handdator

Visa fullständig version : Dödsstöten för legal fildelning?


exodus
2006-06-03, 21:18
Ett par artiklar:Random Media bakom Pirate Bay (http://www.realtid.se/ArticlePages/200604/27/20060427175107_Realtid150/20060427175107_Realtid150.dbp.asp)Pär Brumark till attack mot pirater (http://www.realtid.se/ArticlePages/200604/27/20060427150429_Realtid539/20060427150429_Realtid539.dbp.asp)Okej, Brumark verkar krydda sina texter en aning, men stämmer bråkdelen av det han skriver så är den politiska fildelarrörelsen dödsdömd. Om The Pirate Bay, Piratbyrån och PiratPartiet är de organisationer som är ansiktet utåt mot allmänheten tror jag att den allmänna opinion snabbt kommer att svänga till Antipiratbyråns fördel.Visst, cyberkriget kan ändå fortsätta i all framtid, men det kommer att kosta för de privatpersoner som på ett eller annat sätt kommer ikläm. Vi kommer förmodligen få hårdare lagar och integriteten kommer att få stå tillbaka ytterligare. Effekterna blir alltså tvärtemot de önskade.TPB:s anarko-kapitalistiska strategi samt cyberhulliganens aktioner är oförenliga med PiratPartiets politiska strategi. Om PiratPartiet förknippas med dessa kommer fildelningsrörelsens bästa chans, den politiska, att gå förlorad även den.

infinite_emma
2006-06-03, 21:24
Finns en lång diskussion i den här tråden (https://www.piratpartiet.se/forum/Topic22075-15-1.aspx?) om du är intresserad av vad som är sagt tidigare.

Flebbo
2006-06-03, 21:24
Vad är det för minderåriga tjejer han pratar om? Hur vet han att dom är minderåriga? Sen kan man ju inte bara räkna inkomsterna, man måste ju ta med utgifterna med och då tror inte jag att det handlar om miljoner varje månad.

Petrograd
2006-06-03, 21:36
Porr är inte olagligt.Jag utgår ifrån att de hållt sig inom lagens råmärken när de släppt in bilderna.Att sidan håller sig med reklam är inte konstigare än att Expressen mfl gör det.

Porr kan anses icke rumsrent, men det är nog trots det VÄLDIGT utspritt inom många åldrar.Skulle det verkligen vara pedofili är det en annan sak, men jag tror han menar att damerna ser unga ut till glädje för pedofilerna... vilket snarast är att betrakta som ett osmakligt smutskastningsförsök mot TPB i mina ögon.

Joakim Holgersson
2006-06-03, 21:40
Petrograd (2006-Jun-03)Skulle det verkligen vara pedofili är det en annan sak, men jag tror han menar att damerna ser unga ut till glädje för pedofilerna... vilket snarast är att betrakta som ett osmakligt smutskastningsförsök mot TPB i mina ögon.

kanske säger mer om skrivarens personliga smak o tycke

exodus
2006-06-03, 21:46
Petrograd (2006-Jun-03)Porr är inte olagligt.Om man bortser från Brumarks moralpanik vad det gäller porr så är väl det intressanta att TPB drivs i vinstsyfte av "dolda" aktörer bakom den ideella fasaden.Det spelar ingen roll om det är lagligt eller olagligt att tjäna pengar på fildelning och porr, jag tänker på den allmänna opinionen som inte kommer att gilla den här typen av "pirat"-aktivitet. Det är förmodligen därför de etablerade partierna är så svala i fildelningsfrågan, de vill inte associeras till TPB.

Petrograd
2006-06-03, 21:51
Det är klart att den inte är bra för piratsamhället, men jag tror dess tydligt negativa attityd kommer att avskräcka de flesta den rent teoretiskt skulle kunna omvända. De som redan ser det så har nog inga större problem att hålla med helt eller delvis.Dock så postades det där för en månad sen, så så många har väl bevisligen inte brytt sig ;)

Fana
2006-06-03, 21:52
Pär Brumark har redan plockats sönder i sina beståndsdelar i tidiagre diskussioner när han spydde ut sig allt det där. Kan bara kort nämna att han är en vän till Pontén med starka band till APB så hans så kallade opartiskhet är inget annat än kvalificerad lögn, han har också gång på gång uppmanats presentera bevis för vad hanpåstår (han säger att han har dem) men han vägrar och slingrar sig bara. Kan även påpeka att han är en skattefifflare modell större (äger ett flertal företag och deklarerar en årsinkmost strax över existensminimum om jag minns rätt). han är inte en hederlig eller ärbar person, han skriver på uppdrag för antipiratorganisationerna och jag har personligen ingen som helst respekt för honom efter att han kommer med sådan dynga för att försöka smutskasta piratrörelsen.

exodus
2006-06-03, 22:01
Fana (2006-Jun-03)Pär Brumark har redan plockats sönder i sina beståndsdelar i tidiagre diskussioner när han spydde ut sig allt det där.Okej, jag känner inte till exakt bakgrunden till varken Brumarks eller TPB:s drivkraft. Jag bara konstaterar att om det ligger ett uns sanning bakom det Brumark säger och om andra journalister börjar gräva i det här så är det kört med den allmänna opinionen. Pirater tycker naturligtvis fortfarande så som pirater tycker, men vad kommer det övriga samhället att tycka om pirater?

Dosmas
2006-06-03, 22:12
Givetvis ligger det ett uns sanning i det han säger: TPB har reklam på sidan.Skulle förvåna mig väldigt mycket om det inte förekommer porr-reklam på sidan också, men den enda reklam jag kan säga säkert att jag sett på sidan är lokaliserad reklam. (Lokaliserad med metoder som borde vara förbjudna: IP-spårning)

Petrograd
2006-06-03, 22:14
Tills han kommer med några som helst bevis eller källor oroar jag mig minst sagt begränsat.Allvarligt talat, barnpornografi är olagligt. Kunde de sätta dit piratebay för det skulle de ha åkt in för länge sen.

Att han har siffrorna på vad reklamen kostar är också högst oroande - det är inga siffror jag skulle fått tag på, vilket antyder att han1. har (eller har haft) kopplingar till TPB (vilket han isf borde skrivit med en gång för att öka sin trovärdighet)

2. har (eller har haft) affärer med TPB, vilket, med tanke på hans synnerligen negativa inställning till densamma skulle antyda att han känt sig blåst eller så, vilket gör hans trovärdighet klart ifrågasatt

3. har (eller har haft) kopplingar till APB (då skulle han kunnat leta reda på sifforna, eller bara vetat om gängse priser). Detta dödar hans trovärdighet totalt.Visst, han kan bara ha blivit väldigt sur på dem och sen bestämt sig för att leta reda på saker, men det verkade ganska uttömmande, nästan som han gjort klart sin läxa inför smutskastningskampanjen. Att han antyder kopplingar till 'högerextrema' (vilket, om man grovt överdrev, skulle kunna användas för att beskriva SD, och hör och häpna, det var det han var ute efter) etc visar verkligen att han gör vad han kan för att racka ner på dem.Sen, hela "nedladdning är stöld"-idén antyder att hans åsikter ligger långt ifrån TPB:s, och det är det som gör honom så negativ, inte moralen hos sidan.Sen innehåller texten också direkta faktafel:"Bakom The Pirate Bay finns maskerade personer och företag, vilka knappast är vad de utger sig för att vara. Det är inga unga idealister som bedriver kärnverksamheten, eller rättare sagt affärerna.""Maskerade", vad jag vet finns rätt detaljerad info på sidan...

"inga unga idealister" - visar att han är ute efter att såga ner idén, inte faktan. Personerna är faktiskt unga, han vill bara ta bort den glorifierande 'unga idealisten'-idén... Vi snackar propaganda, inte fakta, mao.

exodus
2006-06-03, 22:23
Petrograd (2006-Jun-03)Tills han kommer med några som helst bevis eller källor oroar jag mig minst sagt begränsat.Tänk dig ett inslag i Rapport där man gör en svävande analys av TPB och kommer fram till att den drivs i vinstsyfte bl.a. genom porrbanners. Bara det är tillräckligt för att få många "svenssons" att skaka på huvudet och bli negativt inställda till pirater.Att han har siffrorna på vad reklamen kostar är också högst oroande - det är inga siffror jag skulle fått tag på, vilket antyder att han...Eller som det framgår av artikeln, han har utgett sig för att vara intresserad annonsör.

Visst, han kan bara ha blivit väldigt sur på dem och sen bestämt sig för att leta reda på saker, men det verkade ganska uttömmande, nästan som han gjort klart sin läxa inför smutskastningskampanjen.Jo, han verkar ju inte precis gilla fildelning. Men om vi pratar allmän opinion tror jag att en majoritet skulle gå på hans linje istället för något ideellt försvarstal från TPB.

Petrograd
2006-06-03, 22:26
Tja. Många kan gå ut med propaganda mot TPB. Inget vi kan sitta och riva håret av oss över :P Så länge det blir nån halvseriös tidning iaf vill de nog att han ska ha åtminstone lite kött på benen.

Flebbo
2006-06-03, 22:32
Kanske bäst om struntar i gubbens påståenden, ifall nån snokande reporter är här inne och letar scoop.

Personligen så har jag aldrig sett nån reklam på TPB men det kan nog bero på firefox+adblock... ;)

Oldtimer
2006-06-04, 00:21
exodus (2006-Jun-03)Tänk dig ett inslag i Rapport där man gör en svävande analys av TPB och kommer fram till att den drivs i vinstsyfte bl.a. genom porrbanners. Bara det är tillräckligt för att få många "svenssons" att skaka på huvudet och bli negativt inställda till pirater.

Nu målar du fan på väggen i stora penseldrag. Om någon journalist skulle ta fasta det minsta på vad Brumark svamlar om, är det troligaste att det skulle slå tillbaka mot Brumark själv. Att hitta att Brumark står nära APB och Henrik Pontén är ingen större bedrift för en normalbegåvad journalist. Dessutom, för att citera en av kommentarerna från Realtid.se:

"Brumarks moralism är inkonsekvent. En enkel kreditkontroll visar att han själv äger tre bolag, deklarerar bara 170.000 kronor i årsinkomst och inte återbetalar sina studielån. Brumark påstår sig vara oberoende och objektiv. Han glömmer att nämna att han, genom sitt bolag IP-Meter, är konkurrent med Eastpoint som mestadels jobbar med sökmotoroptimering. Han äger dessutom ett skivbolag."

Skulle det börja grävas är det ingen tvekan om vem som har den smutsigaste byken.

Varför börjar du plötsligt propagera så hårt om det här?

/Mikael

exodus
2006-06-04, 00:31
Oldtimer (2006-Jun-04)Nu målar du fan på väggen i stora penseldrag. Om någon journalist skulle ta fasta det minsta på vad Brumark svamlar om, är det troligaste att det skulle slå tillbaka mot Brumark själv.Mitt exempel ovan hade ingenting med Brumark att göra utan att TPB har vinstsyfte och porrbanners.Att hitta att Brumark står nära APB och Henrik Pontén är ingen större bedrift för en normalbegåvad journalist.Att misskreditera Brumark gör liten nytta om det han påstår visar sig vara sant.Varför börjar du plötsligt propagera så hårt om det här?Nu är mediekarusellen igång. Jag försöker förutspå vilken vinkling som kommer att användas i media. Jag är själv inte aktiv på TPB så jag visste inte så mycket om porrannonser osv. Förmodligen kommer media börja snoka och spinna på såna här snaskiga saker och då har fildelarrörelsen förlorat det propagandakriget.

Oldtimer
2006-06-04, 00:34
exodus (2006-Jun-04)Att misskreditera Brumark gör liten nytta om det han påstår visar sig vara sant.

Naturligtvis, men om den enda källan visar sig vara så skakig som ju Brumark är, tror jag inte att någon seriös journalist skulle försöka göra en story om det.

Eller menar du att du verkligen tror att det Brumark säger är sant?

/Mikael

exodus
2006-06-04, 00:48
Oldtimer (2006-Jun-04)Eller menar du att du verkligen tror att det Brumark säger är sant?Jag tror att Brumarks överdrivna moralpanik kan vara sann för många, och på så vis skadligt för fildelarrörelsen.Jag hittar inte kommentarern på realtid.se. Skulle vilja läsa dom.

Fana
2006-06-04, 00:58
Oldtimer (2006-Jun-04)exodus (2006-Jun-04)Att misskreditera Brumark gör liten nytta om det han påstår visar sig vara sant.

Naturligtvis, men om den enda källan visar sig vara så skakig som ju Brumark är, tror jag inte att någon seriös journalist skulle försöka göra en story om det.

Eller menar du att du verkligen tror att det Brumark säger är sant?

/Mikael

Han menar nog att media alltid har en tendens att leta efter skandalnyheter och att det kunde tänkas attdem inte grävde så mycket istoryn ifall syftet bara är att genera rubriker eller utropstecken, och om någon sådan oseriös media-outlet (tv eller kvällspress etc) bestämmer sig för attpublicera vad Brumark tycker så kan det skada fildelarrörelsen genom att folk förknippar fildelning med negativa saker dem hört om TPB (se bara hur folk förknippar alla pirater med attackerna på polisens hemsida). Jag är själv 100% övertygad om att Brumark pratar skit och fick i uppdrag att misskreditera TPB ifrån APB, men eftersom denna artikel dyker upp då och då oroar den uppenbarligen människor som läser igenom den utan att kritiskt granska den.

Tycker egentligen att vi ska sluta "bumpa" denna tråden så att den kan få dö ut. Låt artikeln vila i frid, den har redan diskuterats sönder och samman och Brumark har visat sig både skjuta med lös ammunition och kastat sten i glashus.

exodus
2006-06-04, 01:18
Fana (2006-Jun-04)Tycker egentligen att vi ska sluta "bumpa" denna tråden så att den kan få dö ut. Låt artikeln vila i frid, den har redan diskuterats sönder och samman och Brumark har visat sig både skjuta med lös ammunition och kastat sten i glashus.Jag tror aldrig jag har varit på ett forum där jag fått så många förslag på vad man bör och inte bör prata om, vilken åsikt man bör ha, och vilka trådar man ska försöka strypa än i PiratPartiets forum. Undrar varför?

Nightsorrow
2006-06-04, 01:36
Jag tror att Brumarks överdrivna moralpanik kan vara sann för många, och på så vis skadligt för fildelarrörelsen.Jag trodde det med ett tag, även om jag aldrig trodde på den själv. Men, jag läste kommentarerna till hans lilla inlägg. Det fanns inte ett enda inlägg som inte total dissade honom. De som nu läser hans artikel var helt enkelt tillräkligt smarta för att inse att han bara svamla och snacka skit. Hans vilda teorier och svammel kommer inte ändra på något, det är alldeles för många som "oklarigheter" med det han säger, och hans samband med vissa piratbay motståndare, något som de som läste hans artikel var smarta nog att ta reda på.Det hade kunnat bli rabalder om för många "okunniga" läst hans artikel och tagit den för sanning, men det har inte hänt, och jag tror inte det tjänar mycket till att agera domedagsprofet, specielt inte över såna här saker.

Usch, blev längre inlägg än jag tänkt mig. Nåja, det är sent, och inget vettigt på tv...

Fana
2006-06-04, 01:43
exodus (2006-Jun-04)Fana (2006-Jun-04)Tycker egentligen att vi ska sluta "bumpa" denna tråden så att den kan få dö ut. Låt artikeln vila i frid, den har redan diskuterats sönder och samman och Brumark har visat sig både skjuta med lös ammunition och kastat sten i glashus.

Jag tror aldrig jag har varit på ett forum där jag fått så många förslag på vad man bör och inte bör prata om, vilken åsikt man bör ha, och vilka trådar man ska försöka strypa än i PiratPartiets forum. Undrar varför?

Eh vadå? Är tämligen aktiv här och jag kan då rakt inte hålla med dig. Är väl snarare så att vi är väldigt öppna i våra diskussioner, det är inte mycket moderering etc här. Att jag tycket att det kan vara en bra idé att inte låta Brumarks galla få gratisreklam är av den enkla anledningen att det vart uppe till diskussion många gånger tidigare både här och på Piratbyrån etc och när det gått över en månad sedan det publicerades känns det lite konstigt att den ska behöva dras en runda till (slår vad om att den dyker upp igen inom ett par veckor), men det är bara min högst personliga åsikt (jag är bara en vanlig medlem utan några uppdrag i partiet etc, inte heller har jag någon officiel kapacitet här på forumet). Jag utrycker min åsikt, liksom du och andra är helt fria att utrycka eran, och du får gärna ta upp och prata om vad du vill, så länge jag får ha min åsikt om det (precis som du är fri att ha åsikter om vad jag tycker). Thought control är ju en sak vi är diametralt motsatta i PP. Hemskt ledsen om det lät som att jag försökte tala om för dig vad du kan och inte kan prata om.

Och visst det kan kanske vara en poäng i att prata igenom vad Brumark skriver igen, har ju tillkommit massa nya människor, så om det känns som att vi borde göra det barakör på!

Oldtimer
2006-06-04, 01:45
exodus (2006-Jun-04)Jag tror aldrig jag har varit på ett forum där jag fått så många förslag på vad man bör och inte bör prata om, vilken åsikt man bör ha, och vilka trådar man ska försöka strypa än i PiratPartiets forum. Undrar varför?

Du får naturligtvis ha vilka åsikter du vill, men tråden blir ganska ointressant eftersom detta redan har diskuteras grundligt när det var nytt. Slutsatsen var och förblir att Brumark är en köpt idiot som försökte kasta skit i fläkten, men den träffade bara honom själv i ansiktet.

End of story.

/Mikael

exodus
2006-06-04, 01:54
Fana (2006-Jun-04)Att jag tycket att det kan vara en bra idé att inte låta Brumarks galla få gratisreklam...Pratar han i nattmössan är det väl bara kul att bevisa att han har fel?...är av den enkla anledningen att det vart uppe till diskussion många gånger tidigare både här och på Piratbyrån etc och när det gått över en månad sedan det publicerades känns det lite konstigt att den ska behöva dras en runda tillJag hade missat det helt. Anledningen till att jag tog upp det nu var att det togs upp på jinge.se.Och visst det kan kanske vara en poäng i att prata igenom vad Brumark skriver igen, har ju tillkommit massa nya människor, så om det känns som att vi borde göra det barakör på!Jag tycker inte att jag fått några direkt övertygande motbevis, mest mer galla och miskreditering mot Brumarks person.

Oldtimer
2006-06-04, 02:06
exodus (2006-Jun-04)Jag tycker inte att jag fått några direkt övertygande motbevis, mest mer galla och miskreditering mot Brumarks person.

Eftersom Brumark är den enda källan för dessa påståenden, så är välett tillintetgörandeav hans kredibilitet ett väl så gott försvar mot anklagelserna. Eller menar du att TPB plötsligt måste bevisa sig oskyldiga?

/Mikael

exodus
2006-06-04, 02:15
Oldtimer (2006-Jun-04)Eftersom Brumark är den enda källan för dessa påståenden, så är välett tillintetgörandeav hans kredibilitet ett väl så gott försvar mot anklagelserna.Att han har parsonliga motiv finner inte jag vara misskrediterande. Det har väl de flesta på ett eller annat sätt. Finns det någon sanningshalt i det han säger så kommer det naturligtvis att köras i media. Man kommer ju att spekulera i TPB:s och PB:s brottsmisstanke. Jag skulle vilja läsa kommentarerna, var hittar jag dom?

Fana
2006-06-04, 02:23
Om jag inte missminner mig så säger Brumark i sin artikel att han kan bevisa allt han påstår. Han har efter det vid flera tillfällen uppmanats att lägga fram dessa bevis. Han har inte gjort detta.

Vidare så påstår han att bakom TPB finns en ljusskygg vinstdrivande kriminell pedofiliorganisation med anknytning till högerextrema krafter- när åklagaren nu slutligen gjorde sin förundersökning mot TPB hittade han 3 unga män som inte lever speciellt flott precis och inte är misstänkta för eller inblandade i någon annan brottslighet och aldrig försökt dölja vilka dem är (och jag är villig att satsa en peng på att deras politiska sympatier ligger mer åt vänster än höger, fast det är en gissning). Han påstår vidare att det finns annonser för barnporrtjänster på TPB. Jag har besökt sidan många gånger, vid dygnets alla olika timmar, och aldrig sett några sådana trots att jag inte har någon popup/adblocker etc. Osv.

John Nilsson
2006-06-04, 03:43
exodus (2006-Jun-04)Mitt exempel ovan hade ingenting med Brumark att göra utan att TPB har vinstsyfteVarför kan jag inte få ett svar på denna frågan?Vad är det som är så hemskt med att tjäna pengar!?

Staffan Lindberg
2006-06-04, 07:03
Nu har iaf Aftonbladet fått upp spåret på det: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,836159,00.html

The Jopp
2006-06-04, 07:09
Jupp, och Liza Marklund har totalt missat vad det hela handlar om. Kan vi på något sätt få in en större artikel som förklarar saker ur ett Partipolitiskt prespektiv?Marklunds Artikel I Expressenhttp://www.expressen.se/index.jsp?a=602065Fråga: Hur fasen länkar jag?

Staffan Lindberg
2006-06-04, 07:17
du omgärdar länken med styrtaggar:http://www.expressen.se/index.jsp?a=602065:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=602065verkar som om admin här stängt av IFcode: code, så tyvärr kan jag inte illustrera smidigt

The Jopp
2006-06-04, 07:37
pike (2006-Jun-04)du omgärdar länken med styrtaggar:http://www.expressen.se/index.jsp?a=602065:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=602065verkar som om admin här stängt av IFcode: code, så tyvärr kan jag inte illustrera smidigtHmm, ok, får pröva senare, trodde man använde "Insert Hyperlink" ikonen och den funkade inte, eller så använde jag den fel.

Staffan Lindberg
2006-06-04, 07:40
ser du listan till vänster ? där det står en massa taggar ? klicka på den där det står url! sen placerar den markören mellan 'begin' & 'end' tag som den precis klistrat in i din post. där klistrar du in din länk. klart.

exodus
2006-06-04, 14:17
John Nilsson (2006-Jun-04)Vad är det som är så hemskt med att tjäna pengar!?I det här skedet, då fildelning är olagligt, har det stor betydelse om TPB har vinstsyfte, eller?EDIT:Att tjäna pengar på olaglig aktivitet eller vara är olagligt.Det som skiljer TPB från ISP:er är att TPB öppet deklarerar att de har som syfte att underlätta fildelning med bl.a. upphovrättsskyddat material.

Flebbo
2006-06-04, 14:24
Sålänge som TPB inte tar betalt av oss som använder tjänsten så får dom tjäna hur mycket pengar som helst tycker jag.

John Nilsson
2006-06-04, 18:09
exodus (2006-Jun-04)Att tjäna pengar på olaglig aktivitet eller vara är olagligt.Det som skiljer TPB från ISP:er är att TPB öppet deklarerar att de har som syfte att underlätta fildelning med bl.a. upphovrättsskyddat material.Eftersom de flesta här anser att aktiviteten inte bör vara olagligt så funkar inte det argumentet.Så frågan igen. Med piratpartistisk synvinkel, varför skulle TPB vara moraliskt förkastliga om de gick med vinst för att erbjuda denna trevliga tjänst?

Ken Rabelius
2006-06-04, 18:15
TPB får inkommst via annonser.inte genom att ta betalt. två skilda saker, att de sen skulle tjäna så jätte enormt med pengar på det.....det tvivlar jag på.

exodus
2006-06-04, 18:51
John Nilsson (2006-Jun-04)Eftersom de flesta här anser att aktiviteten inte bör vara olagligt så funkar inte det argumentet.Okej, så du menar att då är det okej och polisen har inte rätt att agera? Jag tror tyvärr att vi alla måste följa lagen fram till att den ändras.

Petrograd
2006-06-04, 19:03
Anser du ens att den behöver ändras?

Joakim Holgersson
2006-06-04, 19:07
tråden börjar bli lite lång, kan den fortsätta istället under "Övrig diskussion"

och hålla denna under "Nyheter" (dvs Nyhets tips), tack

/Joakim

exodus
2006-06-04, 22:43
Petrograd (2006-Jun-04)Anser du ens att den behöver ändras?Nu börjar jag bli lite smått irriterad. Jag upplyser alla här att de lagar som gäller är de som står i lagboken nu, alltså inte vad PiratPartiets medlemmar anser sig tycka. Gör det mig till en fildelningsmotståndare plötsligt?

John Nilsson
2006-06-04, 22:54
exodus (2006-Jun-04)Nu börjar jag bli lite smått irriterad. Jag upplyser alla här att de lagar som gäller är de som står i lagboken nu, alltså inte vad PiratPartiets medlemmar anser sig tycka. Gör det mig till en fildelningsmotståndare plötsligt?Jag tror vi pratar förbi varandra bara.I mina tidigare inlägg så var alltså mina frågor riktade till pirater, inte till den allmäna befolkningen.

exodus
2006-06-04, 23:17
John Nilsson (2006-Jun-04)I mina tidigare inlägg så var alltså mina frågor riktade till pirater, inte till den allmäna befolkningen.Okej, jag postade den här tråden i nyheter eftersom den handlar om nuvarande massmediala läge(vilket borde ha nyhetsvärde fortfarande). Anledningen var att jinge.se hade ett inlägg om Brumark. Sedan körde Aftonbladet på samma story, vilket jag förutspådde. (ni som tror att det beror på att jag skrev om det här, VAKNA!)Så om det är negativt, medialt och juridiskt, om TPB drivs i vinstsyfte är alltså en aktuell fråga.Du tar upp frågan rent teoretiskt, om det vore okej att tjäna pengar efter att lagarna har ändrats. Det är OT och jag pallar faktiskt inte att fundera på det för tillfället. Det beror ju helt på hur den nya lagen ser ut.

John Nilsson
2006-06-04, 23:28
exodus (2006-Jun-05)Det är OT

Ok, det kan jag köpa. Tar diskussionen någon annan gång, i en annan tråd.Vill bara tillägga att jag inte ser dig som främsta företrädare för den åsikten. Jag tycker den verkar vara vanlig bland pirater i stort. Många motivera 5års reglen med det argumentet t.ex.

exodus
2006-06-04, 23:37
John Nilsson (2006-Jun-05)Ok, det kan jag köpa. Tar diskussionen någon annan gång, i en annan tråd.Okej ett snabbt svar då. Jag skulle helst vilja se ett gratis statsfinansierat kommunikationsnät, där icke-kommersiell fildelning kan ske helt kostnadsfritt.TPB:s finansiering diskuteras även här (https://www.piratpartiet.se/forum/Topic28107-15-2.aspx).