handdator

Visa fullständig version : Kandidat, Mötespresidium: Rickard Andersson


Mötespresidiet
2012-03-14, 21:56
Rickard AnderssonKandiderar till Vice mötesordförande kommande period.

https://forum.piratpartiet.se/misc.php?do=kandidatbild&bildid=167

Ålder: 20+
Bostadsort: Halmstad
uname -r: 2.6.32.58-grsec
Antal medlemsmöten: Flera
?: !


Jag har den ärofyllda platsen som 6:e vice ordförande i mötespresidiet idag. Blev invald i höstas och har därmed inte hunnit med något möte ännu, men känner att uppdraget passar mig som person.

Jag jobbat heltid 18 månader som vice ordförande i en medelstor studentkår och har god vana av att både delta och hålla i möten.

Jag har känt mig välkommen i gruppen hittills och tror att jag skulle passa väl in för ytterligare en mandatperiod.

Anna Troberg
2012-03-22, 11:14
Piratpartiet är inne i ett viktigt breddningsskede. Det gör det än viktigare än någonsin att partiet aktivt vänder sig utåt och talar med människor som kanske inte ens vet att Piratpartiet är ett perfekt parti för dem. Det ställer en hel del krav på oss som parti. Vi måste se till att alla nyfikna som närmar sig oss alltid möts av ett trevligt, välkomnande och inkluderande parti. Det gäller allt vi gör, från hemsidan till lokala fikor, demonstrationer, seminarier, etc.

Som förtroendevald (eller funktionär) har man ett speciellt ansvar att tänka på hur man själv och andra bör agera i olika sammanhang för att skapa det där trevliga, välkomnande och inkluderande partiet som vi vill vara.

Jag har knåpat ihop några frågor. Det finns inget rätt och fel svar på dem. Jag vill bara veta hur ni tänker kring olika situationer då ett gott omdöme är det allra bästa verktyget.

Alla frågorna är baserade på verkliga händelser som våra förtroendevalda eller funktionärer (från KL till PL) tvingats hantera. Det är också saker som, när omdömet sviktat, varit en direkt anledning till att människor fått en dålig bild av partiet och därför valt att inte engagera sig.

1. Du befinner dig på ett piratevenemang. Du känner dig attraherad till en annan pirat och/eller råkar ut för en pirat som är attraherad av dig. Vad gör du?

2. Du befinner dig på ett piratevenemang. Du ser att någon annan är verbalt eller fysiskt närgående på någon annan på ett sätt som inte känns helt okej. Vad gör du?

3. Du sitter i en piratchatt och ser att någon behandlar sina medpirater nedlåtande och otrevligt. Vad gör du?

4. Du sitter i en piratchatt och ser att någon verbalt attackerar tex: män, kvinnor, invandrare, homosexuella, feminister, tjocka, smala, kristna, muslimer, unga, gamla eller vad det nu kan vara. Vad gör du?

5. Du är på ett evenemang där det bjuds på alkohol. Vad gör du?

Du behöver inte alls svara långt, bara ge en liten bild av hur du tänker.
Tack för mig!

Tommten
2012-04-07, 17:26
Har du några idéer på förbätringar till nästa medlemsmöte?

Tommten
2012-04-08, 19:07
Håller du med Nils (https://forum.piratpartiet.se/showthread.php?p=274374&postcount=5)?