handdator

Visa fullständig version : Ett destruktivt alternativ till bredbandsavgifter


pv2b
2006-06-09, 23:50
Förr var jag lite socialistisk i min förra tråd. Nu ska jag istället leka laissez-faire och allmänt höger. :)Det verkar som att de flesta som gnäller just nu är wannabe-musiker. Och skivbolagen som tjänar storkovan.De som idag är riktigt inspirerade och vill skapa musik, programvara eller film sitter inte och gnäller på Aftonbladets forum, de går ut och skapar. Och det finns i dag fri film och fri musik, helt utanför den sfär som skivbolag, filmbolag och programvarubolag frekventerar.Frågan är inte om det bästa sättet att ersätta upphovsrätten är just med… inget alls. Om något kan det främja bra musik genom att eliminera villospåret med skivbolagen och löftet om en snabb förmögenhet och ett snabbt kändisskap.Ännu en gång, inte en fråga som Piratpartiet bör ta ställning i. Att inte stå för någonting är inte samma sak som att stå för "ingenting".Edit: Tog bort en korkad formulering som tydligen inte var så rolig som jag trodde att den var, utan mest gjorde folk irriterade.

TeirdeZ
2006-06-09, 23:53
Högerpolitik handlar om att ge pengar och makt till dem som har pengar och makt. Vad du pratar om verkar vara ett sätt att TA BORT pengar och makt från dem som har pengar och makt. Jag kan inte se hur detta på något vis skulle återknyta till någon sorts konservativ och/eller liberal tanke om att alla ska få så mycket de kan så länge som möjligt med vilka medel som helst.

pv2b
2006-06-09, 23:56
TeirdeZ (2006-Jun-10)Högerpolitik handlar om att ge pengar och makt till dem som har pengar och makt. Vad du pratar om verkar vara ett sätt att TA BORT pengar och makt från dem som har pengar och makt. Jag kan inte se hur detta på något vis skulle återknyta till någon sorts konservativ och/eller liberal tanke om att alla ska få så mycket de kan så länge som möjligt med vilka medel som helst.Eh. Nej. Du har en förvriden syn på vad högerpolitik är. Och jag vill inte föra en diskussion i den här tråden om vad höger/vänster är, ta och kolla upp det. Vill inte att tråden ska bli offtopic från första början. Höger i mina öron är att stödja en fri marknad och liberalism. Vilket är just vad som händer om man tar bort de kryckor i form av copyright som mediabolagen nu inte bara står på, utan använder för att banka ner sina motståndare.

pipe
2006-06-09, 23:57
För att citera Ebbot från Soundtrack of our Lives (stulet från Frida Boisen (http://www.stockholmcity.se/ArticlePages/200606/08/20060608125407_City147/20060608125407_City147.dbp.asp)):– Jag brukar få ett par tusenlappar en gång om året till jul, det är vad jag tjänar på våra plattor. Resten går till skivbolagen och deras marknadsföring av oss.

Få svenska band blir så stora som dessa, och ändå tjänar de ingenting på skivor. Varför skall vi då se till att de helt plötsligt börjar tjäna mer pengar än vad de gör med nuvarande modell, utöver de extra pengar de kommer tjäna när fler människor hör deras musik pga gratis reklam?Om någon kommer svälta är det skivbolagen, och jag ser inte att deras extistens har något egenvärde.

Holi
2006-06-10, 08:34
Högerpolitik går i stort sett ut på att regeringen gör så lite som möjligt av allt "jobb" som görs i landet.. Dvs privatiserar allt å lämnar över ansvaret till andra i det mesta... Har absolut inget med att ge mer makt å pengar till de rika å göra... Det råkar bara vara en konsekvens av politiken... Inte dess egentliga "mål" (tja det går väl nästan å säga att det är det egentligen men låt oss leka idealister ett tag)Ok rent praktiskt så har jag faktiskt inte så mycket emot denna vinklingen... Sagt många gånger att man borde låta musiken tala för sig själv istället för musikbolagen å deras pengar ska lägga sig i... Tänk vad häftigt det vore med kultur som faktiskt konkurerar mot annan kultur på lika vilkor? Tror ni verkligen att vi skulle ha samma topplistor idag då?Jag kom å tänka på en sak... Vanligaste motargumentet jag har mot högerpolitik... "Det leder bara till monopol bildning å en marknad styrd av dem stora".. Går inte att applicera på musik eller film eller böcker över huvud taget med tanke på den tävlingsinstinkt som hägrar här samt hur snabba å flyktiga artister/filmskapare kan vara i sin popularitet... Nu ifrågasätter kanske många denna mening å ståndpunkt då vill jag bara poängtera... Vad är Oscarsgalan eller varför inte Grammis eller Schlager för nånting förutom just en tävling? Vad är inte topplistorna förutom en rank?

Tor Skude
2006-06-10, 10:23
Frågan var: Är *ingenting* en bra ersättning till upphovsrättsägarna när deras material sprids på nätet.Svar: Nej. Men de får inte *ingenting* heller. De får världens bästa marknadsföring av sina produkter. Det i sin tur leder till ökad efterfrågan, och möjlighet till pengar i massor.