handdator

Visa fullständig version : Följetongskampanj 1b: Besök Bodströms turné. Konsekvenser av övervakningen.


Anders Hedberg
2006-08-27, 15:14
Jag kunde personligen inte relatera direkt till de lagförslag som nämns i bladet "Bodströms värsta", det är lite för abstrakt och kan lätt avfärdas med att det är avsett för terrorister, osynliga partiet och att du som vanlig Svensson inte har något att oroa dig för...Iallafall, jag skulle vilja se flygblad 1b där man beskriver faktiska händelser, typ dessa fall där det är just en svensson som kan råka illa ut.* Danska familjer utpressas av musikindustrin att betala 20.000 DKr för att ha skickat musik över internet. Musikindustrin lobbar nu kraftfullt i bryssel för att de i hela EU ska få tillgång till polisens register över all datatrafik. (Bodström har lobbat kraftfullt för att få till registret.) http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2006/04/06/121128.htm + länk om EU lobbying som jag sett på någon annan del av forumet.* Ska Polska polisen få avlyssna svenska sjukhus och vem bestämmer det? Aborter har blivit förbjudna i Polen... Sverige ska tillåta att utländsk polis får övervaka här... etc...

http://www.rfsu.se/polska_abortresor_till_sverige.asp (Prop 2005/05:144)* En amerikansk man fick inte ut något på sin olycksfallsförsäkring då krockkudden i hans bil visade att han kört utan bälte. Försäkringsbolaget tvingade till sig insamlad data från bilens ABS/krockkudde system där all körning lagras. http://www.crisscross.com/us/news/33944 (hittar inte rätt länk)* Polismän säljer hemliga uppgifter till media.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1159&a=189307&previousRenderType=6* Är din arbetsgivare intresserad av dig? Polismans konsultfirma hälpte till med registerslagning mot betalning!

http://expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=59102* Överskottsinformation får användas hur som helst. Är det du gjort inte olagligt (vilket vi kanske till och med vet redan :-), så hittar vi säkert något annat när vi gör husrannsakan. (Prop 2004/05:144 som alltså redan är i drift).

http://www.fbi.gov/libref/historic/famcases/capone/capone.htm (om hur Al Capone sattes dit för skattebrott istället.) http://swartz.typepad.com/texplorer/2006/06/the_pirate_bay__1.html (Åklagaren konstaterar inget brott) http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=283575 (Åklagaren behåller bokföringen) http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13148881.asp "Polisens utredare kommer att undersöka hur annonspengarna hanterats och om skatt betalas."* Hemlig övervakning. Eftersom Piratpartiet fick en medlemstillströmning om några 100% vid en berömd husrannsakan, så är det bättre om ingen får reda på vad polisen gör. (Prop. 2005/06:178 ej i drift ännu)

http://www2.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik... Fler och bättre fall?