handdator

Visa fullständig version : Kandidat, Kongressombud till UPK13: Alexander Andersson


Mötespresidiet
2012-10-25, 01:45
Alexander AnderssonKandiderar till Kongressombud till UPK13.

https://forum.piratpartiet.se/misc.php?do=kandidatbild&bildid=253

Ålder: 22 år
Bostadsort: Lund
Gör helst: Är vaken om natten och pratar med katten
Förhållande till jämställdismen: Djupt problematiskt
Annars då?: CALL ME Y'ALL!!!!!


Ahoy!

Alexander heter jag. Jag studerar för närvarande kandidatterminen i Statsvetenskap som en sista del i min utbildning där jag kommer ta en kandidatexamen i Statsvetenskap (min framtida examen heter egentligen Politices Kandidat och markerar att jag inte bara läst statsvetenskap utan även lite plågsam nationalekonomi). Jag är alltså nära-på-statsvetare. Kan man säga. Men jag är också mycket annat: människa, socialist, vegetarian, piratpartist (årgång '08), lundastudent, kosmopolit, feminist, miljömedveten, trevlig, 22 år, radikal, envis, kattägare, konsument (:(), brödbakare, singel (!!!y'all: get in touch with me!!!), matlagare, växtvattnare och mycket mer.

Jag är pirat för att jag är övertygad om att vi behöver tänka om förhållandet mellan samhälle/stat och internet. Det innebär exempelvis att vi behöver reformera immaterialrätter och övervakningspraktiker. Vi behöver värna rättsstaten, men upphäva nationsgränser till förmån för administrativa regioner (obs: ej i morgon). Vi behöver se över hur företag, organisationer och offentliga verksamheter samlar in, behandlar och lagrar information om medborgare, och den enskilde medborgarens möjligheter att tacka nej till detta. Vi behöver kanske framför allt formulera en politik som tar ansvar för de negativa konsekvenser som följer av vårt tänkta öppna informationssamhälle, här främst ur en klimat- och miljöhänsyn. Det samhälle vi föreställer oss är extremt energikrävande, tekniken vi bygger samhället på förutsätter miljöfarliga ämnen och produktionsmetoder och (i dagsläget tyvärr) inhumana produktionsförhållanden. Detta är saker vi behöver och kommer att finna lösningar på. Vi är ju pirater.

Sedan i våras är jag också ordförande för Ung Pirats Södra Distrikt. Där har mitt arbete främst syftat till att få till en stabil och aktiv organisation som kan agera stöd för de många lokalavdelningar som är våra medlemmar. I det avseendet har vi på det stora hela lyckats - i andra avseenden, säg handgripliga aktioner som att kampanja, har vi mycket kvar att göra.

Kram

UP_Valberedning
2012-11-26, 17:30
Hej!


Vi i Valberedningen har i uppgift att hitta engagerade pirater till de förtroendeuppdrag som finns inom förbundet. Du som kandidat i kongressombudsvalet får dessa frågor från oss och vi hoppas att du vill ta dig tid att besvara dem. Om du är intresserad av att ställa upp i styrelsevalet kommer vi att ta vidare kontakt med dig närmare kongressen.Om du har några frågor till oss eller vill nominera någon som du tror skulle passa utmärkt i förbundsstyrelsen går det utmärkt att skicka ett mail till oss på valberedningen(snabel-a)ungpirat.se


---------------------------------------------------------------------------Vill du kandidera till något förtroendeuppdrag?


Om ja, gå vidare https://forum.piratpartiet.se/images/smilies/Wink.gif


Vad har du för tidigare erfarenhet som kan tänkas vara relevant för ett eventuellt styrelsearbete?
(t.ex styrelsearbete, ungdomsledare, ideella föreningar etc.)


Vad har du för styrkor och varför hade du varit en tillgång i förbundsstyrelsen?


Vad har du för svagheter och hur skulle de påverka ett eventuellt styrelsearbete?