Visa ett inlägg
  (#40) Gammal
Taz_1999 Inte uppkopplad
Ola Andersson
 
Taz_1999s avatar
 
Inlägg: 231
Reg.datum: Jul 2009
Standard Sv: Nyhetsbrev 2010-08-06: I motgång har vi chansen att visa precis hur fantastiska vi är - 2010-08-06, 17:39

Jag har nu läst denna och en annan tråd i frågan http://vbulletin.piratpartiet.se/showthread.php?t=28048 och tycker reaktionerna från Piratpartister och andra är verkligen uppåt väggarna.

Rick svarade på frågan i intervjuvn med EXAKT vad som står i det valmanifest, som partiets medlemmar kunnat (men kanske inte valt) att diskutera och bidra till och som faktiskt har klubbats igenom. Det står nämligen inte om något undantag för just barnporr i paragrafen i valmanifestet om informationsfrihet. Så Ricks tolkning är helt korrekt och inte exempel på någon privat uppfattning eller hemlig agenda som en del försökt skjuta in sig på.

Sedan kanske ett antal personer under resans gång BORDE ha reagerat på att undantaget fattades, då det är en vanligare uppfattning inom piratpartiet och folk i allmänhet. Men trots allt: Möjligheten fanns att reagera på det hela och diskutera formuleringarna i valmanifestet före det klubbades. Att man i regel inte tog den chansen är ingen anledning att kräva Ricks avgång nu. Han sade vad som stod där, vilket är 100% korrekt utfört arbete.

Dessutom är det tillika korrekt att Rick formulerar sig som han gör i sitt förtydligande: Han sade inte fel då det han sade var vad som stod, men det var i sin tur fel och skall förstås ändras omedelbums. Vilket är också helt rätt agerat av vår partiledare. Hängde ni med på det?

Jag tycker även att några av de personer som står på våra riksdagslistorna har reagerat på valmanifestet på ett skrämmande oproffesionellt sätt. De borde ha betydligt större anledning att avgå från sina platser än Rick. Jag tänker speciellt på de som yrvaket hävdar i blogginlägg att de haft noll koll på denna process (varför noll koll skulle göra en till en utmärkt riksdagsledamot förstår jag absolut inte). Sedan skyller man denna oskicklighet i yrkesutövningen på en rad olika saker som tex icke fungerande epost, trädgårdsarbete, semestrar och annat och avslutar med något som jag tycker gör en direkt olämpligt: Man tar avstånd från typ hälften av vad som står i valmanifestet just för att man sovit på sin post och inte varit med om att ta fram det! DET är fel personer på fel plats, och dessa HAR skäl att avgå från sina platser.

Avslutningvis tycker jag Anna har rätt i sitt utmärkta inlägg i denna tråd: Nu går vi vidare, håll huvudet kallt, ta tag i denna viktiga fråga och ta fram ett kanon valmanifest genom att DELTA i processen. Kom med i matchen istället för att kasta burkar från läktaren liksom! Detta unikum i svensk politik, att vi som medlemmar faktiskt kan påverka så direkt finns inte i andra partier och det är just det vi är bäst på.
  Skicka ett meddelande via ICQ till Taz_1999 Skicka ett meddelande via AIM till Taz_1999 Skicka ett meddelande via MSN till Taz_1999 Skicka ett meddelande via Skype™ till Taz_1999