handdator

Visa fullständig version : Kandidat, Kongressombud till UPK13: Alexandru Florin Cornita


Mötespresidiet
2012-10-22, 16:04
Alexandru Florin CornitaKandiderar till Kongressombud till UPK13.

https://forum.piratpartiet.se/misc.php?do=kandidatbild&bildid=245

Ålder: 23
Bostadsort: Kista, Stockholm
Spelar just nu: CIV 4, Dragon Age: Origins, GTA: San Andreas, AoEIII (PC) , God of War III (PS3)
Roligt just nu: Koda (mest C# för tillfället)


Jag har varit medlem i Piratpartiet och Ung Pirat sedan 2011, och har även varit det vid ett tidigare tillfälle någonstans under 2008 och 2009, då TPB fallet tog stor uppmärksamhet i media.

Jag har varit kongressombud vid föra kongressen (2012).

Jag har studerat Statsvetenskap i en termin vid Södertörns Högskola och för närvarande studerar jag till Systemutvecklare, med specialisering Agila metoder.
Under gymnasiet har jag gått IT- programmet och haft 450 poäng utöver slutbetygen, samt att jag har studerat flera kurser vid Komvux.

Jag kommer vill bedriva flertalet projekt, såsom en planerad hemsida mot muthärvor inom den offentliga sektorn, myndighetsbrott, samt övervåld från myndigheternas sida inom rättsväsende och vid gripande.
Jag vill, med tiden, starta upp olika föreningar som kan fungera som samlingsplats för ungdomar och driva olika projekt såsom en (någorlunda) planerad debattsida och möjligen tidsskrifter.

Jag söker alltid att länka ihop människor efter intressen, nätverk och mål, och kan nås via Facebook (https://www.facebook.com/alexandru.cornita), Twitter (https://twitter.com/AlexiCornita) och så har jag en blogg (http://piratmanifestet.wordpress.com).
Jag använder mig även av sådant som Diaspora (https://joindiaspora.com/people/ee40db12d4cfe458) och Skype (alexandru.cornita), även fast inte lika mycket som FB och Twitter.

Sett till politiska områden, vill jag jobba för ökad insyn och deltagande i processen och besluten som påverkar oss, tillgång och tillgänglighet till avtal och upphandlingar, omställning av energivanor, svärmande och företagande samt mot korruption och kunna fatta tuffa men svåra beslut inom rätts- och kriminal- politiken.

Kollar man på lokala politiken, vill jag skapa intressanta samlingsplatser för ungdomar, utbilda ungdomar och unga vuxna i att nätverka och ta vara på nätets möjligheter samt coacha dem till att uppfylla drömmar eller andra mål. Jag vill också se oss mer representativa inom olika politiska listor, samt att jag är delvis intresserad av sådant som rör forskning och utbildning, socialenheten, samarbeten mellan myndigheter samt vård, omsorg och bostäder och tillgång & tillgänglighet (hur pass lätt och vardagligt det är att nå) till information
Ett fritt kollektivtrafik skulle göra gott på sina håll.

UP_Valberedning
2012-11-26, 17:28
Hej!


Vi i Valberedningen har i uppgift att hitta engagerade pirater till de förtroendeuppdrag som finns inom förbundet. Du som kandidat i kongressombudsvalet får dessa frågor från oss och vi hoppas att du vill ta dig tid att besvara dem. Om du är intresserad av att ställa upp i styrelsevalet kommer vi att ta vidare kontakt med dig närmare kongressen.Om du har några frågor till oss eller vill nominera någon som du tror skulle passa utmärkt i förbundsstyrelsen går det utmärkt att skicka ett mail till oss på valberedningen(snabel-a)ungpirat.se


---------------------------------------------------------------------------Vill du kandidera till något förtroendeuppdrag?


Om ja, gå vidare https://forum.piratpartiet.se/images/smilies/Wink.gif


Vad har du för tidigare erfarenhet som kan tänkas vara relevant för ett eventuellt styrelsearbete?
(t.ex styrelsearbete, ungdomsledare, ideella föreningar etc.)


Vad har du för styrkor och varför hade du varit en tillgång i förbundsstyrelsen?


Vad har du för svagheter och hur skulle de påverka ett eventuellt styrelsearbete?