Piratpartiets mötesplattform


< DöljPiratpartiets vårmöte 2017
Mötesklocka   
 
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Daniel S Inte uppkopplad
 
Inlägg: 63
Reg.datum: May 2007
Standard Bli Kaffepirat för 25 spänn! - 2010-06-20, 02:34

Bli Kaffepirat!


Piratrörelsen bygger på en svärm av många som hjälps åt. Det gör även tanken med Kaffepirater. Med kampanjen Guldpirat hoppas partiet på 500 pirater som skänker 100 kronor var för att täcka de mest nödvändiga kostnaderna. En hundring för att bli Guldpirat kan kännas som mycket. Men 25 spänn kan ALLA klara. Det är ungefär vad en kaffe kostar i de större städerna. Så nu kör vi igång en medlemsdriven kampanj för Kaffepirater, alla tusentals medlemmar som vill hjälpa till men inte genom att gräva så djupt i plånboken.


En Kaffepirat är ungefär samma sak som en Guldpirat, fast snällare för de med smal ekonomi


I över ett år har Piratpartiet fått mer än 50 000 i donationer varje månad. Det betyder att det finns pengar till kampanjmaterial, men inte till kontor och inte till anställda. Vissa månader har det kommit in mer pengar, men det är de regelbundna inkomsterna som ger möjligheterna. Kan vi få 2000 medlemmar att bli Kaffepirater och ge pengar regelbundet så närmar vi oss ett riktigt litet kansli med en anställd. Det betyder någon som kan ställa upp med ett helt annat engagemang än bara några kvällar och helger.


Donera till bankgiro 5760-2229 eller direkt till Piratpartiets konto i SEB 5403-1002815. Det funkar även att skänka via Paypal. Mer information om hur pengarna ska komma fram till partiet finns på http://www.piratpartiet.se/guldpirat.


Vi behöver donationer, men vi behöver även hjälp att sprida kampanjens budskap. Så alla medlemmar med en blogg eller annat media är välkomna att berätta om Kaffepiraterna. Lägg även till Kaffepiraternas logga med Piratpartiets färger på bloggen:


http://i.imgur.com/353yg.png
   
  (#2) Gammal
dansve Inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 201
Reg.datum: Feb 2009

Länk: #215924
Standard Sv: Bli Kaffepirat för 25 spänn! - 2010-06-20, 15:43

Riktigt bra förslag detta!

Jag har redan fått "skulden" men slog raskt ifrån mig. Faktum är att Guldpirat inte är kopplat till 100-lappen men det tror de flesta eftersom nedanstående text ligger väl långt ner på Guldpirat-sidan.

Citat:
Jag vill hellre ge något annat belopp! Inga problem, donera 101 kronor per månad i så fall. Eller 99. Eller 50, 25, eller 200, eller vilket som helst belopp du vill. Det viktigaste för partiet är att vi får en regelbunden, förutsägbar inkomst att driva kampanjer för. Hundra kronor valdes som utgångspunkt för att det är en enkel och rund summa.
Jag tycker att vi gott kan använda ditt föreslagna begrepp "kaffepirat" för att jaga löpande donationer på nivån under 100 kr.
   
 

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com