handdator

Visa fullständig version : Ang valsedlarna!


Ken Rabelius
2010-09-13, 18:36
Hur ska vi få ut valsedlarna till alla lokaler? Kanske dags att fundera ut en nödplan. Valsedel sammarbete med annat parti?

ungefär 58% av lokalerna täckta och det är bara 6 dagar kvar...

mippe
2010-09-13, 18:56
Hur ska vi få ut valsedlarna till alla lokaler? Kanske dags att fundera ut en nödplan. Valsedel sammarbete med annat parti?

ungefär 58% av lokalerna täckta och det är bara 6 dagar kvar...

Tog upp detta i en annan tråd men intresset verkar inte överhängande
Jag har fullt men det måste vara fler än du o jag som reagerat på denna dåliga uppslutning.

Harlekin33
2010-09-13, 22:51
(http://kampanj.piratpartiet.se/2010/09/13/sista-veckan-valsedlar/)Sista veckan – Valsedlar (http://kampanj.piratpartiet.se/2010/09/13/sista-veckan-valsedlar/)

13/09/2010 – 20:27 I skrivande stund så är det bara en vecka kvar till valet. Vid den här tidpunkten nästa vecka så vet vi hur det har gått. Det är nu vi ska ösa järnet och se till att lägga så mycket tid och energi på valet som det är möjligt!
Vi har fortfarande en sak som vi behöver hjälp med och det är valsedlarna!
När jag skriver det här utskicket så har vi täckning på 57,6% av vallokalerna och den här siffran måste upp!
Det är alltså lokalerna som är öppna på söndagen som vi pratar om nu och som behöver våra valsedlar utlagda. Vi behöver just din hjälp till det här!
Ja, just du!
Klicka på länken (http://data.piratpartiet.se/valsedelbokning/), hitta den vallokal som du bor närmast och skriv upp dig. Det vi i första hand behöver är distributörer, som är där klockan åtta på morronen och lägger ut valsedlarna. Men om du känner för att stå som valvärd så är du väldigt välkommen att skriva upp dig på det också!
Kom ihåg – vi kan bara komma in i riksdagen om folk röstar på oss, och folk kan bara rösta på oss om de har valsedlar till hands.
Bloggat i förra veckan:
Prata om Valet (http://kampanj.piratpartiet.se/2010/09/10/prata-om-valet/) – Genom att prata med familj, släkt, vänner, arbetskamrater och främlingar om Piratpartiet så hjälper du oss komma in i riksdagen!
Känner ni det också? Vi kommer in i Riksdagen! (http://kampanj.piratpartiet.se/2010/09/08/kanner-ni-det-ocksa-vi-kommer-in-i-riksdagen/) – En känsla av att nu tar vi det här!
PS. Instruktioner för hur du beställer foldrar, flygblad och affischer finns här: http://wiki.piratpartiet.se/Kampanjmaterial/
Deadline för att beställa material är på torsdag, ungefär vid lunchtid. (Bor du i norrland eller på gotland är det en dag tidigare, på onsdag.) Dock kan vi inte garantera att vi faktiskt hinner med om du är i sista minuten. Så ska du ha något mer den här veckan – beställ nu!
Vi har för tillfället mer material än vi kan göra av med så beställ så mycket du har nytta av!
Jan Lindgren
KampanjledareKälla: http://kampanj.piratpartiet.se/2010/09/13/sista-veckan-valsedlar/

HugeHedon
2010-09-13, 23:53
Tog upp detta i en annan tråd men intresset verkar inte överhängande
Jag har fullt men det måste vara fler än du o jag som reagerat på denna dåliga uppslutning.

Jo, jag såg ditt inlägg i den andra tråden, fick lite ångest av det och förträngde det bums -- sorry... :sick:

Jag tror att siffran är låg därför att folk inte förstår hur det går till (åtminstone om jag skall döma andra efter mig själv). Jag bor hyfsat nära en röstningslokal, och skulle kunna ställa upp. Frågor jag ställer mig är typ:

Ska jag hämta valsedlarna nånstans? Var då? Måste jag ha bil? Jag har varken bil eller körkort. Eller ska ni skicka dem till mig på något sätt? Precis ikväll har jag börjat ana att någon kanske kör ut valsedlarna till mig..? Eller? När då isåfall? Kvällen innan? Men tänk om jag är full då?

I inget av de kampanjmail som kommit har denna information framgått (Eller? Är jag totalt bakom flötet?). Jag tycker att "någon" borde bita i det sura äpplet -- riskera viss irritation -- och skicka ytterligare ett till mail till alla där allt detta framgår! Jag lovar er; Jag tror verkligen att det kommer funka, siffran kommer stiga dramatiskt!

Harlekin33
2010-09-14, 00:18
Valsedelsdags igen

Det är den där tiden på året igen. Riksdagspartierna får sina valsedlar utlagda i röstnings- och vallokaler av Valmyndigheten och kommunernas valnämnder, vi får det inte. Vi måste distribuera våra valsedlar själva.
Här behöver vi konkret hjälp av alla, precis alla. Om vi inte har valsedlar i vallokalen så får vi helt enkelt inga röster. Vi vet att vi kan, vi har gjort det förut både 2006 och 2009, men vi vet också att det bara fungerar om alla - alla - hjälps åt.

Så här fungerar det:
Våra fem miljoner valsedlar skickas till fem ompackningspunkter runt om i landet, en miljon per punkt. (De är redan där.) Därifrån skickar vi själva valsedlarna ut i landet i så små buntar som möjligt med post, till så kallade mellandistributörer som består av frivilliga medlemmar och aktivister.
Mellandistributörerna är sedan ansvariga för att aktivisterna i sitt område som ansvarar för att distribuera till röstnings- och vallokaler får valsedlar i sin tur. Varje mellandistributör ansvarar t.ex. för att de vallokalsansvariga i en kommun får sina valsedlar.
Röstningslokalerna för förtidsröstning öppnar om två veckor och fyra dagar, på onsdag den 1 september. Det brinner alltså i knutarna med att få till framför allt mellandistributörer och ansvariga för förtidsröstningslokaler.
Nästa helg kommer ompackningspunkterna att skicka ut valsedelspaketen till mellandistributörerna. Dessa roller måste alltså bemannas omgående. Om du kan tänka dig att vara ansvarig för ett paket valsedlar som ska distribueras till aktivister för ett område -- och det hoppas jag att du kan -- så anmäl dig som mellandistributör. Det gör du i valsedelsbokningen (http://data.piratpartiet.se/valsedelbokning/), högst upp när du har valt en kommun. (Om någon redan tagit på sig uppgiften så ser du inte alternativet att boka dig som mellandistributör.)
Vi behöver också distributörer (slutdistributörer) till röstningslokalerna. Även detta börjar bli bråttom eftersom de öppnar den 1 september. Rollen innebär att man lägger ut en bunt valsedlar när lokalen öppnar (vanligtvis, men inte alltid, den 1 september) och sedan fyller på ungefär varannan dag. (Enstaka röstningslokaler behöver mycket mera uppmärksamet, men det är verkligen enstaka -- typiskt bara Triangeln i Malmö, Nordstan i Göteborg och Centralen i Stockholm.) Boka dig som distributör till en röstningslokal nära dig redan nu (http://data.piratpartiet.se/valsedelbokning/).
Förra året lyckades vi till slut nå upp till 99% täckning av vallokalerna, och utan det jobb som gjordes av många hundratals aktivister hade vi inte lyckats ta mandat i EU-parlamentet.
Låt oss hjälpas åt att upprepa den bedriften i riksdagsvalet!källa:http://www.piratpartiet.se/distribuera_valsedlar

Harlekin33
2010-09-14, 02:24
Just nu är bara 62,2% vallokaler täckta

HugeHedon
2010-09-14, 06:29
Tack för den infon!

agnesson
2010-09-14, 10:19
Flyttar tråden från Övrigt relaterat till vår politik till riksdagsvalet 2010. Ken, du borde veta att det endast är politik vi diskuterar under politikforumen.

Ken Rabelius
2010-09-14, 10:33
Jag var inte helt 100% vart jag skulle lägga det så det blev där, men då är det tur att det finns moderatorer :)

Anonymus
2010-09-19, 22:00
Jag blev besviken över att vi valsedelsdistribuerare inte ens fick ett tack efter eu-valet. själv tog jag hand om 10 vallokaler. denna gång inte en ända.

mippe
2010-09-19, 23:50
Jag blev besviken över att vi valsedelsdistribuerare inte ens fick ett tack efter eu-valet. själv tog jag hand om 10 vallokaler. denna gång inte en ända.

Jag har haft elva vallokaler idag o kört ca 35 mil. Det är jag stolt för o hoppas jag får fortsätta kämpa med alla lojala Pirater!

HugeHedon
2010-09-20, 13:28
Jag blev besviken över att vi valsedelsdistribuerare inte ens fick ett tack efter eu-valet. själv tog jag hand om 10 vallokaler. denna gång inte en ända.

Skittråkigt att höra! Sånt får inte slarvas med. Jag är också lite den typen som kan surna till rejält.

nicklasodh
2010-09-20, 23:20
Jag körde också nästan 40 mil. Det är ganska märkligt det där med vallokaler ute i bushen. Det är lite som geocaching. GPS:en säger "sväng vänster" och så kör man på 15 km grusväg för att sedan ta den breda asfaltsvägen tillbaka. Det känns nästan som kommungränserna uppe i Dalsland/ Värmland går hursomhelst. Man kör ju ur kommunen och in i nästa för att sedan komma tillbaka till den första för det ligger en liten "utpost" någonstans.