handdator

Visa fullständig version : Kandidat, Kongressombud till UPK16: Leo Rudberg


Mötespresidiet
2015-10-16, 11:25
Leo RudbergKandiderar till Kongressombud till UPK16.

https://forum.piratpartiet.se/misc.php?do=kandidatbild&bildid=723

Ålder: 20 år
Bostadsort: Stockholm
Ideologi: Frihetlig humanism
Sysselsättning: Studier i Kandidatprogrammet Politik, filosofi, ekonomi vid Stockholms universitet


Aktiv pirat sedan 2009, främst intresserad av mänskliga rättigheter på Internet, flyktingpolitik, miljöpolitik och HBTQ-frågor.

Jag har genom motioner till Ung Pirats tidigare förbundskongresser (som jag deltog i 2012 och 2013) och Piratpartiets medlemsmöten utformat stora delar av vår frihetliga, humanistiska politik gällande flyktingar, miljö och vapenexport. Sedan 2008 driver jag Calandrellas blogg, som varit nedprioriterad då jag prioriterat att skriva i tidningar istället (se nedan).

Supervalåret 2014 har jag gjort följande för piratrörelsen:
- Skrivit cirka 15 debattartiklar för Piratpartiet. Dessa publicerades i bl.a. Svenska Dagbladet (t.ex. om HBTQ-flyktingar, om datalagringsdirektivet och om SVT:s beslut att utestänga oss från partiledardebatten), Dagens Nyheter (om Folkpartiets opålitlighet i integritetsfrågor och om tiggares rättigheter) och Aftonbladet (om Regeringens bristande respekt för mänskliga rättigheter). (Vissa av dessa artiklar är spökskrivna, d.v.s. skrivna av främst mig men publicerade utan min underskrift, eftersom de lättare blir publicerade om någon pirat med en fin titel skriver under istället.)
- Talat som representant för Piratpartiet på fyra demonstrationer. Dessa var en demonstration mot utvisningen av ett barn i Bredäng, RFSL Gotlands Mångfaldsparad i Almedalen, en antirasistisk demonstration efter riksdagsvalet samt en antirasistisk demonstration efter EU-valet. Den sista demonstrationen organiserade jag själv, och jag lyckades samla representanter från Sveriges samtliga partier (utom SD) som talare, däribland Sveriges integrationsminister Erik Ullenhag.
- Deltagit på ett tiotal bokbord i Stockholm och Linköping och delat ut flygblad under tiotals timmar, bl.a. vid valstugor.
- Organiserat Piratpartiets medverkan på Pride i Stockholm tillsammans med Anton Nordenfur. Detta innebar att handla inredning på IKEA tillsammans med partiledaren, stå i vårt tält, rekrytera aktivister och prata med tusentals människor under cirka fem dagars tid.
- Administrerat Piratpartiets Facebook-sida (jag har uppskattningsvis postat 50 inlägg 2014-2015 i partiets namn) och postat en del på Piratpartiets Twitter-konto.
Utanför piratrörelsen är jag mycket aktiv inom Fältbiologerna (en miljöorganisation för ungdomar) samt Ungdomens Nykterhetsförbund.

Jag vill väldigt gärna åter delta på Ung Pirats förbundskongress, då jag (mot bakgrund av ovan nämnda engagemang) tror att jag har en del att bidra med både vad gäller vår ideologiska och sakpolitiska utveckling och vad gäller vårt strategiska arbete framöver.

Om ni har några frågor får ni mycket gärna kontakta mig per mejl (leo.rudberg@gmail.com), Facebook (Leo Calandrella Rudberg), Twitter (@Calandrella) eller telefon (076-250 82 30).

Jag hoppas vi ses på kongressen!

Calandrella
2015-10-16, 11:47
Jag deltog som kongressombud även på Ung Pirats förbundskongress 2015, men missade tyvärr att nämna det i texten ovan!
/Leo Rudberg