handdator

Visa fullständig version : Hjälp med min hemsida (Gästbok och räknare av besökare)


Ken Rabelius
2006-06-29, 03:51
<DIV>Hur kan jag skaffa en bra gästbok och en sådan där räknare som håller koll på hur många som besökt sidan?</DIV><DIV></DIV><DIV>jag är ganska mycket nybörjare på sådana saker :)</DIV>

Joakim Holgersson
2006-06-29, 09:03
Kolla in det jag använder, är samma PHP-blogg som går anpassa utsendet så de ser helt olika ut holgersson.org (http://holgersson.org/) respektive coce.com (http://coce.com/) har själv taget bort komenteringsmöjligheterna på det.

Det jag använder heter Simple PHP Blog kräver ingen databas och är jätteenkelt lägga till saker i, och anpassa hur den skall se ut mer om Simple PHP Blog finner du här här http://sourceforge.net/projects/sphpblog/

Ifall inte det skulle fungera pga funktionalitet så finns massa annat gott hos sourceforge.net (http://sourceforge.net/) och under katogorin för WWW/HTTP project (http://sourceforge.net/softwaremap/trove_list.php?form_cat=90)

Ken Rabelius
2006-06-29, 20:08
Alltså ingen blogg, bara en vanlig gästbok där folk kan skriva in kommentarer osv. men tack ändå :)

xyzptlkm
2006-06-29, 20:34
Om du vill ha allt på servern du använder så rekommenderar jag att du berättar vilka språk och annat (t.ex. php, asp, asp.net, jsp; mysql, ms sql, postgresql) som stöds. Gästbok går annars att söka efter på t.ex. Google, men d får du oftast en URL i stil med http://ditt_gästboksnamn.serverhostnamn.com, som ju är snäppet sämre än t.ex. http://www.website_namn.com/gastbok/...Angående räknare så använder jag själv sitemeter ('http://sitemeter.com/') till min blog ('http://xyzptlkm.blogspot.com/'), vilket är tillräckligt för mig (den visar t.ex. vilken tid du har haft besök, antal besökare, sidvisningar, världskarta med visning av besökarnas hemort och diverse klick - varav hälften är mer än nog).Gästbok är nog enklast om du söker efter själv - men som exempel kan du skriva 'guestbook free' till att börja med i din favoritmotor :)

Ken Rabelius
2006-06-29, 21:50
<DIV>alla dessa tekniska termer är jag inte så insatt i vad som stöds........men räknaren ska väll i af gå att ordna.</DIV><DIV></DIV><DIV>gästboken får jag spinna vidare på :)</DIV>

xyzptlkm
2006-06-30, 00:01
Sorry, det var inte meningen att "bli teknisk"..Vad det handlar om är att olika "hotell" stöder olika språk (på gammelnorsk hade man kanske sagt att igloo-invånarna enbart kan kommunicera med folk som förstår danska [überförenklat? för mycket fel?]). Det jag undrade var vilket/vilka språk ditt hotell förstår. Vissa kan snacka med pingviner, medan andra råkar snacka in i fönsterrutor....Ett sätt att ta reda på det är att helt enkelt gå in och fråga receptionisten - dvs gå in på hemsidan och se vad de erbjuder. Ännu enklare är kanske att begära ett svar från hotellet, dvs skicka ett mail (adress finns säkert på en kontakt-sida) eller ringa och fråga vilka möjligheter som finns. Vissa hotell har dessutom ett utbud som bl.a. innehåller gästbok, blog, räknare och annat godis :)

Ken Rabelius
2006-06-30, 05:45
kör via Bredbandsbolaget, de erbjuder ett visst utrymme som man får uttnyttja, inte så mycket men det räcker för minna länkar iaf... :)