Piratpartiets mötesplattform


< DöljPiratpartiets vårmöte 2017
Mötesklocka   
Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Henry Rouhivuori Inte uppkopplad
 
Henry Rouhivuoris avatar
 
Inlägg: 5 447
Reg.datum: Feb 2006
Standard Emil Isberg, till styrelsen [har accepterat] - 2010-10-25, 18:20

Jag nominerar Emil Isberg som ledamot av styrelsen. Jag har frågat och fått ok.


Ekonomiansvarig

ingsoc.eu
   
Svara med citat
Gammal 2010-10-26, 13:06
Anonym medlem
Detta meddelande har raderats av agnesson.
  (#2) Gammal
Emil Isberg Inte uppkopplad
 
Emil Isbergs avatar
 
Inlägg: 574
Reg.datum: Jan 2006
Standard Sv: Emil Isberg - 2010-10-27, 03:20

Jag accepterar nomineringen.
  Skicka ett meddelande via ICQ till Emil Isberg Skicka ett meddelande via Skype™ till Emil Isberg  
Svara med citat
  (#3) Gammal
Emil Isberg Inte uppkopplad
 
Emil Isbergs avatar
 
Inlägg: 574
Reg.datum: Jan 2006

Länk: #243224
Standard Sv: Emil Isberg [har accepterat] - 2010-10-29, 14:57

Ålder: 34 år
Ort: Västerås
Familjesitution: singel
Sysselsättning: mellan arbeten
Roll i PP: vice Valkretsledare Västmanland, medlem i org-grupp och blogg-grupp, riksdagskandidat 2010, landstingskandidat 2010, kommunkandidat 2010
Medlem: sedan 2006
Styrelseerfarenheter: Medlem i ryttarförening tidigt, grundade en Unga Forskare-förening i gymnasiet, varit med i styrelser för flera Sverok-anslutna föreningar, grundade datorförening som senare ombildades till den första ideellt drivna Internetleverantören för konsumenter, varit verksamhetsrevisor i många år i flera föreningar (EF-S, MDF, Sir VÄS, VPF, osv), ordförande för brf
Andra kompetenser:
Erfarenhet av företagsledning, personalvana, lagar mat, social person, bloggare, visionär, snowboardåkare, problemlösare, medioker schackspelare.


Motivering till varför jag kandiderar till styrelsen:
Jag bygger hellre upp verksamheter och lämnar över dem till administratörer som tar hand om dem, än sitter i styrelsen. Men för en period kan jag tänka mig att vara ledamot för att stabilisera upp verksamheten. Den kvalitet jag misstänker kommer vara mest till nytta är att jag lyssnar på människor och gärna lyfter andras kompetens. Jag tänker försöka få styrelsen att bättre stödja vanliga medlemmars möjlighet att organisera sig, samt skapa rutiner för att få ut en papperstidning. Jag tror att partiet behöver använda sig av mer traditionellt lyckosamma verksamheter och att vi kan dra nytta av vad andra har lyckats med. Det är lättare att nå dit man vill om man står på en gigants axlar. Jag anser att min pragmatiska syn samt anpassningsförmåga kan komplettera styrelsens övriga ledamöter. Jag är bättre lämpad än övriga kandidater, för att jag egentligen inte är bättre lämpad än någon medlem. Jag anser att Piratpartiets styrka är våra medlemmar och att det är viktigare än någon enskild kandidat.
  Skicka ett meddelande via ICQ till Emil Isberg Skicka ett meddelande via Skype™ till Emil Isberg  
Svara med citat
  (#4) Gammal
Emil Isberg Inte uppkopplad
 
Emil Isbergs avatar
 
Inlägg: 574
Reg.datum: Jan 2006

Länk: #244070
Standard Sv: Emil Isberg, till styrelsen [har accepterat] - 2010-10-30, 19:41

Jag har fått frågan i andra trådar huruvida att jag har någon baktanke med min tävling, exempelvis att de som känner mig skulle kunna välja mitt förslag på grund av att de känner mig och inte för att de anser att förslaget är bäst.

Det är alltid ett problem som en ledare måste ta hänsyn till i och med att alla rekommendationer oavsett om det är till riksdagskandidater, styrelse eller andra omröstningar riskerar att bli en röst på förslagställaren istället för på förslaget. Normalt ser man som ledare till att inte rekommendera något speciellt förslag just på grund av detta. Man ser också till att själv undvika att lägga förslag, eller kommentera på förslag i ett ledande ordalag.

Om någon grupp hade gett respons och sagt att de gärna genomför tävlingar som jag sponsrar med det syftet, utan att ange mig vid namn, hade jag utan tvekan gett dem det stödet. Det viktiga är att deltagandet ökar, inte att det är jag som tillhandahåller tävlingen.

I Piratpartiet är jag inte någon stark ledare, även om jag naturligtvis har ledarbakgrund och -karaktär. Om man ser till resultatet vid provvalet hamnade jag rätt långt ner på listan.

Jag har tidigare lyft frågan om tävling kanske kan vara ett alternativ för att förbättra medverkandegraden i forumet eftersom jag anser att till och med 1500 är ett lågt valdeltagande när man har en medlemsbas som sträcker sig över tiotusen. Men då jag inte fick gehör för detta valde jag att själv placera mina pengar på det jag pratade om, genom att annonsera tre tävlingar för tre olika voteringsomgångar. Jag tror nämligen att ökat deltagande i omröstningar på sikt även ger ökad kreativitet och medbestämmandekänsla, samt därför också mindre "vi och dom"-känsla.

Jag såg till att formulera mina tävling att vara så neutrala som möjligt, samt poängterade att det för tävlingens skull inte spelar någon roll vad man röstar på. Men naturligtvis har farmor Gun rätt i att oavsett vad jag skrivit i tävlingsannonseringen eller i mitt förslag, finns risken att man röstar på mitt förslag för att man är vän med mig på facebook, följeslagare till mig på twitter eller känner mig på annat sätt. Det jag hävdar är dock att de som känner mig snarare vet att jag aldrig någonsin skulle be dem att rösta på ett förslag för att de känner mig, utan jag propsar alltid på att de ska rösta enligt vad de själva anser är vettigast. Så min målgrupp är sådana som inte röstar på mig för att vara snäll.

Jag hade genomfört tävlingen oavsett om jag hade lagt något förslag eller ej. Och jag hade också lagt förslaget oavsett om det skedde någon tävling eller ej.

Jag anser att det står varje person fritt att själv tillhandahålla tävlingar med motsvarande syfte. Om det finns budgetutrymme kanske även Piratpartiet generellt (genom styrelse, kampanjgrupp eller ledning) kan tillhandahålla en sådan tävling?

Ställ gärna frågor till mig, det blir lättare för mig att besvara dem då. När diskussioner förs i ett flertal trådar bakom min rygg är det svårt för mig att notera alla sådana frågor.
  Skicka ett meddelande via ICQ till Emil Isberg Skicka ett meddelande via Skype™ till Emil Isberg  
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com