handdator

Visa fullständig version : Domän/subdomän till hemsidan


Hexagon
2006-06-07, 15:34
<P style="MARGIN-RIGHT: 0px">Vad ska vi ha för adress? <UL dir=ltr><LI><DIV style="MARGIN-RIGHT: 0px">vasternorrland.piratpartiet.se</DIV></LI><LI><DIV style="MARGIN-RIGHT: 0px">ppvasternorrland.se</DIV></LI><LI><DIV style="MARGIN-RIGHT: 0px">förkortning av vasternorrland.piratpartiet.se</DIV></LI>[/list]<P style="MARGIN-RIGHT: 0px">Vad tycker ni? En subdomän är ju att föredra.

tvivelfront
2006-06-07, 15:39
är det bara om man har en egen domän (till skillnad från subdomän) som man kan ha ä med i adressen?

det vore iaf bra att både registrera

västernorrland.* och

vasternorrland.*edit: en förkortning eliminerar förstås det här problemet, men kan vara svårare att komma ihåg.

Hexagon
2006-06-07, 15:44
Får höra med dom som har hand om domänen, fler synpunkter skulle vara bra. Då detta förmodligen kommer att fixas senare idag/ikväll.

Är det någon idé att använda en förkortning, och vilken isåfall?

Daniel Nyström
2006-06-07, 16:06
ylan.piratpartiet.se?

y.piratpartiet.se?Jag tycker man borde fastslå en standard på riksnivå hur det borde se ut. Någon som kontaktar Richie/Rick?

Hexagon
2006-06-07, 16:09
Kan ta den bollen jag...

Mattias Swing
2006-06-07, 22:40
Jag tycker man borde fastslå en standard på riksnivå hur det borde se ut.Word.Personligen föredrar jag helt klart vasternorrland.pirat... framför y.pirat...

Urban Sundström
2006-06-07, 22:47
Hej !Det finns redan en standard http://www2.piratpartiet.se/distrikt/vasternorrlandPå förstasidan välj Partiet, Norra Sverige, Västernorrland.

Kolla gävleborg med ett "primitivt" försök ....http://www2.piratpartiet.se/distrikt/gavleborgHälsn. Urban valkretsledare i Gävleborg, men ej webb-hacker.....

Mattias Swing
2006-06-07, 23:00
Det finns redan en standard http://www2.piratpartiet.se/distrikt/vasternorrland"2" är iofs inget som folk behöver memorera, det är väl bara reservservern som tar över när belastningen blir för stor, eller hur?Men i övrigt är jag inte helt förtjust i att behöva ha en så pass lång adress, går det inte att ändra standarden till något simplare (utan "distrikt"-delen)? Ju enklare adress, desto större chans att folk kommer gå in på den, helt enkelt...

Hexagon
2006-06-07, 23:22
Det vi håller på att ta fram är en helt fristående sida som t.ex. värmland (http://ppvarmland.tk/) och västmanland (http://www.noz.nu/pp/html/index.php) har, där man kan lägga upp lokala nyheter och ha lokal nyhetsbevakning på enklast möjliga sätt. Vi kommer att ha i princip en likadan sida som orginalet och använda samma CMS (innehållshanteringssystem). Men jag tycker iaf http://vasternorrland.piratpartiet.se, enklast så...

Sebastian A
2006-06-08, 00:30
jag förespråkar subdomän

vasternorrland.piratpartiet.se

tycker dock att detta är något vi tar upp på mötet på söndag

om det redan fanns en standard så bör dock vi följa den

Daniel Nyström
2006-06-08, 00:59
Jag undrar om det inte var prat om någon plugin till Drupal som gjorde att vi kunde ha en "underordnad" sektion på PP's rätta sida, där vi själv kan sätta rättigheter, men bara hållas oss inom ramarna för våra sektion.

Då är ju allt redan klart.Vad det gäller www2 så är det den server själva hemsidan ligger på (www är fortfarande hos Rick, där ligger bl.a. forumet). www2 kör Gentoo tillskillnad från www som kör Wind...windo... ja nått sånt.. :)

Hexagon
2006-06-08, 08:53
Yeye, vi provar, sen får vi se vart det leder... Funkar det bra så kan vi behålla den. Funkar det dåligt så kan vi slopa det. Vi kan i varje fall få en mer personlig touch den här vägen :)
Har pratat med Richie och vi ska få temat till den riktiga sidan så det kommer inte att vara några visuella skillnader mellan våran och huvudsidan, förutom kanske att det står västernorrland litet under loggan.

Men ta upp detta på mötet på söndag, vill vi ha en egen sida som vi kan göra vad vi vill med. Eller vill vi köra på den enklare varianten att ha en liten delsektion på huvudsidan?

Hexagon
2006-06-08, 08:55
Jag undrar om det inte var prat om någon plugin till Drupal som gjorde att vi kunde ha en "underordnad" sektion på PP's rätta sida, där vi själv kan sätta rättigheter, men bara hållas oss inom ramarna för våra sektion.
Då är ju allt redan klart.


Det finns ju:)

VaCUm
2006-06-10, 16:32
Även jag föredrar subdomäner. Jag brukar använda subdomäner till mina sidor, forum, projekt m.m.Jag skulle dessutom gärna se att även forumet ligger på en egen subdomän dvs forum.piratpartiet.se.