handdator

Visa fullständig version : Viktig information till dig som har eller funderar på att skaffa piratutrustning


svanstrom
2006-06-25, 07:45
Scandinavian TV-Organisations Against Piracy - Sweden (http://www.pirat.se/kopa.html):<hr>Viktig information till dig som har eller

funderar på att skaffa piratutrustningKonsekvenser av köp av piratutrustning:

• Du främjar/stöder kriminell verksamhet.

• Du har att göra med kriminella personer, som i regel verkar anonymt, enbart i eget intresse, och ej naturligtvis tar något “kundansvar”. Risken är stor att Du blir lurad och Dina möjligheter att få "rättelse” är små.

• Utgå från att piratutrustning är krångligt/besvärligt att inneha. TV-bolagens omkodningar och andra åtgärder, gör att bl. a piratkortets livslängd är oviss.

• Satellitmottagaren kan ta skada av piratutrustning. I sådant fall gäller inga garantier.

• Betänk också att vid användning av piratutrustning finns risk att Du stör grannars elektroniska utrustning.

• Sannolikheten är stor att Din leverantör förr eller senare blir polisanmäld (om det inte redan skett).

• Inte bara programbolagen drabbas eller lider skada av piratverksamheten. En lång kedja av aktörer berörs negativt i olika avseenden. Exempel på sådana är skådespelare, filmproducenter, distributörer av program, sportklubbar och återförsäljare av abonnemang. Ytterst påverkas även konsumenterna/tittarna som indirekt lider skada. Uteblivna intäkter p g a piratverksamheten innebär bl. a mindre resurser till utveckling av programutbud etc.http://www.pirat.se/images/rights.jpg<hr>

STOP är en förening som består av Boxer, Canal Digital, Canal+, com hem, Nokia, NSAB, Sagem Nordic, SAMI, STIM, SVT, Tele2, Teracom, Turner Broadcasting, TV4, UPC och Viasat.

svanstrom
2006-06-25, 07:51
Om MPAA etc får som de vill så kommer i princip all form av TV-in lösningar för datorer att räknas som "piratutrustning", alla mediadatorer som folk köper och/eller sätter ihop idag för att hantera TV-program kommer vara "piratutrustning"...Om MPAA får fortsätta att bestämma över lagarna i sverige så kommer det sluta med att ytterligare stora delar av sveriges befolkning kommer klassas som brottslingar; om de får som de vill så kommer vi kanske en dag sitta med 20-25% av den svenska befolkningen klassade som brottslingar, för att tillfredställa utländska företags maktbehov.

Tommy Florstedt
2006-06-25, 08:40
Om MPAA etc får som de vill så kommer i princip all form av TV-in lösningar för datorer att räknas som "piratutrustning", alla mediadatorer som folk köper och/eller sätter ihop idag för att hantera TV-program kommer vara "piratutrustning"...Se här en beskrivande filmsnutthttp://www.eff.org/corrupt//TF

Yxan
2006-06-25, 08:58
Inser nu att det kan vara dags att skaffa ett fungerande TV in kort till datorn innan det är för sent.MPAA blir allt sjukare för varje nyhet jag läser från dom. Snart ska väll tidningarna slås ner bara för att de tävlar med text TV.

Connie Quist
2006-06-25, 09:56
Det finns ju en anledning till att det inte finns några videobandspelare med inbyggd DVB-mottagare än. :(

tommy.andersson
2006-06-25, 13:20
Connie Quist (2006-Jun-25)Det finns ju en anledning till att det inte finns några videobandspelare med inbyggd DVB-mottagare än. :(

Där har du fel, skillnaden är attdet är vettigare attdigitalt spela in till hårddisk.

svanstrom
2006-06-25, 13:49
Yxan (2006-Jun-25)Inser nu att det kan vara dags att skaffa ett fungerande TV in kort till datorn innan det är för sent.Det skadar ju inte att göra det i dag (det är kul/smidigt/bra att köra allt via en dator), men alla lösningar som fungerar ses som hål vilka ska tätas; så MPAA arbetar hårt med att sakerna ska prata med varandra för att se om de är godkända för bästa kvalite, om inte så kommer det sämre bild och ljud.T.ex. så har vi många TV-apparater som är sålda som HD-tv vilka i längden inte kommer kunna få bästa möjliga bild och ljud, bara för att de inte kan identifiera sig på rätt sätt för DVD-spelaren/dekodern.

Connie Quist
2006-06-25, 20:44
@Mintommy

Visst är det vettigare, men VHS är stort, och kommer inte försvinna i första taget.

Det finns efterfrågan för DVB-kompatible videobandspelare, men marknaden fyller inte behoven. Varför?

Företag brukar inte direkt tveka att sälja, bara för att det finns vettigare produkter på marknaden.

svanstrom
2006-06-25, 22:24
Connie Quist (2006-Jun-25)Det finns efterfrågan för DVB-kompatible videobandspelare, men marknaden fyller inte behoven. Varför?För liten marknad; folk kan i dag spela in på VHS och DVD på ett för de flesta fullgott sätt, för de som vill ha mer så finns lösningar att finna... Riktigt lågbudget så bygger du en själv från grunden (vanligtvis med Linux), mellansteget är att köpa och peta ihop sådant som fungerar direkt ur lådan (t.ex. en Mac mini med Elgatos Eyetv-lösningar) och för den som har alldeles för mycket pengar att lägga ut så finns det alltid folk som kan specialbygga något.

Connie Quist
2006-06-26, 08:21
För liten marknad

Använt några VR-glasögon på sistonde? Det argumentet håller inte! :)

svanstrom
2006-06-26, 08:56
Connie Quist (2006-Jun-26)För liten marknadAnvänt några VR-glasögon på sistonde? Det argumentet håller inte! :)Hmmm... påstår du att VR-glasögon var något som alla ville ha men som inte alla har i dag, eller att de finns att köpa även fast det är en liten marknad...?

Ayrin
2006-06-26, 15:47
Med tanke på citatet gissar jag på att han menar att det är något man kan köpa, fast efterfrågan är liten.

svanstrom
2006-06-26, 16:07
Ayrin (2006-Jun-26)Med tanke på citatet gissar jag på att han menar att det är något man kan köpa, fast efterfrågan är liten.I sådana fall så kan man köpa DVB-C inspelningslösningar också... det är bara att kontakta mig så kommer jag med ett par lådor och installerar allt åt dig... Du bör nog höja din kredit på VISA-kortet först bara... :)

Holi
2006-06-26, 17:07
Tja Svanström dem där 3dglasögonen serietillverkas iaf å kan beställas lite här å var å kan installeras av var man med nån form av tekniskt kunnande (hantera en mus å klicka på nästa)Att dem inte e särskillt bra å att det e väldigt få som ens funderar över att köpa dem är smärre detalj :)