handdator

Visa fullständig version : info Syd, 9 september 2007


Joakim Holgersson
2007-09-07, 23:00
Hej alla i Syd.Kära barn har många namn, och som skänk från ovan (jo, det är lite ironiskt tanke) så heter det inte länge region Syd utan byter namn till Södra distriktet. Det är ingen skillnad mot tidigare, mer än det är betydligt trevligare vi kör samma som UP.

Det som omfattas inom regio… sorry södra distriktet är så klart Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne. Och jag hade tänkt kontakta alla som är valkretsledare inom dessa län för att sondera läget.Nu är det så här att jag är rätt öppen och mycket glad i den som vara aktiva, och jag tror att man kan göra en del på lokala plan, typ inom vissa kommuner där man träffas och pratar genom en del tankar man har, för att sedan gå vidare inom sitt län tillsammans och med den informationen nå vidare till mig.Till hjälp för att finna varandra inom ens närområde (http://forum.piratpartiet.se/Forum12-1.aspx) har vi forumet. Varje län har sin del i forumet, det enda som saknas är själva för hela Södra men går lösa utan så länge.

Neterror

Tyvärr har det varit större fel hos min ISP respektive husvärd, så det gått några dagar utan någon förbindelse, sporadiska stunder har det fungerat, och sen fick mitt O/S hjärtattack och ville inte fungera så nu när det äntligen fungerar igen var det typ 364 mail som lanade i min inkorg, de flesta var att kasta direkt men kommer att läsa genom dem som är kvar. Så har du mailat mig räkna till efter helgen innan jag kanske svarat. Sorgligt är en del mail borta för alltid, och förhoppningar om det inte skall ha så mycket negativ på verksamhet och kontakter.

Features

Alla som har kontakt med datorer känner till de väl till när dessa kladdar och det blir fel med systemet och alla applikationer. Ibland behöver man återställa systemet på ett eller annat sett. Jag tror att det system som vi baxat in på gällande rättsäkerhet och så vidare hade nog mått rätt så bra av rejäl omstart så det blev annan inriktning.Senaste buden på fel väg är utredningen (http://www.regeringen.se/sb/d/8588/a/86944) som kom i måndags där man vill tvinga ISP stänga ner abonnemang men riktigt så enkelt är det inte. Man lägger rätt stora krav i utredningen där man tydligen skall stänga av delar. Oscar Swartz har belyst en hel del intressanta saker i sin blogg Statens röst: Inga män under 26 på nätet (http://swartz.typepad.com/texplorer/2007/09/statens-rst-ing.html).

Dessa features av dålig innebörd verkar inte finnas något slut på förens man lyckas stoppa ner Internet i en liten låda.Jag vill passa på önska er alla en riktigt trevlig helg!

Vänligen

Joakim Holgersson

Lead Södra distriktet