handdator

Visa fullständig version : knappar - Intressekoll!


coccozz
2006-01-17, 23:01
Hejsan!Nu har jag hört av mig till partiledningen, och väntar på ett svar.Men jag tänkte under tiden se efter om det finns något intresse för en sambeställning av knappar från www.knapp.nu.Priset per knapp kommer isf att hamna på ~11-15,- (beroende på frakt och emballage från mig till er), priset för endast knappen blir 5,-, de extra kronorna som de första knapparna kommer kosta tar jag på mig ;).Förslaget så här långt är att vi använder Infinit Emmas bild, den som vann logotyp tävlingen. FÖRUTSATT att detta godkänns av såväl partiledningen som Infinit Emma. Andra förslag är givetvis välkomna också, men kanske bör vi hålla oss till det officiella?Beställning kommer, OM det blir av, ske via separat sida och där man fyller i namn, adress osv. och sedan skickas knapparna mot förskottsbetalning till mitt konto med DIN mailadress som meddelande. På så vis vet jag vem som har betalt och vem som inte har och kan på ett enkelt sätt skaffa mig översikt.Givetvis gör jag det ideelt och eran kostnad gentemot mig kommer bara uppgå till de 5 kronorna för knappen plus porto och emballage vilket tordes landa på 6-11 kronor.Regards // ChristofferOBS! Denna tråd är bara för att kolla pulsen och se om intresset finns, jag vet ännu inte om jag får tillåtelse att genomföra detta. Jag hoppas så, för jag tror att det är många med mig som vill gå på stan och sprida vårt budskap och vår symbol!

coccozz
2006-01-18, 11:18
Jag har nu fått svar från Rick att det går alldeles utmärkt att sambeställa dessa knappar med Infinit Emmas logotyp på, förutsatt att hon godkänner det med, detta då jag inte agerar med partiet i ryggen, utan samköpet kommer att vara ett privat påfund.

Rick meddelar också att partiet kommer själva att sälja dessa sorters saker längre fram i tiden men att det finns mycket som är viktigare just nu vilket jag helt och hållet håller med honom om. Vi som dock inte kan hjälpa Rick och de andra i ledningen med allt papperstrassel som de sköter, vi kan iallafall på olika sätt visa att PiratPartiet finns och att göra det med knappar anser jag vara en god idé då de är enkla och billiga samtidigt som de tydligt kommer visa upp våran symbol!

Frågan är dock om intresset finns eller var det bara prat som skedde i Bör Göras? Oavsett så kan jag som sagt tänka mig att samordna det hela. OM det blir 50knappar eller mer.

//Christoffer

infinite_emma
2006-01-18, 12:35
Självklart godkänner jag det, och skriver upp mig som intresserad av knapp också! :)

coccozz
2006-01-18, 14:27
Jag har nu beställt en 45mm och en 25mm knapp med symbolen på för att se så att knapparna håller god kvalité.

Under tiden som de levererar (vilket just nu enligt sidan tar 7 dagar) kommer jag börja bygga upp beställningssidan då andra också anmält intresse från andra håll. Förhoppningsvis hinner den öppna innan dess också så att alla skall kunna få sina knappar så snart som möjligt!

Regards//Christoffer

Christian Björklund
2006-01-18, 16:15
Hej!

Bra, efter som idén med att beställa från knapp.nu kom från mig så känner jag mig dum om jag inte själv beställde ett gäng med knappar. Jag vill ha 50 st knappar, börjar med en liten beställning, vilket kostar mig 280 kronor på knapp.nu, delar jag det med 50 st så köper jag knapparna för 5 kr och 60 öre per styck inklusive frakt.Men den stora frågan är om vi kan få ytterliggare rabbatter på knapp.nu om vi gör en storbeställning på kanske 1000 knappar? Känns kanske lite snålt med 50 till min valkrets, jag kan ta 100 st om vi får bra pris. Hur många vill Ni andra ha till Er valkrets?

coccozz
2006-01-18, 16:21
Kalasbra, det jag tänkte när jag såg din idé var att varför bara göra det tillgängligt för hela valkretsar? Min version av din idé går ut på att distribuera knapparna till privatpersoner så jag förstår om du inte är intresserad av att skaffa de via mig då det blir dyrare, men jag skall passa på och höra med Knapp.nu vad de säger om mängdrabatt ;).Hör av mig när jag vet.Alla som är intresserade ombedes skriva i tråden. Frågor besvaras här ;).Regards // Christofferps// Infinite Emma, jag funderade på, vad tror du om att lägga upp flera knappar med din symbol på, men i olika färger. Kanske bara invertera de, eller helt växla de?

Christian Björklund
2006-01-18, 16:47
Det jag menar är att om vi kan få mängdrabatt hos knapp.nu så kanske mina knappar kan bli billigare än 5:60 om vi sambeställer. Samtidigt får Du ner priserna till de privatpersoner som köper knappar av Dig.Mvh Christian

coccozz
2006-01-18, 16:51
Hej igen!

Jag anade att det var så du menade, men sen blev jag fundersam och så misstolkade jag det uppenbarligen... Sorry 'bout that.

Hur som helst så har jag som sagt skickat till Knapp.nu och frågat vad de kan hitta på med priset om vi når upp till MINST 500 knappar. Under den nivån tror jag inte att det är realistiskt med någon rabatt...

Skall även se huruvide de inte direkt kan göra utskicken direkt till respektive valdistrikt istället, så går bara privatpersonernas knappar via mig. Underlättar dels min börda samtidigt som det blir avsevärt billigare för distrikten.

Nu får vi hoppas på det bästa ;).

Regards // Christoffer

infinite_emma
2006-01-18, 20:11
Enklast är väl att trycka upp stort antal av en variant - men de som trycker upp knapparna kanske kan tänka sig att banta ner priset ändå? Svart logga på vit botten, eller vit logga på svart knapp - tror att båda funkar. Färger kan jag personligen tänka mig hur många som helst, hahaha, men det är ju alltid problemet med "partitillhöriga" färger, så svart/vitt är kanske säkrast? Jag är helt klart inte svår att övertala att göra färgvarianter, men nog bäst att vara konsekvent så här i början kanske.

coccozz
2006-01-18, 20:23
Jag förstår hur du tänker, och efter din förklaring håller jag definitivt med dig. Anser dock fortfarande att en inverterad variant vore intressant.Vore bra om jag fick in intresseanmälningar om fler valkretsar är sugna på köp då jag som sagt för konversation med Knapp.nu.Regards // Christoffer

Airedeloth
2006-01-18, 20:26
Lätt en att bära om kring på, med loggan i vitt, mot svart botten...

Tveklöst. Sen behöver det inte stå "piratpartiet" på den.

Folk blir nyfikna, och kollar upp varifrån loggan kommer....

Airedeloth
2006-01-18, 20:28
När det gäller färger tror jag det är bra att enbart hålla sig till svart och vitt.

Det är ju trots allt färgerna på Jolly Roger...

coccozz
2006-01-18, 20:33
Det är inte aktuellt med text på knapparna, utan endast Infinite Emmas symbol.Jag väntar som sagt på svar från Knapp.nu samt inväntar de två första knapparna (1st 45mm & 1st 25mm) för att se hur kvalitén är.Men att invertera färgerna förändrar ju inte att det blir svart/vitt, bara bakgrund och förgrund som byter plats ;). Fler åsikter kring färg mottages gärna!Regards // Christoffer

coccozz
2006-01-18, 22:45
Jag har nu hittat en annan aktör, i väntan på Knapp.nus svar, ett vanligt tryckeri som kan göra jobbet för 3,- inkl. moms vid volym över 1000 knappar. Detta förutsätter dock att alla beställer 25mm ELLER 38mm, inte några av varje samt att det är samma motiv på samtliga knappar. Observera dock att priset bara stiger till 4,-/knapp om vi bara når volymer över 300 knappar.

Jag har nu kontaktat de...

Purre
2006-01-22, 14:47
Kollade runt lite på google för att få en överblick över vilka företag det finns som gör knappar. Dom jag hittade nu lite snabbt är:

http://www.orsaskylt.se

http://www.schiber.se/

http://www.spreadshirt.net/shop.php?lang=en&locale=SE&lang=se&locale=SE&sid=72771&article_id=2316836&affiliate=320703

http://www.klarins.se/Klarins verkar vara speciallicerade på Badges/knappar men inte så jätte billiga. Går däremot att hyra eller köpa maskin/verktyg så kan man göra egna knappar. Det skulle kanske kunna vara ett alternativ om det nu blir många knappar.Spreadshirt har inge bra alternativ om man nu inte vill maila och fråga om. Tog 25mm (1") knapp och då var det max 100 man kunde beställa till en kostnad av 3900:- som inte alls är att tänka på.Orsaskylt har 38mm knappar för skapliga priser. 1000st för 2000:-, 500st för 1300:-, 300st för 900:-, 100st för 349:-. Det är då ganska stora knappar och man bör kanske välja en mindre modell. Ex deras 25mm modell. För stor skulle jag inte vilja gå runt med utan ska vara en liten som gör andra nyfikna och man själv inte märker av att man går runt med. Dock så är deras 25mm knappar dyrare än 38mm eftersom 38:orna är prissänkta.Schiber Reklamproduktion verkar vara ett stort företag inom reklambranschen. Dom verkar även ha ett antal olika storlekar och på knappar och beställningar. Dom har dessutom nyckelband/logoband som skulle kunna vara intressant dock gäller det isf att man inte snålar allt för mkt på modellen. Har själv nyckelband där loggan är tryckt och då försvinner loggan väldigt snabbt medans om man väljer det dyrare alternativet där det är vävt håller det bättre. Bra bredd är helst 25mm...

Var lite vad jag hade att säga och tillägga. Tycker man nästan skulle försöka få ett bra sammarbete med Schiber Reklamproduktion för senare trycksaker och inte kanske bara tänka på nuläget. Dessutom är dom inte allt för dyra vad det verkade som och har många alternativ och produkter.

Har nu med flit valt att inte ta upp knapp.nu då det redan disskuterats

coccozz
2006-01-23, 17:26
Det var www.schiber.se som jag pratade om när jag sade att jag hittat en billigare aktör. De har klart bättre priser, men då bör man också vara medvetna om att Knapp.Nu skriver med bläckstråle och Schiber med laser... Vet inte hur stor skillnaden blir.

Hur som helst har jag inte fått svar från någon part ännu, har jag inte fått det innan slutet av veckan så ger jag helt enkelt upp, intresset här verkar ändå inte räcka för att komma upp i sådana volymer så att mängdrabatt kan bli intressant...

Christian Björklund
2006-01-23, 20:59
Klarins tar 6 900:- + moms (8 625:-) för en maskin, varje knapp kostar sen 80 öre st + moms (1:-) i inköp om man köper 1000 st. Sen så behövs en bra skrivare, och det är kostnad för papper. Funderade lite smått på att köpa en maskin, men det är väl en del arbete med knapparna...Mvh Christian

Purre
2006-01-23, 21:14
Christian Björklund[HR]Klarins tar 6 900:- + moms (8 625:-) för en maskin, varje knapp kostar sen 80 öre st + moms (1:-) i inköp om man köper 1000 st. Sen så behövs en bra skrivare, och det är kostnad för papper. Funderade lite smått på att köpa en maskin, men det är väl en del arbete med knapparna...Mvh Christian

Är nog isf billigare att hyra för 800kr för 1 månad. På en månad hinner man göra många knappar till en betydligt billigare kostnad.

mac-patte
2006-01-26, 20:14
Jag gör egna knappar om någon är sugen :)

har redan sålt 5 stycken bla en till rick själv:)

messa mej om ni vill ha en knapp :)

priset är jag inte säker på en..

men garanterat billigare en knapp.nu

Purre
2006-01-26, 22:00
mac-patte (2006-Jan-26)Jag gör egna knappar om någon är sugen :)har redan sålt 5 stycken bla en till rick själv:)messa mej om ni vill ha en knapp:)priset är jag inte säker på en..men garanterat billigare en knapp.nuHur är kvalitén då? Utskrivet med laser/bläckstråleskrivare Hur ser dom ut? Storlek? Ungefärligt pris? Kanske möjlighet till någon bild? Ja lite information om dom helt enkelt vore bra :)EDIT:

Gah blir galen på denna quote som inte riktigt funkar som den ska. Dock fixat nu

infinite_emma
2006-01-26, 22:06
Såg knappen ikväll och den var jättefin! Kan förstås inte leva utan sådan, har skickat PM!

Tor Skude
2006-01-26, 22:19
Klarins är inte de enda som säljer knappmaskiner. Och verkligen inte de billigaste. Dock verkar de maskiner de säljer vara av väldigt stabil och hållbar karaktär. Fast vi kanske inte behöver en maskin som håller för 10 000 000 000 knappar heller? :)Här är några alternativa försäljare av knapptillverkningsutrustning:

http://buttonmakers.net/

http://www.badgeaminit.com/Hur som helst: Det alternativ som säkert är billigast för partiet är om vi instiftar en egen knappfabrik. Dessutom eliminerar det onödiga mellanhänder, vilket vi ju gillar. Det blir dock en hel del jobb för de som ska ha hand om det.

Butch cassidy
2006-01-29, 02:04
en idé skulle ju vara att partiet inhandlade en eller helst två st maskiner och knappar och sen utsåg man en "ansvarig" i varje valdistrikt som såg till att knapparna trycks så snabbt som möjligt innan man skickar iväg de till nästa valdistrikt o ansvarig där??tänkte då på denna sidan http://buttonmakers.net/behöver ju inte bli så dyrt o verkar vara det billigaste sättet att komma undan på snabbast så det blir av??andra förslag, ide´r?vore ju bra om man kunde komma igång med det snarast när man ändå är ute och samlar namn underskrifter...

coccozz
2006-01-31, 09:37
Hur ni än gör kan jag bara meddela att jag nu fått knapparna från Knapp.NU och de är defintivt värda sina pengar...

nino
2006-01-31, 10:41
Cozzco, ursäkta stavfelen. :PJag beställde knappar från Knappt.nu igår. Har gjort det för, och de är värt pengarna, de är bra papper de använder, och det är absolut kvalitets knappar. Beställde dock bara 10 st av två olika sorter, en med Logan och texten PiratPartiet och en med bara Text Piratpartiet. Så totalt 20 st, som vi kommer använda här i småland när vi samlar signaturer.

coccozz
2006-01-31, 15:54
Hehe, lungan :P

Ja, jag förstår att folk beställer sina knappar därifrån, jag kommer definitivt att återvända. Synd bara att leveranstiderna ligger på nära nog två veckor :(.

Cecilia
2006-02-02, 08:51
STOPP STOPPDet är jättebra att ni vill fixa reklamgrejjer. Men ska vi bjuda media på detta. Som kassör i partiet så måste jag få säga en sak. Innan vi beställer saker för Piratparatiet måste vi ha granskat företaget som gör våra reklamgrejjer. Vi vill väl inte att media ska kunna säga att våra reklamgrejjer är gjorda av företag med skatteskulder, Bedrägeriägare el koppling till undre världen osv. Jag vill gärna att ni går samman och kollar upp företaget så vi har ryggen fria. Jag har pratat med Rick om detta och han instämmer. VI ska inte göra bort oss på ngt så dumt som att vi inte kollat upp företaget.Kram Cecilia

nino
2006-02-02, 09:32
Cecilia, Knapp.NU har jag haft stor koll på, då jag själv och en kollega snart drar igång ett liknade företag fast med mycket billigare priser.Knapp.Nu har inga skulder, eller annat som ligger bakom dem. Det är 2 st bröder som äger företaget och har drivt det sedan 2004. Är även väldigt väldigt populärt at ungdommar.Tror inte vi har några problem där.Men de stämmer som du säger Cecilia, vi bör hålla koll på vilka vi beställer grejer ifrån.

Tor Skude
2006-02-02, 09:59
Det finns säkert de som skulle kalla knapp.nu för drogliberaler, pornografer, våldshetsare eller liknande eftersom de inte censurerar de knappar de trycker (både marijuanablad, porrbilder och automatkarbiner har säkert tryckts hos dem). Den sortens moralpanik tycker jag dock att vi kan strunta i.

Cecilia
2006-02-02, 10:25
okej jag litar på er. Jag bara vet hur jobbiga media kan vara när det gäller att granska saker hos politiker och därför ville jag bara göra er uppmärksamma på att inte bjuda dom på något sådant. Men nu läste jag ninos inlägg. Inte meningen att lägga sordi på eran kreativitet. Jag vill bara att ni inte ska få media el ngt/ngn annan på er.

Christian Björklund
2006-02-02, 10:47
Hej!
Jag fick min knapp igår på posten från knapp.nu. Den såg mycket bra ut, jag hade piratpartiets logga, med texten "Piratpartiet" under i båge.

Jag har planer på att köpa en knapp-maskin, tänkte då låna ut den gratis till Västra Götalands östra valkrets. Då har vi möjlighet att sälja knappar till medlemmar, kompisar, och självklart till andra valdistrikt.

Det är mycket bättre att vår valkrets tjänar lite pengar på varje knapp, än att ett privat bolag skall tjäna pengarna på tillverkningen. Vår valkrets använder trotts allt pengarna för att marknadsföra Piratpartiet här i vår valkrets.

Mvh Christian

nino
2006-02-02, 13:31
Christian, jag öppnar företag snart vad de gäller knappar. Knapparna kommer ha en summa på 15 kr för en knapp, 17 kr för 2, sen över det så är de 4 kr per knapp. I två olika storlekar, one and a half inch och two inch

coccozz
2006-02-02, 14:07
Men nino, jag antar att din vinst inte kommer tillfalla något som gör partiet nytta? Dessutom måste jag också påpeka att IMHO så är 25mm klart snyggast och mest lagom. Som jag förstod det så blir eran minsta knapp 37,5mm? Jag har en 45mm liggande här hemma och den anser jag vara tokstor... Iaf sålänge jag inte skall ha den på exempelvis en väska.Christian, det låter som en fair deal, dock tycker jag att en viss marginal även borde kunna sättas undan till den riksomfattande kassan också, för även om ni hjälper oss att synas i Östra delen av VG så måste vi synas i hela Sverige. Speciellt kanske marginal till rikskassan bör finnas om det rör sig om större inköp till andra valkretsar... Bara min 50-öring...

nino
2006-02-02, 14:40
Coccoz detta är exemplet på vad företaget kommer ta, dock kommer vi att trycka upp knappar för inköpspris till varje valkrets, som alltså inte kommer i något skott för vårt företag. Dock kommer vi försöka sälja till enskilda medlemmar. Valkretsarna kommer kunna få knappar för 1,80 kr st. one inch knappar kommer även vara tillängliga.. alltså 2,5 cm.

coccozz
2006-02-02, 15:35
Men då så, det verkar ju kalas! Frågan är bara som sagt om vi inte skulle försöka kolla centralt hur det vore med ett påslag på några ören på de knappar som skall säljas till valkretsar. Dessa kan sedan tillfalla rikskassan. På något vis bör vi ju iaf. kunna få ihop pengar till den "stora" kassan också...

Christian Björklund
2006-02-02, 16:37
coccozz (2006-Feb-02)Men nino, jag antar att din vinst inte kommer tillfalla något som gör partiet nytta? Dessutom måste jag också påpeka att IMHO så är 25mm klart snyggast och mest lagom. Som jag förstod det så blir eran minsta knapp 37,5mm? Jag har en 45mm liggande här hemma och den anser jag vara tokstor... Iaf sålänge jag inte skall ha den på exempelvis en väska.

Christian, det låter som en fair deal, dock tycker jag att en viss marginal även borde kunna sättas undan till den riksomfattande kassan också, för även om ni hjälper oss att synas i Östra delen av VG så måste vi synas i hela Sverige. Speciellt kanske marginal till rikskassan bör finnas om det rör sig om större inköp till andra valkretsar... Bara min 50-öring...

Jo, självklart måste vi synas i hela sverige, och inte bara i vårt distrikt. Jag hoppas att det finns andra distrikt som tänker som oss, och som jobbar som vi på att bygga upp en kassa för att kunna marknadsföra piratpartiet i sitt valdistrikt. Jobbar alla valdistrikt på att synas, ja, då kommer vi att synas i hela sverige.

Men sen så kan jag hålla med om att vårt kära moderparti behöver pengar.

Knappar kostar från ca 80 öre till 1 krona i inköp, beroende på hur många man köper. Kan vi sälja dem för 5 kronor så kan både valdistriktet och moderpartiet tjäna pengar...

Eller så kan vi köpa dem av Nino, då slipper vi arbetet, också en tanke, allt beror på hur mycket tid man är beredd att lägga ned på partiet.....

Mvh Christian

coccozz
2006-02-02, 16:59
Jag bryr mig inte hur vi bestämmer oss för att göra, men som du säger verkar det finnas utrymmer för såväl lokala som rikstäckande inkomster och isåfall tycker jag dessa skall utnyttjas ;).

Christian Björklund
2006-02-02, 17:23
Det jag menar är att:Vi köper in knapparna för 80 öre, om vi köper en större mängd. Om vi skulle köpa knapparna från ett företag (Färdigtryckta) så kanske vi skulle kunna få dem för säg 2 kronor. I stället för att det privata bolaget skall tjäna 1:20 per knapp så kan vi lokalt tjäna de pengarna till vårt valdistrikt, i stället för att skänka dem till ett privatägt företag.

Det som vi betalar för att tjäna de 1:20 extra per knapp, är vår egen arbetstid.... (Att tillverka en knapp går på några sekunder)


Mvh Christian Björklund

nino
2006-02-03, 13:37
Christian att tillverka en knapp kostar 1,20 i tillverkningsavgift, om man skall kunna få tillbaks pengar på knapparna, fotopappret, och bläcken. Alltså plus minus noll. :)

Elme
2006-02-05, 20:14
Jag tycker värkligen inte att vissa valdistrikt ska göra detta på egen hand och sälja till dom andra valdistrikten, speciellt inte med vinstsyften. Det är ju bättre om detta sköts centralt ,så att riksorganisationen får den eventuella, vinsten eller via ett bra avtal med någon annan tillverkare, t.ex. ninoOm vi ska bedrva försäljning av knappar så finns det två alternativ:

1. Att varje distikt har en egen försäljning och att vinsten går till det valdistiketet

2. Att allt sköts centalt och att knapparna skickas ut till privatpersoner eller valdistrikten organiserar en sammbetällningarVäligt trevlig idé detta. Jag skulle gärna se att det kom en låda med knappar hit till värmland inom kort :)

coccozz
2006-02-05, 23:16
Om sambeställning skall ske tar jag som sagt gärna hand om skitjobbet att ta emot knapparna och skicka rätt antal knappar till rätt personer. Kan dock inte längre ta hand om pengahanteringen...

sick_psyc
2006-02-09, 11:44
intresset är stort men jag håller med att vi ska ta det lite lungt så vi kan rösta fram o så hur vi ska göra.. jag tycker att partiet ska beställa en storårder ifrån ett respekterad företag (presis som alla andra partier) med en och samma stil och så.. samma sak vi kommer göra med flygblad, tröjor och Knappar och ja allt som kommer synas... för det värsta som kan ända nu är att media får tag i något skit om oss så som att vi beställer grejer ifrån "skumma" företag osv... sen så har vi grejen med hur mkt det kommer kosta för om partiet beställer så kommer det vara mkt billigare än att någon privat person beställer...

coccozz
2006-02-09, 14:07
@Sick_psyk, jag håller helt med dig, men jag kände mig tvungen att upprepa mitt erbjudande från tidigare, man vill ju inte vika sig och dra tillbaka vad man sagt. :P. Men som sagt, jag håller med dig om att det skulle vara både "snyggast" och smidigast om det sker som du beskriver.