Piratpartiets mötesplattform


Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Stefan Flod Inte uppkopplad
Förbundsordförande UP
 
Stefan Flods avatar
 
Inlägg: 2 340
Reg.datum: Jan 2006
Standard Lilla och Stora träffbidraget i Ung Pirat? [ej giltig motion] - 2010-10-07, 13:52

En idé att kopiera? Fast jag kan tänka mig ett högre bidrag på det Stora träffbidraget.

Ett exempel jag har på hur vi kan använda träffbidragen är Uppsalapiraternas Parley som de anordnade i April detta år. Temat var framtidens utbildningspolitik i Piratpartiet. Pirater ifrån hela landet hade samlats, det var lärare, studenter, ingenjörer, forskare, piratstudenter, Ung Pirat- och Piratpartietmedlemmar med fler som samlades och ägnade en hel helg till utbildningspolitik ur ett piratperspektiv. Den helgen blev början till en helt strålande utbildningspolitik som vi alla kunde vara stolta över. Det är bara ett exempel på många hur processer för framtidens piratpolitik kan vara så mycket mer än bara ett forum och bloggar.

Detta var ett samarbete mellan främst Piratstudenterna. Ung Pirat Uppsala och Piratpartiet i Uppsala. De här är träffar som jag anser att förbundet verkligen ska stödja genom enkla bidrag som gör direkt nytta. För finansieringen är alltid ett huvudbry för dessa träffar, främst grundekonomin. Deltagaravgifter kommer man att fortsätta med men det är få unga människor som har råd med en deltagaravgift på ca 3-500 kr + resa dit och hem... Exempelvis Parley i Västerås blev tvungen att ställas in pga detta.

Stora Träffbidraget anpassat till Ung Pirats verksamhet behövs såklart. parley är bara ett av många exempel på större evenemang i Ung Pirat som vi behöver stöda! Det kan vara allt ifrån Tjejsnack, parley, temapolitiska helger till utbildningsläger eller LAN.

Systemet är enkelt, snabbt och håller borta alla de problem som kan uppstå med att skicka projektansökningar till förbundsstyrelsen varje gång man ska göra något.

Träffarna laddas också upp decentraliserat på http://hitta.sverok.se/ vilket gör det enklare för nya och andra medlemmar att hitta verksamhet som händer. Vilket brukar vara ganska krångligt i Ung Pirat/PP.

Vad tror ni andra??
Citat:
Lilla och stora träffbidraget
Träffbidraget är ett extra bidrag för föreningar som håller öppna spelträffar. Syftet är att premiera mötesplatser som kan välkomna nya spelare till hobbyn.

Lilla träffbidraget
Föreningen får 200 kr/träff att använda fritt. Varje förening kan max få ett bidrag per tvåveckorsperiod. Krav för att få bidraget:
Spelträffen skall läggas in i hitta.sverok.se minst 5 dagar i förväg.
Träffen skall kunna ta emot intresserade besökare.

Stora träffbidraget
Föreningar som genomför en större träff, som är öppen för alla intresserade, kan få ett bidrag på 40 kr per deltagare men max 8000 kr. Stora träffbidraget kan sökas högst en gång per fyra veckor. För att få bidraget krävs:

Att föreningen rapporterar in träffen i hitta.sverok.se minst 2 veckor i förväg.
Att föreningen laddar upp en banner som kan visas på Sveroks hemsida.
Att arrangemanget planeras för minst 20 deltagare.
Att föreningen efter träffen skickar in en sammanfattning av hur arrangemanget gick och hur många som deltog samt några bilder från arrangemanget. Sverok förbehåller sig rätten att använda sig av dessa bilder i sin marknadsföring.

Frågor och svar
Hur lång tid tar det innan föreningen får pengarna?
Förutsatt att Sverok har er förenings kontouppgifter så gäller följande tider. Det lilla träffbidraget utbetalas i klump fyra gånger om året, det kan alltså dröja upp till 3 månader. Det stora träffbidraget utbetalas löpande cirka en gång per månad.

Det står att arrangemanget ska vara öppet, men vi har bara ett visst antal platser. Är det okej?
Vid många spelarrangemang är ett deltagartak nödvändigt och det är helt okej om det är motiverat. Det är däremot inte okej om alla platser redan är fyllda när arrangemanget blir offentligt utlyst, i ett sådant läge skulle arrangemanget inte klassas som öppet. Detsamma gäller med åldersgräns, helt okej om det är motiverat. Deltagaravgift är också okej.

Kan vi bestämma att bara föreningsmedlemmar får delta?
Det viktiga är att personer som får höra om träffen kan delta och det bör därför vara enkelt att bli medlem på plats. När det gäller mindre träffar bör det finnas möjlighet att prova på att delta i verksamheten utan att behöva bli medlem.

Vårt arrangemang sträcker sig över tre dagar. Innebär det tre ansökningar?
Nej, bidraget är per arrangemang, inte per dag. Ett längre arrangemang kan följaktligen bara skicka in en ansökan och få bidraget en gång.

Skicka in bilder? Vi är inte så bra fotografer?
Det duger bra med bilder där ni gjort ert bästa att fånga stämningen på arrangemanget. Sverok förbehåller sig rätten att använda sig av dessa bilder i sin marknadsföring, skicka med namnet på fotografen ifall denne vill få med sitt namn vid publicering.

Räcker det med att mata in träffen på hitta.sverok.se?
För lilla träffbidraget så räcker det fint – alla Sverokföreningar har ‘Lilla träffbidraget’ förikryssat när de matar in träffar på hitta.sverok.se. För stora träffbidraget måste man själv kryssa i rätt ruta. Rutorna finns till höger på sidan där man matar in träffen.


________________________

tel:0760-18 89 18
http://stefanflod.com/
  Skicka ett meddelande via Skype™ till Stefan Flod  
Svara med citat
  (#2) Gammal
Stefan Flod Inte uppkopplad
Förbundsordförande UP
 
Stefan Flods avatar
 
Inlägg: 2 340
Reg.datum: Jan 2006

Länk: #239718
Standard Sv: Lilla och Stora träffbidraget i Ung Pirat? - 2010-10-07, 14:14

En alternativ modell är olika former av projektbidrag som lokalavdelningar kan söka hos distriktet eller förbundsstyrelsen för att arrangera större events.

En modell som brukar ha en hel del negativa konsekvenser inom förbund samt gör det onödigt krångligt för lokalavdelningarna.


Träffbidraget verkar vara en väl beprövad modell inom Sverok som fungerar. Den stimulerar till mer verksamhet.


________________________

tel:0760-18 89 18
http://stefanflod.com/
  Skicka ett meddelande via Skype™ till Stefan Flod  
Svara med citat
  (#3) Gammal
Mab Inte uppkopplad
 
Mabs avatar
 
Inlägg: 2 811
Reg.datum: Apr 2006

Länk: #239848
Standard Sv: Lilla och Stora träffbidraget i Ung Pirat? - 2010-10-07, 22:35

Citat:
Ursprungligen postat av Stefan Flod Visa inlägg
Träffbidraget verkar vara en väl beprövad modell inom Sverok som fungerar. Den stimulerar till mer verksamhet.
Träffbidraget är en relativt ny företeelse inom sverok som bara funnits något år. Det uppkom för att förbundet har för mycket pengar som inte söks av deras föreningar. Mig veterligen har ingen utredning angående bidragets effektivitet gjorts ännu.


Vill vi att det ska bli billigare för pirater att åka på events som parley är det väl bara att uppmuntra lokalavdelningar att sponsra sina medlemmars inträden?

Helt enkelt låta lokalavdelningarna bestämma vad de vill lägga resurser på.


______________________________
Mattias Bjärnemalm
Piratpartist, EU-byråkrat, spelnörd, narcissist, statsvetare och i total avsaknad av självdistans.

www.mab.nu
  Skicka ett meddelande via ICQ till Mab Skicka ett meddelande via MSN till Mab  
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com