handdator

Visa fullständig version : 2010-08-31 Ledningsmöte


Mårten Fjällström
2010-08-31, 20:54
Datum 31/8


REPRESENTATION


Partiledare - Rick Falkvinge
Vice partiledare -
Sekretariat - Mårten Fjällström
Ekonomi -
Norr - Andreas Larsson DL Norra
Syd - Anders Hedberg DL
Öst - Marit Deldén DL Öst
Väst - Mikael Holm (DL2)
Stockholm -Laszlo Donat VL
Fyrgrupp -
Kampanj - Jan Lindgren
IT -
Media -
Ung Pirat - Stefan Flod (Ung Pirat)
Riksdagsgrupp - Olof Bjarnason
Europaparlament -


Rapporter


Ledningen:
Rick går på reducerad fart pga feber men förbereder turné. I dag avslutas en enorm reklamkampanj som har gått på The Pirate Bay i en vecka.


Sekretariatet:
Det är mycket aktivitet i landet, dvs mycket frågor och jobb. Bra tecken.


Media:


Kampanj:
Rösta piratdagen har precis sjösatts och ska promotas. Det kampanjas för fullt runt om i landet. Det finns gott om flygblad, men foldrarna är det ransonering på.


Syd:
Valsedelsstatus:
Blekinge - Täcker upp förtidsröstningslokalerna med bil. Karlskorna saknar bil, men har något mer med folk. Jan behöver hjälp med Pirateweb.


Jönköping - inga aktiva i några kommuner, trots telefonsamtal till samtliga (de frågar mest hur man går ur PP). KL har fått valsedlarna och distribuerar nu ut till de som lägger ut dessa.


Kalmar - distribuerar ut valsedlarna till kommunerna nu med bil. Flerdagars projekt som avslutas idag.


Malmö - Ok. Gonte tar de sista förtidsröstningslokalerna manuellt.


Skåne väster - Alla kommuner har valsedlar (utom Bjuv där vi inte har någon aktiv). Mailutskick från VL till alla som skrivit upp sig för att ta emot valsedlar, med namn och telefon till de som nu sitter på valsedlarna gick ut idag.


Skåne Syd - Allt under kontroll. I stort sett samma personer som föregående år. Alla förtidsröstningslokaler täcks till 10 imorgon. (utom Tomelilla som får en del påringningar)


Skåne Nord Ost - kör just nu ut sista till kommunerna (utom en som saknar folk). Kontroll om folk fått valsedlar till sin lokal sker under veckan.


Valsedelsbokningssystemet - folk kör ut valsedlar istället för att fylla i datorsystemet. Prio rätt enligt mig, men lämnar stor osäkerhet vad status egentligen är.


Allmänt: Mycket svårt att få tag i folk som vill och kan ställa upp till och med när man ringer.


Stockholm:
Sliter med distribution!


Norr:
Valsedlarna känns under kontroll, några småkommuner kvar att lösa fixar sig under veckan.
Aktivitet överallt, värt att nämna spec är turnén som holmbom och sandberg är ute på igenom hela norrbotten


Väst:
SÄ - Muntligt tillstånd för uppsättande av valplakat. Pga sjukdom har VL tagit över mellandist.roll i Ulricehamn. Bokbord på stor skola + flera planerade (tillstånd har beviljats). Övriga återkommande aktiviteter löper som vanligt.
Värmland - Valsedeldistron är prio ett! Men det ser ut att lösa sig i samtliga kommuner med förtidsröstningen. En eloge till de pirater som engagerat sig i detta.
FÖ: Muntliga tillstånd för uppsättning av valplakat i flera kommuner.
PP event på Oxhälja marknad i Filipstad under kommande helg, Lördag den 4 Sept.
Vi gästas av bla Stefan Flod och rikskandidat C Magnus Berglund. (Marknaden besöks av ca 150.000 pers.) Valdebatter och bokbord inbokade på Folkhögskolorna i Molkom och Ransäter, flera inbjudningar på gång.


Öst:
I Öst är det just nu fokus på att få ut alla valsedlar som de ska. Alla valkretsar ska ha fått sina valsedlar och delar just nu ut dem till de aktivister som skrivit upp sig på vallokalerna. I små kommuner är det problem med att få tag på folk som vill ställa upp som mellandistributörer och de som vill dela ut valsedlar. Runt om i distriktet finns det fortfarande kommuner som inte har valsedlar så dessa är topp prioritet just nu, samt att täcka upp alla förröstningslokaler.
Saker som inte har med valsedlar att göra är att man i Uppsala nu har kommunledare i alla kommunerna och man håller på att jobba med skoldebatter och valstugor såklart varje lördag. Lite överallt pågår det dessutom flyersutdelningar och direktreklam till utvalda områden och fortsatt arbeta med valstugor. Östergötland har fått en ny tillförordnad Valkretsledare Björn Nilsson vilket betyder att Öst nu har valkretsledare i alla valkretsar.
IT:


Valsedelssamordning:
Valsedlar är på väg ut nästan överallt och vi kommer få hyffsad täckning redan första dagen. Delar av landet har lite problem, men det löser vi under veckan.


Länk att sprida till alla mellandistributörer: http://gonte.se/valet/mellandist


UP:
Parlamentsgrupper:


RDG:
Sandra Grosse och Johnny Olsson är utsedda till Riksdagsgruppens presskontakter. pp.se/kontakt kommer att uppdateras med denna information. Johnny fick denna roll i sin frånvaro, så han behöver bekräfta (sker imorgon).


Dagordning:


Valsedlar
Läget är generellt bättre än vad statistiken visar då systemet upplevs som något bökigt och fokus är på att få ut valsedlarna i första hand.


Lärdom till nästa gång är att köra genom linjeorgen och vara ute tidigare.


Kampanj
Rösta Piratdagen - http://www.piratpartiet.se/rostapiratdagen - uppmärksamma så mycket som möjligt


Det är ransonering på foldrar, kör främst flygblad


Valturne
Rick sticker ut på turné runt om Sverige strax, intresseanmälan för specifika datum/orter tas fortfarande emot. Annars planerar han bara in en turné och åker runt och talar om när han är på vilken plats, som vi gjort tidigare.