handdator

Visa fullständig version : Rikslistor och 'persondelning'


Bo Leuf
2006-06-12, 10:09
Socialdemokraterna ondgör sig (igen) över att alla andra partier har kandidater som ställer upp i flera valkretsar samtidigt... Tydligen ska man i år bekämpa såväl persondelning som fildelning :)

Politiker kandiderar i flera valkretsar (http://sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=876431), SR Ekot

-- Om man står på flera olika listor kan man ändå inte representera den valkrets som man ger sig ut för att kunna representera. Man kan inte bli fler genom delning. Man kan bara sitta på ett enda ställe. Man är bara lockbete för andra på listan, men man kommer inte att representera de väljarna, säger Marita Ulvskog.Vi kan åtminstone med fog hävda att PP står för rikstäckande frågor så att det är egentligen oväsentligt att diskutera huruvida en viss kandidat kan eller inte kan adekvat representera en eller flera valkretsar. Vi kan även säga att målsättningen är en viss 'rörlighet' bland våra kandidater, och en demonstrerad villighet att resa riket runt och personligen träffa alla de 'pirater' vi representerar.

Björn Felten
2006-06-12, 10:34
Stackars Marita! Sossarna har tydligen varit så säkra på att sitta kvar efter valet, att de inte brytt sig om att nominera ett flertal av statsråden till riksdagen. Om de förlorar regeringsställningen, så blir alltså dessa ministrar arbetslösa efter valet.Nu vet jag inte om Marita var en av dessa, men nog luktar det sura rönnbär på långt håll.Nåja, som du påpekar så har vi ju inga lokala frågor över huvud taget (vi ställer ju inte ens upp i vare sig landstings- eller kommunalval) så för oss är det oväsentligt ifall vi är representativa för respektive valkrets eller ej.

emma
2006-06-12, 11:45
Nu sitter ju inte Marita i regeringen överhuvudtaget så hennes eventuella arbetslöshet har inget som helst med valet att göra.