halland status quo dvs lite fikor, flyers och planering. Bohuslän och Skaraborg stiltje.


Två videokameror inköpta. http://www.dustinhome.se/pd_5010379017.aspx?
Stationering blir i Göteborg (Jacob Hallén) och Vänersborg (Daniel Svensson).


Norr:
planering inför stora nolia är i full gång och det ser riktigt bra ut. Ekonomisk kalkyl och samarbetspartner redovisas inom kort. I övrigt så lunkar det på runt om i distriktet.


Syd:
Vi ska delta på Kiviks marknad. Dags att söka tillstånd för valstugor (de andra partierna har lämnat in redan här i Lund). Tillståndssökning för pallar med valaffischer på är det dags för också. Även mindre marknader besöks i Skåne. Fika har delats ut runt FRA årsdagen i Lund. Flera aktiva deltog på Dreamhack i Jönköping som fått mycket bra kritik från de som såg det men inte deltog själva!


Stockholm:
Planering inför Pride pågår, aktiviteten ökar i hela distriktet, men flera lokala ledare är besvikna på att riksdagaskandidater på alla nivåer ställer upp så lite på aktiviteter.


Valsedelsansvarig:
Lite folk har flyttats från Tortuga för att jobba med PP valbok. Se mer under "Hemsidan" nedan.
Dagordning:


Kampanjande:
Dreamhack rapportering direkt från Hanna Dönsberg:
Över 300 reklamslush sålda per dag, halva maskinen avbetald...det var intensivt men vilket gäng(!) Det roligaste var att se hur alla dessa människor växt, de jag träffat och sett argumentera förut. Alla pratar om samma saker, i sin form, och det låter övetygande, proffsigt och intressant every time :) innan Ricks föreläsning annonserade jag på scenen, och tipsade om reprapen, bums kom superintelligenta tekniknördar som blev medlemmar allihop, ett gäng på tio, femton pers på fem minuter så fort ngn ville köpa ngt merch i montern, högg vi tag i dem o frågade om de var medlemmar (om de var äldre, även om de tänkte rösta).
På DH winter har vi en idé som jag och Emil O stormade fram, de är i UppCons gäng som anordnar aktiviteter för landeltagarna, och har kreative tävlingar där man fotar o skapar demos. vi tänkte oss att vi skulle ha en reprapmodellstävling i vinter, där kanske de tre bästa skrivs ut :)
Almedalen, Kiviks marknad, Nolia och Pride är på gång.


Sjökorten:
Sjökorten ska redan vara finslipade. Om de inte är det så har ni kvällen på er att göra det. I morgon börjar ledningen arbeta med dem.


Almedalen:
Lite omstuvning i ansvar för olika delar av Almedalen. Otto sköter resor etc, Robert Renling har ansvar för våra event under veckan. Klara ser till att alla sover där de ska. Eventuella frågor om dessa saker riktas till den som är ansvarig för var och en av sakerna.


Hemsidan:
Tortuga / PP valbok: Pga resursbrist har webb- & utvecklingsgruppen gjort en liten omfördelning av folk. Richie tittar på en lösning med Drupal (ny version) för att ersätta vår nuvarande webbplats. En del av Tortugafolket jobbar vidare samtidigt som några flyttats över till projekt PP-valbok. Utvärdering av Drupal sker inom en vecka.


Önskemål för hemsidan som kom upp under dikussionen:
lokal kandidatinfo behövs, för lokal media att ringa.
en knapp "PPTV" där youtube-videorna från pp-kanalen publiceras

Tillstånd för valstugor:
Partiet har sökt tillstånd för valstugor i flera kommuner. Det görs hos den lokala polisen och bör göras typ nu. På många ställen samordnar polisen ansökningarna med ett informationstillfälle.


Distriktsledarna för ut infon i organisationen. Mårten Fjällström kollar upp information runt Uppsalas (hur mycket tid/pengar det tog osv)

of_darkness
2010-06-24, 13:19
Ola och Lazlo Glömde att raportera att Thomas Bodström fick en "Rent Mjöl I påsen" Påse och ett flyg blad utdelat till sig utanför riksdagen förra torsdagen under utdelningen där:P
Tyvärr var det ingen som fottade det:/ Men Bodström stog och pratade med nån journalist där så..:P