handdator

Visa fullständig version : Censur av internet


FoxMover
2006-06-08, 14:32
Jag tycker att en av de allra viktigaste frågorna är att ingen har rätt att censurera internet. Nu för tiden, speciellt efter 11:september, handlar mycket om övervakning men även censur av internet. Jag har skapat sidan http://www.personligfrihet.se/ där jag hoppas att just ämnet censur ska vara huvudfrågan.

ninjin
2006-06-08, 14:37
Jag ber om ursakt for att jag later elak nu, men du vill tydligen ha lite kritik (har ju sett lanken tva ganger nu).Sidan ser hemsk ut, den paminner mig om nagot som slangts ihop i Frontpage(tm). Forumet paminner mer om en gastbok.Lana hellre designen av nagon, just nu tror jag inte att du kommer fa nagra besokare som aterkommer trots att amnet har betydelse.

Henrik Rydberg
2006-06-08, 21:51
Mina åsikter i frågan.

Censur då användaren ber om det kan vara OK. Censur då användaren inte ber om det bör vara förbjudet.Censur motiveras med att folk tänker fel. Men detta är bara svepskäl.

Censur är ett sätt för de mäktiga att kontrolera andra.

Censur är ett hot mot det fria tänkandet.

Igentligen kan man inte tänka fel men man kan dra felaktiga slutsattser.Jag anklagar kristna högern för att missbruka guds namn! Bevis:

Clinton blev fäld för förbjuden kärlek.

Bush kommer undan med 2 krig.

FoxMover
2006-06-09, 23:25
Du har nog rätt om sidan men ambitionen är att den ska bli mer attraktiv, för som du skriver, ämnet är viktigt och det vore synd om det inte blir någon debatt bara för att sidan är ful...

Holi
2006-06-09, 23:31
Ett propert yttre är viktigare än man tror... Jag har tex struntat i usa piraterna ett tag nu pga deras sida... :PJa ja jag är ett ytligt as.. Det är insidan som räknas bla bla bla... (Ursäkta skämtet men kände att det var passande) ;)

Miner
2006-06-10, 00:29
Censur kommer bli allt mer vanligt, tråkigt nog! tror inte ens Freenet klarar sig i längden... :unsure:

FoxMover
2006-06-18, 12:58
Tråkigt nog verkar inte många reagera på vad som händer. Jag har inte sett mycket av debatt i tidningar och TV.

Miner
2006-06-18, 13:08
Drabbar även Google: http://www.piratpartiet.se/forum/FindPost36062.aspx

sandos
2006-06-18, 13:43
Miner (2006-Jun-10)Censur kommer bli allt mer vanligt, tråkigt nog! tror inte ens Freenet klarar sig i längden... :unsure:Heh, ja, Freenet 0.5 hade ju lite "hacks" som gjorde det möjligt att ta bort material på sin egen nod. Detta användes väl mest för att slippa sprida barnporr, och ingen kunde ju tvinga resten av nätverket att censurera så den var ju inte total den censuren.Jag tror Freenet kommer stå sig bra, rent tekniskt, problemet är om det görs olagligt att köra programvaran.. det känns inte så främmande :(

Nicklas W Bjurman
2006-06-18, 13:52
Jag är emot all form av censur. Det finns inget syfte med det hela mer än att etablisemanget har en viss kontroll över vad människor konsumerar. Sveriges polis har censur av någon sort på sidor med barnporr idagens löge så vitt jag vet. Man kan debattera om sådan censur ska finnas, men jag tycker det är obehagligt att en myndighet bestämmer vad den individuella människan surfar på för sidor.

Ken Rabelius
2006-06-18, 14:06
Just barnporr kan jag väll förstå, men tänk om det skulle börja gälla téx torrent sidor, bloggar som uttrycker åsikter som är "oönskade" osv.......då skulle jag bli orolig på allvar.

tommy.andersson
2006-06-18, 17:43
Ken Rabelius (2006-Jun-18)Just barnporr kan jag väll förstå, men tänk om det skulle börja gälla téx torrent sidor, bloggar som uttrycker åsikter som är "oönskade" osv.......då skulle jag bli orolig på allvar.Nej, det är redan idag du skall vara orolig på allvar. Det börjar med censur av barnporr vilket de flesta verkar tycka är bra. Men när infrastrukturen för godtycklig censur väl är på plats och är accepterad så är det väldigt lockande för makthavare att utöka censuren. Vad blir nästa steg? Vad är ok att censurera?

Drogliberala sidor?

Sidor med piratkopior?

Högerextrema sidor?

Terroristvänliga sidor?

Sidor med snuff-filmer?

Porrsidor?

Regimkritiska sidor?Självklart så försvarar jag inte barnporr som handling, men en godtycklig censur är för lätt att missbruka. Den är dessutom totalt verkningslös, det är bara att köra genom proxy. Det enda den resulterar i är att det blir svårare att utreda brotten då verksamheten blir mer underjordisk och börjar gå över krypterade, anonyma nät.

nifoc
2006-06-19, 12:29
Det är det ständiga problemet heller hur? Å ena sidan anser jag inte att det finns någon poäng med att recept på nervgas ligger uppe på internet och att barnporr är rätt osmakligt. Å andra sidan anser jag att censur är i princip fel. I sverige och i många andra länder är barnpornografi olagligt, är det då rätt att en person i ett av dessa länder kan gå in på en server i ett land utan dessa lagar och titta på den information som finns lagrad där? Knappast. Sen kan man börja ifrågasätta huruvida dessa lagar bygger på moralfrågor eller inte. Men saken är den att dessa lagarär ämnade att skydda barn, och det är svårt att argumentera mot ett sådant syfte.Ang. nervgasen är det så att receptet i sig är inte olagligt, bara användandet.

Det finns censursom är bättre attifrågasätta isf. Hets mot folkgrupp tex. Eftersom denna lag begränsar åsikts- och yttrandefriheterna. Även idioter har rätt att tycka som de vill. Problemet är att jag vill inte heller att någon ska behöva känna sig utsatt pga. sin hudfärg eller tro eller något sådant. Det är lite svårare än att bara anse att censur ska slopas.