handdator

Visa fullständig version : 2011-04-04 Ledningsmöte


Leffelini
2011-04-05, 20:59
Ledningsmöte 2011-04-05


Närvarande
Partiledare - Anna Troberg
Norr - Andreas Larsson
Öst - Andreas Svensson
Väst - Jacob Hallén, Mikael Holm
Stockholm - Ola Nyström
Kampanj - Mikke Svensson
Kommunikation - Emma Marie Andersson
Utbildning - Marit Deldén
Evangelism - Rick Falkvinge
Ung Pirat - Nils Agnesson (Gustav Nipe 20:30)

Frånvarande
Sekretariat - Anmäld frånvaro
Syd - Frånvarande
IT - Frånvarande
Media - vakant
Europaparlament - Anmäld frånvaro pga arbete
Ekonomi - vakant
Media - vakant


Sekreterare: Marit DeldénRAPPORTER


Partiledare
PL har under veckan fortsatt arbetet med att förbereda möte om DLD i riksdagen i mitten av maj.


Förberedelserna för den centrala ledningsgruppens afk-möte helgen den 14-15/5 har även de inletts.


Information om vårmötet skrivs och distribueras fortlöpande via Ettan, nyhetsbrev, twitter.


Debattartikel på SVT Debatt: http://svtdebatt.se/2011/04/anna-troberg-piratpartiet-vill-inte-avskaffa-upphovsratten/


Sekretariat
Ingen rapport.


Norr
Inget speciellt att rapportera


Öst
Inget nytt att rapportera. Vi har möte inom distriktsrådet (DL och alla VL) på måndag.


Syd
Ingen rapport.Väst
Valet:Allt fokus är på valförberedelser för tillfället. Valsedel fastställd och inskickad till Valmyndigheten. Förlagor för flygblad har producerats och publicerats på forumet. Affischer är under framtagning.


Vi planerar presskonferens till 27 april och kampanjstart till 28 april. Vi kommer att kraftsamla på de 8 dagar fredag-söndag som infaller under kampanjperioden.


Göteborg:
Göteborg kör möte på torsdag. På lördag arrangerar Göteborg studiedag i talskrivning och argumentationsteknik på GNUtiken. Alla välkomna.


Skaraborg & Norra Älvsborg:
Skaraborg och Trollhättan har haft startup-möten.


I Skaraborg är det Valet som gäller för hela slanten. Den 16:e har vi planer för en piratfika i Mariestad. Där ska UP skicka en representant från FS och närvara. Målet är att hitta en KL för Mariestad inför valet. (se gärna det här som öppen inbjudan om ngn har vägarna förbi)


Värmland:
Vi har haft möte med medlemmarna i samband med UP Karlstads årsmöte. Projektet "prata politik" startades och övergripande struktur för detta projekt presenterades. CMagnusB tar på sig ledningen och skrivande av projektets slutrapport (den s.k. Värmländska vitboken).
Vi har också pratat om att våra grannar i söder behöver hjälp i och med omvalet, både valkampanjande och med valsedlar.


När det gäller medlemsmöte (för medlemmar i Värmland) i samband med PPs medlemsmöte så har vi planer på ett medlemsLAN. Vi har redan börjat prata om skolor som kan låna ut lokal. Viss hårdvara är klar.


Stockholm
Inga nyheter


Kampanj
Inget att rapportera


Kommunikation
Ingenting annat än vårmöteskommunikation kommer att gälla för mig några veckor framöver.


Utbildning
Utbildningsarbetet fortsätter som vanligt.


Evangelism
Varit i Nijmegen, Holland och pratat om privatliv ur ett Europapolitiskt perspektiv. Den här veckan pratar jag på Share Conference i Belgrad, och åker därifrån till Helsinki för att hjälpa finska Piraattipuolue i deras valslutspurt någon dag.


IT
Servrarna migrerade och klara, med ett fåtal undantag. Ett par servrar har dåliga fläktar (som vi inte upptäckt förrän vi stängde av dem och det tystnade i hallen) som ska bytas innan de åker in i racket igen. IT1 tar gärna emot förslag på sponsringsdeals som kan gå dels till ny hårdvara och dels till hostingkostnaderna.


Media
Ingen rapport.


Ung Pirat
Förbundsstyrelsen kommer att ha sitt första möte kommande helg och kommer då att konkretisera kongressens verksamhetsplan. I övrigt pågår överlämningen mellan Stefan Flod och Gustav Nipe.

Europaparlament
Ingen rapport.


1. Rapporteringen på ledningsmötena
I framtida protokoll ska det ingå en rapport ifrån de olika positionerna i ledningen (så tillvida det finns något att rapportera).


2. Info om serverflytten
Ett kort statement från ledningen, incidentrapporten och PLs rapport kommer att läggas ut på Ettan i slutet av veckan, eftersom det är viktigt att vi lever som vi lär.


3. AFK-möte för den centrala ledningsgruppen
Den centrala ledningsgruppen kommer att träffas i Stockholm den 14-15/5. Om man har något som man tycker att vi specifik borde ta upp under mötet går det bra att mejla det till ledningen@piratpartiet.se senast den 4/5. Vi kommer också att försöka fixa en streamad liten session där man kan skicka in frågor till ledningen.


4. Möte om DLD i riksdagen
I mitten av maj kommer PP att bjuda in till möte om Datalagringsdirektivet i riksdagen. Anna Troberg jobbar nu med att kontakta diverse olika organisationer som är mot direktivet för att vi på mötet ska kunna lägga grunden till ett brett och fint motstånd mot direktivet. Mer information kommer inom kort.


5. Lokalvalet i Västra Götaland
Arbetet går enligt planerna. Styresen har justerat kandidatlistan efter önskemål (en nedflyttning) och Rick Falkvinge har beställt valsedeln elektroniskt och på papper enligt Valias rutiner.


6. Medlemsträffar kring medlemsmötet
Ledningen vill gärna se att högre valdeltagande och ett högre medvetande kring frågorna. En sak som ledningen vill uppmuntrar är att medlemmarna hjälper varandra med hur man gör för att delta i medlemsmötet, men också att man träffas för att diskutera de frågor som tas upp på mötet. En text om det kommer att presenteras i morgondagens nyhetsbrev. Distriktsledare, Valkretsledare och Kommunledare får gärna uppmuntra andra funktionärer och medlemmar att hålla i medlemsträffar om vårmötet.


Tänk på att partiets kanaler får bara användas till att upplysa om mötet. Personliga åsikter får under inga omständigheter förmedlas via dem.


7. Almedalen
Planeringen är att åka dit med en betydligt mindre grupp än förra året. 8 personer närmare bestämt. Vi kommer inte att hosta några event själva, utan tänker försöka komma in på andras event närhelst vi kan. Vilka som kommer åka bestämmer partiledningen på ett senare möte. Planeringen kommer tas tag i under veckan.


8. Visitkorten
Det är oklart när de nya visitkorten kommer. Anna Troberg kollar upp status på dessa och återkommer.