Piratpartiets mötesplattform


 
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Jeltz Inte uppkopplad
 
Inlägg: 648
Reg.datum: May 2006
Standard Smärre CSS-bug i forumet - 2006-08-08, 13:28

En mindre sak som är lite irriterande är att bilden föreställande citationstecken i backgrunden i citat rutorn inte står still utan rör sig när man scrollar. Jag raporterar denna bug för att den är lätt att fixa och inte för att den är särskilt irriterande. Jag vet bara med säkerhet att dne finns i Firefox men den borde också dyka upp i andra browsers med tanke på vad felet beror på.Det beror på att backgrundsbilden i CSS har detta atribut:Citat:
background: url(../Images/Misc_Quote.gif) #ffffff fixed no-repeat right top;


där "fixed" är själva felet. Om man läser specifickationen av CSS http://www.w3.org/TR/CSS21/colors.ht...und-attachment ser man att det bör vara "scroll" i stället för "fixed". Och det fixar problemet om jag i Firefox DOM-inspector ändrar det själv från "fixed" till "scroll".Bugen finn i http://forum.piratpartiet.se/Skins/E...tyle/Style.css.Exempelcitatruta:

Citat:

InledningPiratpartiets värdegrund bygger på tre grundläggande värderingar; att den personliga integriteten måste skyddas, att kulturen måste släppas fri och att patent och privata monopol är skadliga för samhället.Vi befinner oss i ett kontrollsamhälle där praktiskt taget alla registreras och övervakas. Det är inte förenligt med ett modernt rättssamhälle att alla medborgare utsätts för övervakning och därmed behandlas som misstänkta för brott. Demokratin förutsätter ett starkt skydd för den personliga integriteten.Upphovsrätten skapades för att gynna samhället genom att uppmuntra till skapande, utveckling och spridning av kultur. För att uppnå dessa mål krävs en balans mellan samhällets krav på tillgänglighet och spridning och upphovsmannens krav på erkännande och ersättning. Vi menar att dagens upphovsrätt är i obalans. Ett samhälle där kultur och kunskap är fri och åtkomlig för alla på lika villkor gynnar hela samhället. Vi hävdar att ett utbrett och systematiskt missbruk av dagens upphovsrätt aktivt motverkar dessa syften genom att det begränsar både utbudet av kultur och tillgången till kultur.Privata monopol är en av samhällets farligaste fiender. Detta därför att det leder till överpriser och stora dolda kostnader för medborgarna. Patent är officiellt sanktionerade monopol på idéer. Större företag kämpar febrilt om att slå rekord i antal patent, som de sedan ofta använder mot mindre konkurrenter för att inte dessa skall kunna konkurrera med det större företaget. Monopolistens mål är inte att hålla ett marknadsmässigt pris och konkurrera på lika villkor med kundnytta, pris och kvalitet. Tvärtom används patenträtten som en hävstång för att höja priset till en nivå som en fri och rättvis marknad aldrig skulle ha betalat och för att införa begränsningar som den aldrig skulle accepterat. Vi vill begränsa möjligheterna att skapa onödiga och skadliga monopolsituationer.Varumärken är i första hand ett skydd för konsumenterna. Vi anser att varumärkesrätten i huvudsak fungerar bra idag, och föreslår inga förändringar.


Andreas Karlsson

   
 

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av


Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Forumet silverljus Övrig piratpolitik 4 2009-06-06 10:52
Fel på forumet!? vice Forumgruppen/teknisk support 16 2009-03-06 13:33
Forumet TeirdeZ 13. Skåne läns södra valkrets 1 2006-10-29 08:17
Forumet Holi Forumgruppen/teknisk support 1 2006-06-08 23:20
På Forumet Sponsorn Att göra (STÄNGD) 1 2006-01-03 01:48Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com