handdator

Visa fullständig version : SMS/telefon insamlingar vid kampanjer


Anders Hedberg
2007-01-08, 19:37
Vi hade Perspektiv Bredband censuren här i Lund/Skåne och de ändrade sig (Hurra!)

Diskussionerna som vi hade efteråt gav att det var många som kunde ställt upp och dela ut flygblad, sätta upp affischer etc. folk var helt enkelt förbannade och ville göra ganska mycket!Vi saknade dock pengar, och där skulle jag vilja ha möjligheten att snabbt samla in pengar för en speciell kampanj. Nästa gång är det inte i Lund det händer, men någon annanstans och kan jag inte ta mig dit så kan jag iallafall ringa ett samtal (ala Blockets betalning) eller skicka ett SMS (ala AllofMP3) för att visa mina sympatier och ge mitt stöd. Pengarna skulle kunna användas för snabb tryckning av flygblad/banderoller, posters och skyltar vid infarten till stan, reseersättning etc. liknande det som fanns vid valkampanjen.Så, hur fixar man SMS betalningar, hur fort går det att sätta upp etc? Någon som har koll?

TeirdeZ
2007-01-26, 23:45
När vi tittade på det där på Uppsalas lokalavdelning förra året så visade det sig att autogiro-konton och bankkonton kostar pengar att inneha för sådana ändamål, och kostnaden för att ha överväger inte de potentiella inkomster vi får av det.Någonting som dock alltid fungerade för oss var att skicka runt hatten (bokstavligt) så att alla fick bidra med så mycket de tyckte att kampanjen var värd. Icke-närvarande medlemmar betalade således inte så mycket, men det brukade ramla in pengar efteråt när folk hjälpte till att dela ut flygblad och ville hjälpa till att stå för kostnaderna för upptryckning av mer material.Med kontroversiella ideer är det svårt att hitta en _faktisk_ sponsor, och jag tror att det enklaste är ifall alla lokalavdelningar skulle inrätta en lokal kassa med några hundra kronor för nödfall för att få igång allting snabbt, och sedan efter behov "skicka runt hatten" för att fortsätta kampjen efter att grundkassan tagit slut.

Anders Hedberg
2007-01-27, 11:00
Såg denna lista på nätet. mosms.com verkar vara enda tjänsten som inte kostar förrän den används, man får ca 50-60% av intäkterna. Nackdelen är att de håller på pengarna i 45 dagar och man måste ha minst 250 kr på kontot för att få ut pengarna, vilket med 5 krs sms betyder ungefär 100 sms inskick.Jag har skrivit och frågat om man verkligen måste ha ett post/bankgiro, ett vanligt bankkonto i föreningssparbanken kostar annars inget och det betalar de ut på till privatpersoner (fast de då drar skatt och arbetsgivaravgifter).Jag gissar att mosms.com's enklaste tjänst kan man sätta upp från scratch och testa av på en två-fyra timmar så man kan använda den för blixtaktioner.http://www.cellsynt.com

http://www.smartsms.se

http://pixie.se

http://www.mosms.com/se

http://www.smsteknik.se

Anders Hedberg
2007-01-27, 15:24
Fick svar från ekomoni personen på mosms.se (idag en lördag - jag är imponerad!) Såhär skrev hon:-Jag betalar till flera små företag med bara bankkonto, det går alldeles utmärkt.

Nackdelen är att de håller på pengarna i 45 dagar

Hon skrev också att de har haft tur och kunnat betala ut fortare sedan i april förra året, men att de ändå ville ha detta som marginal om utifall att...Så - gången för alla UP-lokalföreningar som vill kunna utnyttja detta blir alltså:

Nu:

1. Registrera er hos Skattemyndigheten så ni får organisationsnummer.

2. Öppna ett bankkonto hos en bank.

3. Begär intyg från skattemyndigheten att ni är skattebefriade. (se mosms hemsida)När det är dags:

4. Öppna ett konto hos mosms och sprid uppgifterna

5. Vänta på att folk sms'ar in pengar.

6. Fakturera mosms och få ut pengarna.