Piratpartiets mötesplattform


Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Fuwalu Inte uppkopplad
 
Inlägg: 196
Reg.datum: Dec 2008
Standard Motion om Utbildningar i valsystem, politiska beslutsprocesser och ‘piratideologi’ - 2012-04-16, 18:30

Citat:
Jag är medveten om att dessa motioner enligt stadgarna (§ 37) är inkomna två dagar för sent, men vädjar om överseende med detta. Själva distriktskongressens tidpunkt bryter ju nämligen också mot stadgarna som skriver att kongressen ska äga rum senast 30 april (§ 32). Båda dessa stadgar är formaliteter som jag menar inte bör anses påverka mötets giltighet om arbetet inför distriktskongressen inte påverkas negativt. Jag tror att det är möjligt för distriktsstyrelsen att trots motionernas något sena inlämning ändå hinna behandla dem och få med dem på möteshandlingarna i vanlig ordning. Jag är också medveten om att yrkandet om budgetering inte kan behandlas i motionen som sådan utan snarare på punkten för budgetering enligt dagordningen, men detta yrkande är med för att ge en uppfattning om vad motionens verkställande kan tänkas kosta.
Utbildningar i valsystem, politiska beslutsprocesser och ‘piratideologi’
För att den idépolitiska diskussionen ska kunna utvecklas från en abstrakt idédiskussion till konkreta politiska förslag behövs en förståelse för de politiska ramar vi agerar inom. Denna förståelse ser jag som tvådelad; hur man kommer till makten (valsystem i Sverige och EU) samt hur politiska förslag läggs fram och klubbas i Sverige och EU (politiska beslutsprocesser). Vidare får detta gärna kompletteras med en teoretisering kring vad som kan kallas piratideologi, det vill säga en redogörelse för de begrepp som används i och utgör ‘piratideologin’, exempel på sådana begrepp är immaterialrätt, personlig integritet och fri kunskap. Utbildningens målsättning är alltså att utveckla de praktiska kunskaperna om de politiska system vi lyder under och de teoretiska kunskaperna om den ideologi vi pirater får sägas anamma. Formen för utbildningen behöver såklart diskuteras, förslag på upplägg är ett tillfälle för alla tre områden eller tre skilda utbildningstillfällen med varsin inriktning.

Yrkanden:
...att distriktskongressen beslutar att distriktsstyrelsen ska se över möjligheterna att arrangera en utbildning i valsystem, politiska beslutsprocesser och piratideologi med målsättningen att under verksamhetsåret hålla i minst en sådan utbildning.
...att distriktskongressen budgeterar 30 000 SEK för denna utbildning.
...att distriktskongressen beslutar att distriktsstyrelsen ska se över möjligheten till extern finansiering om det beslutas att utbildningen ska vara öppen för deltagare från alla Ung Pirats distrikt.
   
Svara med citat
  (#2) Gammal
Broskbenny Inte uppkopplad
 
Broskbennys avatar
 
Inlägg: 147
Reg.datum: Jan 2009

Länk: #275273
Standard Sv: Motion om Utbildningar i valsystem, politiska beslutsprocesser och ‘piratideologi’ - 2012-04-16, 20:30

Ett fantastiskt förslag, ett forum för att utveckla både ideologi, retorik och sakpolitisk behövs! Leve detta!Simeon Jonasson,
Ledarmot förbundsstyrelsen
Ordförande Ung Pirat Jönköping.
0736-41-25-63
  Skicka ett meddelande via MSN till Broskbenny  
Svara med citat
  (#3) Gammal
Christoffer Eldengrip Inte uppkopplad
 
Christoffer Eldengrips avatar
 
Inlägg: 558
Reg.datum: Mar 2011

Länk: #275278
Standard Sv: Motion om Utbildningar i valsystem, politiska beslutsprocesser och ‘piratideologi’ - 2012-04-16, 21:51

Noterat
  Skicka ett meddelande via Skype™ till Christoffer Eldengrip  
Svara med citat
  (#4) Gammal
DangerDave Inte uppkopplad
 
DangerDaves avatar
 
Inlägg: 35
Reg.datum: Apr 2012

Länk: #275537
Standard Sv: Motion om Utbildningar i valsystem, politiska beslutsprocesser och ‘piratideologi’ - 2012-04-23, 10:00

Låter som ett bra förslag, det är en väldig röra med kongresser, distrikt och gudvetvad. Sen är det en ganska abstrakt anke att man faktiskt kan åstakomma någonting politiskt, även om det trots allt är fullt möjligt - vägen är inte fullt så lång som den kan verka.

Någon som är riktigt insatt i hela systemet hade kanske också kunnat ta fram en välgjord och lättöverslådlig karta piratpartiets olika distrikt och organ? vet att det tas upp på introduktionsdagarna som ibland hålls i Uppsala, men vore bra att ha den lättillgänglig även annars.
Eller det kanske redan finns?
   
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com