handdator

Visa fullständig version : Den officiella proxy tråden


Adrian Larsson
2006-02-12, 16:08
Jag skapar denna tråd för att vi ska kunna tipsa varanndra om Proxies, som kan vara väldigt användbart om man vill slippa att bli bevakad av bodström.Det ska bara tipsas om Proxies utanför EU, då datalagrings förslaget gäller i hela EU.Jag antar att eftersom jag är skaparen av denna tråd så får jag väl börja:Jag har ingen Proxie som jag vill tipsa om, men jag kan tipsa om en sida där man kan hitta helt OK Proxies: http://www.proxy4free.com/page1.html :cool:Edit: Slog mig helt plötsligt att denna kanske skulle ligga under Integritets delen i forumet, om moderatorerna vill flytta den så får de göra det. (Precis som om de bryr sig om vad jag säger! :P )

John Nilsson
2006-02-12, 16:50
Är anonyma nätverk On Topic?

Anonymous-P2P.org: Your portal for anonymous p2p networks. (http://www.anonymous-p2p.org/)

Adrian Larsson
2006-02-12, 18:14
Jadå, jag tror det!? :PEdit: Och när vi ändå är igång så kan vi ju säga att Proxy PROGRAM är tillåtna.Och i och med det vill jag säga att Tor rockar fett!!! Länk: http://tor.eff.org/Guide på svenska: http://linuxhuset.se/content/view/47/34/ < <-- inte den jag hade tänkt mig men den enda jag hittade. Det jag letade efter var en guide på svenska från någon bloggare.. vet någon vart den är? Inte mycket till ledtrådar kanske men men..Edit: Där var den: http://folin.nu/blog/2005/12/22/sa-har-kommer-du-igang-med-tor/

Adrian Larsson
2006-02-12, 18:25
Här är ett anonymt operativsystem: http://theory.kaos.to/projects.html Det finns mycket att göra om man vill gömma sig från tyrannen om man bara kollar runt lite! :D

G-Man
2006-04-13, 00:10
liten NOT angående låssas anonymitet med proxy...

anslutningen som 'bodström' avlyssnar är DIN sida dvs mellan DIG och PROXYN... det är HELT meningslöst om inte anslutningen är så pass bra krypterad att det är oläsligt/odekrypterbart för andra. proxy funkar om du vilj dölja ditt ip# för tex webbservern du besöker.

Vissa PROXYs skickar med ditt äkta ip# i subpaket till servern som kan läsas i loggen där och i proxy servern...

sandos
2006-04-13, 01:22
The Onion Router skulle jag starkt rekommendera om man vill kunna "surfa anonymt". http://tor.eff.org är nuvarande hemsida.Med Tor så kan "vem som helst" starta upp en Tor-nod för att hjälpa nätverket, jag har själv kört en sådan i ett antal månader. Men det är absolut inget krav för att använda sig av alla de proxys som de tillhandahåller.Ett annat liknande projekt som dock inte är riktigt lika användbart för att surfa vanliga webben på är i2p (http://www.i2p.net/)

(Edit: fotnot: Tor är både krypterat samt använder en kedja av proxys för att dölja både vem du är och vad du gör.)