handdator

Visa fullständig version : TPB, liknelser


DanceK
2006-07-05, 17:11
Tjenare. Här kommer lite argumentationstips rörande ett ämne som många pirater får frågor om i dessa tider. Det består i två liknelser.1) Likna TPB vid en plats där det pågår mycket kriminell verksamhet. De flesta större städer har någon ökänd plats eller galleria. Säg i detta fall en galleria där det handlas knark. Gör ägaren till gallerian något brottligt genom att låta verksamheten pågå? Bör han arresteras så att saken kan prövas?

Och till det intressantare: Bör han ha strängare straff om han tjänar pengar på att låta företag hyra reklamplatser på hans torg?2) Låt oss ta ett klockrent upphovsrättsbrott: En man säljer piratkopierade DVD-filmer på ett torg. Men han är också elitidrottsman och får pengar för att bära kläder från Nike. Skall han ha strängare straff för att han samtidigt fick pengar från Nike?Två exempel som jag anser illustrerar det lagligt irrelevanta i annonserna på TPB.

exodus
2006-07-06, 00:48
DanceK (2006-Jul-05)Tjenare. Här kommer lite argumentationstips rörande ett ämne som många pirater får frågor om i dessa tider.Om gallerian hette Knarkviken och hade en jurist som talade om för oroliga mammor att de kunde köra upp en batong i häcken, så ja, jag skulle bli misstänksam och granska gallerian.

Joakim Holgersson
2006-07-06, 09:19
TPB (samt PB) är inte PP, därmed inget direkt med Övrigt relaterat till vår politikför den diskutionen hos demannars här i PP forumet diskuterar det i Övrig diskussionVänligen

Joakim Holgersson