handdator

Visa fullständig version : Piratattacker


oahu
2006-06-11, 00:40
På aftonbladet.se finns det en artikel om "piratattacker" mot internetbanker.Det är, såvitt jag vet, ny terminologi. Förut har det alltid handlat om "hackers".Det känns som om Aftonbladet vill smutsa ner ordet pirat så mycket som möjligt här...http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,839596,00.html

Bo Leuf
2006-06-11, 00:51
Aftonbladet har en tid nu tydligt visat nästan hysterisk tendens till direkt eller indirekt smutskastning. Det lär bli värre. Vi får inte ge trollen där sakskäl att dyka ner på feltramp hos oss. Frågan är hur många läsare som faktiskt ser opinionsstyrningen för vad det är?Edit: strul

Miner
2006-06-11, 01:00
Aftonbladet är ju mer eller mindre styrt av social(o)demokraterna, inte konstigt då att dom förvanskar allt dom hinner... sossarna är nog lite skärrade av att Piratpartiet vuxit så mycket på så kort tid! :P

SM5POR
2006-06-11, 04:00
oahu (2006-Jun-11)Det känns som om Aftonbladet vill smutsa ner ordet pirat så mycket som möjligt här...

Det är just därför som etiketten "pirat" är så bra; den är i viss bemärkelse nedsvärtad redan från början, och Aftonbladets försök att göra den ännu svartare framstår bara som löjliga... Att efteråt skölja av sig den svärtan genom att visa vad man faktiskt står för är knappast mycket svårare än att disassociera sig från 1600-talets skonings- och laglösa sjörövare.Varför bry sig om att någon stänker vatten på en, när man redan frivilligt står ute i ösregnet?

Jack
2006-06-11, 04:42
Japp! Har också märkt att Aftonbladet nu har börjat sin kampanj mot piratpartiet genom att benämna direkt kriminella personer för "Pirater". Man pekar då på personer som tar sig in i andras datorer eller stjäl uppgifter om bankkonton och kreditkort.

SM5POR
2006-06-11, 05:19
Fabbe (2006-Jun-11)Media försöker nu altså förhindra att Piratpartiet växer sig så stora att detta kommer in i riksdagen. Kanske vore på sin plats att sätta ihop någon information över att en vanlig fildelare inte bedriver sådant som nämts i Aftonbladets artikel.

Varför det? Så länge var och varannan dagstidning fortsätter att intervjua partiets företrädare om både fildelning och skatt på bredband utan att ens nämna intrången, så behöver väl inte partiet dra fokus från sina frågor genom att självmant börja räkna upp alla brott som partiledningen inte har varit involverad i den senaste veckan? Vore inte det detsamma som att upplysa läsarna om att de inte skall köpa Aftonbladet, eftersom det som står på sidan 3, högra spalten, inte har med Piratpartiet att göra?Är förresten orden "Nätgangsters", "Nätinbrott", "Nätmaffia" lediga? Försöker hitta annat ord på personer som motsvarar de i Aftonbladets artikel.

Sluta. Låt bli. Det där ordkriget med massmedia om vad olika slags ligister skall kallas har pågått i över 20 år nu (http://groups.google.com/groups?threadm=2084%40tekecs.UUCP). Du kan inte vinna det genom att kasta ordlistor på folk, särskilt som det står ett gäng på andra sidan och kastar ordlistor på dig. Kalla dig "pirat" i stället, och betrakta fiendesidans desperata försök att misskreditera dig och alla andra pirater genom att beskylla er för att vara "fildelare". :w00t:"A strange game. The only winning move is not to play." (http://us.imdb.com/title/tt0086567/quotes#qt0217815)Come on. Learn, goddammit.

Ken Rabelius
2006-06-11, 05:53
Om folk vill tro att jag hackar hemsidor och försöker sno deras pengar på banken så får jag förklara att så inte är fallet.

Om de fortfarande väljer tro på media.........då är det deras problem inte mitt.

Holi
2006-06-11, 08:34
Ah... Gamla goda hackingtiden ja... Långt innan ordet piratförekom på nätet... Saknar den tiden.. Allt man gjorde va olagligt men ack vad lite regeringarna brydde sig eller kunde göra... *Gråta en liten skvätt* Det var den gamla goda tiden det ja :)Nej.. Som sagt pirat namnet är nersvärtat som sägs så inget att hänga upp sig på... Vi vet att vi inte gör nått olagligt nu (iaf ledningen) å det står vi för... att tillskriva alla brott som händer dem närmaste månaderna till "pirater" kommer nog inte göra så mycket då förhoppningsvis folket är smarta nog att inse att dem 3 frågorna vi driver inte ens är i närheten av piratbidrägeri.. även om det varit ett par tveksamma diskusioner angående vad personlig integritet står för..

Vidvinkel
2006-06-11, 08:53
Lägg ner konspirationerna och maila vederbörande och påpeka faktafelet istället.

Andreas Arvidsson
2006-06-11, 10:37
jag reagerade också på detta

tyvär så kan lätt ordet pirat förknippas med att stjäla och att nån hackat sig in på bankkonton å tömt de måste ju vara pirater då

nån borde som sagt påpeka felet