handdator

Visa fullständig version : Demonstration: FRA


Jonas Lihnell
2007-02-09, 17:14
Okej, det är dags att säga ifrån. Militären _SKALL_ inte bevaka alla medborgare. Jag gjorde en snabb koll vart min trafik går, visar sig att när jag besöker svenska sidor går min trafik via norge. När jag ringer med min telefon, route:as min trafik via norge. Vad jag än gör, går min trafik via gränserna om jag vill ut ur göteborg.Jag kommer att vara övervakad. Jag kommer inte tolerera det. Jag _vill_ flytta. nu. Men jag kan inte.Jag ringer runt till vänner och bekanta, än så länge vill alla komma och demonstrera, till och med en som egentligen skall ligga i sjuksäng._Jag_ har inte tiden att ordna med papper, polis, talare etc.Tänker vi låte det här gå vidare?

Tomten0
2007-02-10, 01:34
Nej verkligen inte !!! Jag hoppas bara någon kan och orkar styra upp en demonstration, hade gärna velat men har tyvärr inte kraften till att göra det :(Jag kommer lätt komma på demonstrationen och demonstrera skiten ur mig, det är ett löfte. :)Låt inte storebror bevaka över oss --> :smooooth:

Anders Häggström
2007-02-10, 02:35
Jag hänger gärna på en demonstation i GBG, men jag har ingen erfarenhet av att arrangera...Vad behöver göras inför den 17e?

Här är en lista med de punkter jag tror vi behöver ha klara innan demonstrationen:

x) Skaffa tilstånd och förbereda polisen

x) Kontakta lokala ungdomsförbund (tex Grön ungdom) och samordna.

x) Kontakta media (GP, Expressen, Metro mm)

x) Sätta upp affischer på stan och berätta varför/när/var vi kommer demonstrera

x) Skicka mass-mail till GBG-listan, så medlemmarna som inte är aktiva på forumet kan mobilisera sej.Finns det någon som kan hjälpa mej att ta tag i detta, för annars komer jag misslyckas... man kan inte demonstrera ensam.Här är en korslänk till den nationella tråden: Home » Information från partiet » Piratpartiet informerar » Demonstration 17 februari (http://forum.piratpartiet.se/Topic69436-56-1.aspx)

Jonas Lihnell
2007-02-10, 07:56
Vad behöver göras inför den 17e?

Här är en lista med de punkter jag tror vi behöver ha klara innan demonstrationen:

x) Skaffa tilstånd och förbereda polisen

x) Kontakta lokala ungdomsförbund (tex Grön ungdom) och samordna.

x) Kontakta media (GP, Expressen, Metro mm)

x) Sätta upp affischer på stan och berätta varför/när/var vi kommer demonstrera

x) Skicka mass-mail till GBG-listan, så medlemmarna som inte är aktiva på forumet kan mobilisera sej.Jag kan rekommendera att du tar kontakt med Bo och Mika, dem var med och anordnade den förra demonstrationen.Mika kan antas vara rätt man att kontakta media om han inte har något emot detta själv.Som egenskap av ordförande för ung pirat göteborg borde jag också skicka ut uppmaningar att göra något, problemet är att jag inte har en blekaste _hur_ jag gör så.Jag kommer att sätta upp affisher och dela ut flygblad och liknande. Givetvis dyker jag även upp på demonstrationen.

Tomten0
2007-02-10, 09:07
Sätta upp affischer skulle jag kunna hjälpa till med men har för mig bara att man "får" väl egentligen inte sätta upp de var som helst. Antar att jag kanske skulle kunna prata med polisen bara jag får lite info "hur" man går tillväga, min pappa är fan polis så jag kanske kan fråga honom. Tänkte bara mer så man säger "rätt" saker och inte låter som något jävla pucko och så blir det inget bara för man "sabbade" det med polisen.

Jonas Lihnell
2007-02-10, 10:13
det är olagligt att affishera om inte annat anges, det fanns under valet utplacerade ställen där man kunde affishera. Att dela ut flygblad är alltid fritt fram.Det mest effektiva är antagligen att simpelt nog prata om det med alla man känner.

Oldtimer
2007-02-10, 10:20
Anders Häggström (2007-Feb-10)Finns det någon som kan hjälpa mej att ta tag i detta, för annars komer jag misslyckas... man kan inte demonstrera ensam.

Mölndal hjälper gärna till också. Jag har heller ingen erfarenhet av att organisera demonstrationer, men det får gå ändå.

Har du snackat med Bo, Björn eller Mika?

/Mikael

Bo Leuf
2007-02-10, 15:09
Vi sätter nu upp en sambandschatt på skype för Gbg + Mölndal plus ev andra i omnejd som vill vara med. Alla intresserade som har skype, kontakta någon som är med för att bli inbjuden (Bo aka wikiway, Anders aka hagge1983, Björn aka bfelten, Balder aka cellisten, osv ...)

Anders Häggström
2007-02-10, 16:31
Jag har haft kontakt med Mika. Han är inte i närheten, om man säger så. Det lät inte som om han har möjlighet att delta eller hjälpa till så mycket, mer än de goda råd jag fick.x) Vi ska inte glömma att kontakta Radio och TV. Det finns en reporter på TV4 som är väldigt intresserad av PP och som gjorde ett reportage med Mika i höstas. Jag vet inte vad han heter, men vi ska försöka kontakta honom.

x) Demonstrationstillståd (http://www.polisen.se/inter/nodeid=42751&pageversion=1.jsp) ska lämnas in senast på måndag, för det tar några dagar att få igenom det hos polisen.

x) Vi ska även fråga de andra partierna om de vill ställa upp med talare, om inte någon i PP är väldigt sugen på att tala (jag håller mej helst "bakom kulliserna").

Anders Häggström
2007-02-11, 03:21
Jag har nu även pratat med Balder, och vi har skrivit ihop en anmälan för demonstrationen, som ska lämnas till Polisen under måndag eftermiddag.Preliminär tid/plats för demonstrationen i Göteborg är 13:00 - 16:00 den 17/2 på Gustav Adolf Torg. Detta passar för de flesta förbindelser in mot Göteborg.

Tiden kan ändras beroende på vad polisen tycker om anmälan. FLer detaljer om tid/plats kommer när vi har fått anmälan godkänd.

Tomten0
2007-02-11, 13:58
Wunderbar :exclamation: :kiss:Jag skall uppmana folk man känner att komma, hoppas vi blir mer än förra gången.

Anders Häggström
2007-02-11, 23:59
Här är ett utkast på våran ansökan. Den kommer lämnas in i morgon. Allt som står i den är bara preliminärt tills vi fått ett godkännande.

http://forum.piratpartiet.se/Attachment770.aspx

Itka
2007-02-12, 09:32
Har vi kontaktat media i Göteborg?

preacher37
2007-02-12, 13:42
Jag citerar Rick från huvudtråden (http://forum.piratpartiet.se/Topic69436-56-1.aspx).Rick Falkvinge (2007-Feb-12)Tänk på att delen med demonstrationståg (dvs, att folkmassan rör på sig) inte är obligatorisk för medieeffekten, och den delen gör det mycket knepigare med polistillstånd, eftersom gator behöver spärras av.Den 3 juni hade vi en manifestation där vi samlades på ett stort torg (Gustav Adolfs resp Mynttorget) och bara varvade talare från de arrangerande organisationerna, och det fanns i varenda TV-kanal.

Blir lite overkill att marschera hela vägen från Gustaf Adolfs Torg till Götaplatsen. Vi lär knappast få spårvagnstrafiken inställd med så kort varsel.

Anders Häggström
2007-02-12, 15:17
Anmälan är nu lämnad till Polisen, så får de avgöra om vi får tåga eller inte. Om vi får det godkänt, så har vi papper på att vi får tåga om inte annat så står vi stilla på GA-torg och växlar talare.Vi har inte haft kontakt med media ännu. Mest med anledning att vi vill ha ett godkänt tillstånd att demonstrera innan vi gör stor sak av det.

Grön Ungdom och LUF har tackat ja och ska kontakta sina medlemmar. Några andra partier har jag inte hört av ännu.

Itka
2007-02-12, 21:36
Fast man får demonstrera utan tillstånd också. Det är ju trpts allt grundlagskyddat. I värsta fall kombinerar man det med lite performacekonst så behövs det inget tillstånd i vilket fall som ;-)Men det är alltid bra att ha tillstånd efter som det är otillåtet att arrangera en demonstration utan tillstånd.(ja nu förvirrade jag nog en hel massa folk, men så är faktiskt vår lag skriven)

xor
2007-02-13, 09:09
Hur går det med skickande av e-mail till alla som är medlemmar i göteborgsområdet? Jag har inte fått något mejl hittills.Om ni behöver hjälp, vilket jag tror att ni vill ha, så kan ni ringa 0704467234 :) Mitt namn är Kalle.

Jag är grymt upptagen som det är, men jag lovar att göra allt jag kan! Det är jätteviktigt att vi visar för folk att det är FEL det som har hänt.

Anders Häggström
2007-02-14, 01:03
Nu finns en flyer/affisch klar att använda. Det som partiet behöver mest hjälp med är att sprida information (som vi för övrigt är väldigt bra på).Skriv ut denna (http://p2punite.org/demo_goteborg.pdf) och häfta upp eller dela ut på lämpliga platser runt om i stan.

Om någon tar initiativ att vidareutveckla den så är det inga problem, sålänge informationen framgår.http://p2punite.org/demo_goteborg.pdf

Anders Häggström
2007-02-14, 03:26
Nu är mail utskickat till samtliga i Göteborg (vk16).Om det är någon som inte har fått mailet, så såg det ut ungefär såhär (detta kan vara ett gammalt utkast, men informationen är densamma):

Du kanske har läst om det som har hänt på sistone?

Jag tänker på FRA-förslaget (SOU 2003:30), där militären ska få möjlighet att avlyssna svenska medborgare utan misstanke om brott.Länktips:

http://computersweden.idg.se/2.139/1.93267

http://expressen.se/index.jsp?a=874847

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=609630

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=1193687

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14600749.asp

På grund av detta håller Piratpartiet på att arrangera demonstrationer i Sverige.

Göteborg kommer att hålla en av de fyra officiella demonstationerna och vi behöver din hjälp!Demonstrationen kommer att hållas nu på lördag (jag får ursäkta för kort varsel), 2007-02-17, 13:00 på Gustav Adolf Torg. Vi kommer att hålla tal och därefter bilda ett demonstrationståg och vandra till Götaplatsen.Det som fortfarande är kvar att göra innan demonstrationen är följande:

x) Sätta upp affischer på stan och berätta varför/när/var vi kommer demonstrera. Affisch finns här: http://p2punite.org/demo_goteborg.pdf

x) Fixa PA-anläggning, eller annan funktionsduglig ljudförstärkning som kan användas för att hålla tal.

x) Ett litet elkraftverk vore toppen, eftersom vi förmodligen kommer ha svårt att hitta ström, eller om du vet något annat listigt sätt att lösa problemet. Batteridrift och 12V-sterio kanske?Om du vill vara med och arrangera, så finns en tråd på forumet: http://forum.piratpartiet.se/Topic69505-35-1.aspx

Det finns även en nationell tråd för samtliga demonstrationer: http://forum.piratpartiet.se/Topic69436-56-1.aspxOm du inte kan bidra med något i ovan lista så glöm inte bort det viktigaste av allt. Att komma dit, ta med dina kompisar och demonstrera för ett bevarat privatliv!

Väl mött

Anders Häggström

Piratpartiet Göteborg

Lasse Kroner
2007-02-14, 08:11
Härligt att se att det händer nåt, tillhör inte sjölv Göteborgs valkrets men kommer troligtvis att ta tåget upp för att kombnera demonstration + besök av en del vänner jag har som bor där.

Så posta gärna all info om demonstrationen ite här och var så man an hålla sig uppdaterad.

Björn Odlund
2007-02-14, 09:19
För en kvart sedan gick ett mail ut till alla medlemmar i Södra Älvsborg (valkrets 19) så förhoppningsvis blir vi en bunt Boråsare oxå. :)Edit: Även mailat ut att platsen är ändrad till Götaplatsen.

Anders Häggström
2007-02-14, 13:22
Göteborg har precis fått godkännande från polisen, med vissa modifikationer.Det är Götaplatsen (http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=g%C3%B6taplatsen+g%C3%B6teborg&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.784549,59.765625&ie=UTF8&om=1&z=15&ll=57.698254,11.979346&spn=0.010457,0.043259&iwloc=addr) som gäller.

Demonstrationståget blev inställt pga kort varsel (internposten hos polisen fungerade dåligt, så ansökan hade kommit till rätta först idag).

xor
2007-02-14, 16:04
Det finns ett stavfel i den där flyern."Odensberg försvarar sig mig att det inte är svenskar som ska..."

iBullen
2007-02-14, 19:26
Tillbaka ur vinterdvalan :cool:

Jag kommer för att visa mitt stöd och göra min röst hörd.

xor
2007-02-15, 00:19
Hej hopp.Jag hjälper jättegärna till med att dela ut flygblad, eller vad som helst, inför FRA-demonstrationen. Jag kan arbeta i stort sett hela fredagen. Dock ej torsdagen. Om du känner att du skulle behöva en till person för att hjälpa till med whutevah så kan ni ringa mig, så kommer jag. Mitt nummer är 0704467234, och jag heter Kalle :)

Anders Häggström
2007-02-15, 13:08
Nu har vi fixat ljudanläggning för utomhusbruk. Dock kvarstår elförsörjning, vilket kommer att bli ett ganska stor problem om ingen har möjlighet att anordna en protabel (diesel/bensin/batteri-driven) enhet för 230VAC.

Anders Häggström
2007-02-15, 16:21
Stadsteatern har utövat påtryckning på polisen, och har fått dem att ändra vår tid. :crazy:Tid och plats är nu Götaplatsen (http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=g%C3%B6taplatsen+g%C3%B6teborg&sll=37.0625,-95.677068&sspn=31.784549,59.765625&ie=UTF8&om=1&z=15&ll=57.698254,11.979346&spn=0.010457,0.043259&iwloc=addr), 14:00 - 17:00

Karlsan
2007-02-15, 18:29
Har de såna befogenheter, men de har väl godkänt 13 - 16, går det att bara ändra på det viset. jaja, bara det blir av så :)

Lasse Kroner
2007-02-15, 20:50
Vad hade dom för anledning?

Ganska förståligt om dom har en föreställning i nära anslutning till den tiden, då vår demonstration skulle störa deras verksamhet viket inte är syftet.

Anders Häggström
2007-02-15, 21:31
Stadsteatern har lunchkonsert innomhus på andra våningen tistad -> lördag, 13:00 -> 14:00. Vi erbjöd oss flytta en timme, men det dög inte och de skulle prångt ringa polisen. Förmodligen ville de ha det flyttat mer än en timme (med det är bara mina spekulationer).Frågan är ju hur de har sånna befogenheter att ändra i polistillstånd.

Björn Odlund
2007-02-15, 23:12
Vi i Borås klagar inte, även om det alltid är tråkigt när planer ändras och man måste skicka ut nya mail etc. Vi kan ta ett senare tåg, 12:19 från Borås som är framme i Göteborg 13:21 :)

Itka
2007-02-16, 09:33
Wohoo, jag får sova en timme extra :-)

Itka
2007-02-17, 16:21
Bilder uppe i bildtråden under Piratpartiet Informerar

Anders Häggström
2007-02-17, 19:31
Mina bilder från Göteborg finns här: http://piratpartiet.intercorner.net/20070217_fra-demo_gbg/.

Vi var uppskattningsvis ca 200 personer som mest och lyckades samla in 188 namnunderskrifter! :w00t:Några saker som kan göras bättre till nästa gång är:

x) Förbereda tidigare, så att man kan få mer publicitet och annonsera bättre.

x) Försöka att inte ändra tid/plats alls, alternativt gå ut officiellt först när man har polistillståndet i handen.

x) Banda ljudet, så att man kan lyssna och sprida det i efterhand.

x) Välja en plats med mer genomströmmning av människor, som till exempel brunsparken.Några av de saker som gjordes riktigt bra:

x) De som talade gjorde ett jättebra jobb ! Stor applåd till er!

x) Valet att köpa ett Elverk (http://piratpartiet.intercorner.net/20070217_fra-demo_gbg/06.jpg), så att Piratpartiet i Göteborg (med omnejd) nu kan hitta på fler äventyr!Edit: La till direktlänk till elverket ;)

Oldtimer
2007-02-17, 19:54
Anders Häggström (2007-Feb-17)x) Valet att köpa ett Elverk, så att Piratpartiet i Göteborg (med omnejd) nu kan hitta på fler äventyr!

Nämnda elverk förvaras tills vidare hos Piratpartiet i Mölndal (= i mitt garage)och kommer säkert att komma till god nytta i fortsättningen. Så slipper vi att blanda in gnällspikar på Stadsteatern... (eller hur, Anders ;) )

/Mikael

Krister Svanlund
2007-02-17, 20:22
Riktigt bra talare och roligt att se så många kom trots allt.Gillade dikten i slutet oxå trots att det inte var något planerat :P.

Tomten0
2007-02-17, 20:34
""" Vi """ kom ju trots allt med i ett litet inslag i Aktuellt, iofs var det de nere i Malmö som blev uppmärksammade men ändå värt att nämna. Här har ni länk till de http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=282973Tack för allt folk som kom till Götaplatsen.

Anders Häggström
2007-02-17, 21:36
Tomten0 (2007-Feb-17)""" Vi """ kom ju trots allt med i ett litet inslag i Aktuellt, iofs var det de nere i Malmö som blev uppmärksammade men ändå värt att nämna. Här har ni länk till de http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=282973Varför nöja sej med svt's dåliga kvalité på webtv när man kan få en DVB (http://en.wikipedia.org/wiki/DVB)-ripp från TPB (http://thepiratebay.org/tor/3620813)?

etnoy
2007-02-20, 09:06
Vilka talare var det i Göteborg? Håller på och skriver ihop en text om demon, men jag vet inte vad personerna hette.

Anders Häggström
2007-02-20, 12:50
Först var det Balder Lingegård (Piratpartiet) (http://farm1.static.flickr.com/140/392971650_65572eb587.jpg?v=0), sen var det Johanna Nylander (Liberala Ungdomsförbundet) (http://piratpartiet.intercorner.net/20070217_fra-demo_gbg/14.jpg) och därefter var det Ida Gabriellsson (Ung Vänster) (http://piratpartiet.intercorner.net/20070217_fra-demo_gbg/21.jpg). Sist frågade vi pobliken om någon vill komma till tals, och då var det en som nappade.Vi vet inte vad han heter, så vi kallar honom "Den anonyme poeten (http://piratpartiet.intercorner.net/20070217_fra-demo_gbg/27.jpg)" tills han identifierar sej själv.