handdator

Visa fullständig version : Allmänna frågor till mötespresidiet


Mötespresidiet
2015-03-20, 14:07
Undrar du vad ett ord vi använder betyder? Vill du att mötet ska göra något, men vet inte hur du ska bära dig åt? Är det något som inte fungerar som det ska? Kom ihåg, ingen fråga är för dum för att ställas.

När mötet är öppet kommer det här att finnas möjlighet att ställa allmänna frågor till oss i mötespresidiet. (Om din fråga berör själva mötet kan den dock behandlas som en ordningsfråga och istället publiceras i avdelningen för ordningsfrågor.)

Observera att ingen diskussion sker i denna tråden. Mötespresidiet kommer att rensa bort ovidkommande inlägg.

Den här avdelningen hålls stängd tills mötet öppnar. Har du en fråga innan dess kan du nå oss i presidiet via kanalerna nedan.

Du kan alltid kontakta mötespresideit via mail motespresidiet@piratpartiet.se eller genom chatten https://piratechat.net/?room=fragor_motespresidiet (Notera att detta är en öppen chatt och att historiken kan synas för andra. Var vänlig och skicka mail till oss om det berör känsliga uppgifter så som exempelvis personuppgifter.)

Henry Rouhivuori
2015-04-14, 19:26
Då vid tidigare möten resultaten av voteringar inte direkt dykt upp när de stängts, så undrar jag; när en votering (auto)stängs måste det manuellt gås igenom innan resultatet publiceras i den lilla popupen som man får upp om man klickar i länken under ett yrkande eller en kandidat? Är detta något som kan eller ska automatiseras i framtiden?

Andreas Bjärnemalm
2015-04-14, 20:58
Nu sitter jag förvisso inte i presidiet detta mötet, men jag har ju gjort det vid ett antal tidigare möten, så jag kan faktiskt svaret på din fråga.

Alla voteringar kräver manuell handpåläggning för att stängas (och även för att startas), därefter klickar presidiet på en länk för att systemet ska gå igenom rösterna och räkna fram det rätta resultatet. Sedan krävs det ytterligare en mängd klick från presidiets sida innan resultatet syns i den rutan du frågar om.

Min uppskattning är att varje enskild votering kräver 15-20 klick från det att den skapas fram till dess att resultatet syns för mötesdeltagarna. Vid många voteringar på mötet blir det väldigt mycket klickande. Ett ganska tidsödande arbete för presidiet.