Piratpartiets mötesplattform


 
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  (#1) Gammal
Anna Troberg Inte uppkopplad
 
Anna Trobergs avatar
 
Inlägg: 616
Reg.datum: Apr 2008
Standard Nyhetsbrev 2011-02-22: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-22, 18:32


Hej allihop!


Detta nyhetsbrev innehåller:  • Information om vad ledningen gör

  • Styrelsen

  • Omval i Örebro och Västra Götaland

  • Norrlandsparley i Skellefteå 12-13 mars

  • Matnyttiga länkar

  • Gästskribenten: Styrelsens sekreterare, Leif Ershag, berättar om styrelsearbetet


Information om vad ledningen gör

Partiledningen jobbar på både internt och externt. Internt håller vi på att se över olika sätt att stärka partiets finanser, aktivera aktivister och skapa rutiner för vårt arbete. It-gruppen jobbar hårt med att migrera och säkra upp våra system. I kväll har man till exempel arbetat med namnservern.


Externt handlar det mycket om att se till att Piratpartiet syns i debatten. Det händer mycket just nu som är intressant ur Piratpartiets synvinkel. Vi kommer till exempel att försöka få en inbjudan till biståndsminister Gunilla Carlssons möte om it-bistånd i mitten av mars. Det gör vi genom ett inledande svärmarbete som sedan samlas ihop av mig och de andra i ledningen, så att vår ansökan hinner gå iväg till UD i tid. Förhoppningsvis ska detta även leda till en debattartikel om it-bistånd.


Styrelsen

Även styrelsen jobbar på med sällan skådad iver. Läs gärna lite mer om vad de håller på med just nu i dagens gästinlägg som är skrivet av styrelsens nya sammankallande, Marit Deldén.


Omval i Örebro och Östra Götaland

Det kommer att bli omval i lokala val i Västra Götaland och Örebro. Styrelsen har uttalat sig om det hela här och det lokala intresset och de praktiska möjligheterna att ställa upp håller just nu på att undersökas.


Norrlandsparley i Skellefteå (12-13 mars)

Det är dags för ett parley igen. Den här gången är temat upphovsrätt och patent och det hela går av stapeln i Skellefteå den 12-13 mars. Mer information finns här. Anmälningsavgiften är 250 kr och anmäler sig gör man här. Facebook-eventet finns här.


Jag kommer att vara där och föreläsa och det kommer bland annat styrelsens sekreterare, Leif Ershag, och Norrans chefredaktör, Anette Novak, också att vara.


Matnyttiga länkar

Piraterna i Skellefteå är inte bara flitiga med att ordna parley. I förra veckan fick de dessutom in en intressant debattartikel om Wikileaks i Norran: ?Kriget på nätet rasar vidare?


I dag gjorde SVT:s vd, Eva Hamilton, ett utspel om framtidens public service i DN. Det fanns lite bra och lite dåligt i utspelet och jag svarade på det i en debattartikel i Aftonbladet. (En kortare version kommer att publiceras i prasselutgåvan i morgon onsdag.)


Farmor Gun skriver om ?Information och kommunikation på dagordningen? angående it-minister Anna-Karin Hatts utspel om en Digital Agenda för Sverige. Denna digitala agenda kommenterade Piratpartiet i ett pressmeddelande. Jag misstänker att vi kommer att få anledning att återkomma till den många gånger.


Med tanke på det som nu sker i Libyen skriver Johanna Drott om att bry sig. Själv skriver jag om Carl Bildts fantastiska förmåga att bry sig om sin aktieportfölj.


Och med detta lämnar jag över till styrelsens sekreterare, Leif Ershag.

??????????????

Anna Troberg

Partiledare

??????????????


Gästskribent: Styrelsens sekreterare, Leif Ershag, berättar om styrelsearbetet

Som ni kanske har märkt har styrelsen börjat ta krafttag för att arbeta mer öppet och för att förbättra kommunikationen till och från styrelsen. Vi har till exempel börjat använda Ettan, hemsidans förstasida, för att informera om vad vi gör. Det kommer vi att fortsätta göra.


Vi har också börjat lägga ut fler saker på remiss eller för allmänt påseende i forumet. Just nu ligger det till exempel en remiss ute som berör mötestekniken på det kommande vårmötet.


Vi är dock medvetna om att forumet inte är idealiskt för ett remissförfarande. Kommunikationsledaren, Emma Marie Andersson, har tagit fram ett förslag till nytt remissförfarande, som styrelsen nu diskuterar. Förslaget syftar till att:


1. Göra remisserna och remissvaren mer överskådliga och lätta att ta till sig.

2. Skapa flera olika sätt att diskutera remisser och leverera svar till dem.

3. Skapa en checklista över vilka informationsvägar som varje remiss ska spridas genom.


Vi vill ha in synpunkter på vårt arbete och hoppas att vi tillsammans och steg för steg ska kunna skapa bättre vägar för kommunikation och öppenhet.


/Leif Ershag, styrelsens sekreterare


flattr this!Partiledare
Blogg: http:www.annatroberg.se
Mejl: anna.troberg@piratpartiet.se
Facebook: http://www.facebook.com/annatroberg1
Skype: anna_troberg
Mobil: 0704-676 273
   
  (#2) Gammal
Henry Rouhivuori Inte uppkopplad
 
Henry Rouhivuoris avatar
 
Inlägg: 5 452
Reg.datum: Feb 2006

Länk: #258242
Standard Sv: Nyhetsbrev 2011-02-22: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-22, 19:37

Jag ser att Marit Deldén inte var gästskribent denna gången, men kanske nästa...


Ekonomiansvarig

ingsoc.eu
   
  (#3) Gammal
karl18 Inte uppkopplad
 
Inlägg: 12
Reg.datum: Sep 2007

Länk: #258246
Standard Sv: Nyhetsbrev 2011-02-22: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-22, 20:38

Citat:
debattartikel om Wikileaks i Norran: ?Kriget på nätet rasar vidare?
Citat:
Farmor Gun skriver om ?Information och kommunikation på dagordningen? ang
Citat:
??????????????

Anna Troberg

Partiledare

??????????????
Ska det se ut så? Med alla frågeteckena alltså, det ser skumt ut. Frågetecken ersätter ju ibland tecken som datorn inte "hittar".
   
  (#4) Gammal
Sven Petersson Inte uppkopplad
Avstängd användare
 
Inlägg: 697
Reg.datum: Dec 2008

Länk: #258270
Standard Sv: Nyhetsbrev 2011-02-22: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-23, 00:01

Det stora problemet är att styrelsens uttalande är ett rungande jaså, och därtill lika inspirerande och lustigt att läsa som en autoklitorektomihandledning!

Fredagen den 11 februari 2011 publicerades omvalsbeslutet.

Först 12 dagar senare har Piratpartiets styrelse lyckats besluta att de praktiska möjligheterna för att ställa upp i omvalet skall undersökas.

Var är valutvärderingsgruppens rapport? Den behövs helt säkert för att kunna utveckla en vinnande valplattform! (Jag utgår från att styrelsen och ledningen inte ämnar använda sig av den gamla valplattformen som redan bevisat sig producera katastrofresultat.)

Hur skall urvalet av kandidater gå till?

Hur ska kampanj och valsedlar finansieras?

Det brinner i knutarna!

Ett utmärkt tillfälle för vår kära partiledarinna att bevisa för oss att hon verkligen kan leda.
   
  (#5) Gammal
Peter Johansson Inte uppkopplad
 
Inlägg: 765
Reg.datum: Aug 2009

Länk: #258370
Standard Sv: Nyhetsbrev 2011-02-22: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-23, 20:20

Hej Anna
Jag har läst ditt blogginlägg ”Mörkrets hjärta bor inte i Afrika” genom att klicka på länk Carl Bildts fantastiska förmåga att bry sig om sin aktieportfölj. I detta nyhetsbrev och där är någon sak jag förundras över.
Saxat ur inlägget: ”De välmanikyrerade händerna som sitter och trycker på röstknappar i parlament runt om i västvärlden är fläckade av blod”.

Om vi tar den svenska riksdagen så är alla riksdagsledamöter hårt styrda av sin respektive partis piskor. Jag minns även vårt intern val 2009 där alla riksdags kandidaterna fick många frågor om att ”Lovar du att rösta enligt PPs riktlinje även om det går emot din personliga övertygelse.”

Där var ju även kandidatförklaringar som alla list kandidaterna fick skriva på där den linje följdes även ner i lokal valen. Där fanns ju även en tråd där den linje försvarades av styrelsen.

Nej Anna se till att du städar ut din egen (läs PPs garderob) före du begär andra riksdagsledamöter/parlamentariker göra det du själv och styrelsen gjorde allt för att undvika, nämligen att riksdagsledamöter röstar emot sitt partis vilja.


Anna smekmånaden som partiledare är nu över och vi väntar på att du ska leda oss. Det har blivit dags för omval i västra götalandslän, och vi har fått en UNIK möjlighet att förbättra det usla resultatet ifrån 2010. Det är dags att fria oss ifrån de bojor som höll oss tillbaka i valet 2010. Sänk kraven på antalet list kandidater och tillåt oss att bredda de lokala valprogrammen med lokalt starka frågor som kan få oss in även om de ligger utanför princip programmet.


Det värsta kan ju inte vara att få tomma stolar, det värsta måste vara att INTE få några stolar alls.


Kan det vara så att PPs styrelse trivs bättre som ett opinionsbildande parti och kunna göra uttalanden utan att behöva ta något större ansvar för dem eller ser ni oss i den folkvalda församlingen och tar ansvar?


Nej ta ansvar nu och för upp hela VG omvalet på dagordningen och gör de nödvändiga förändringar som behövs för att ge de lokalt aktiva allt stöd de behöver för att pucken lättare ska glida in i mål.

Jag förstår att det vore enklare att vänta med att göra dessa förändringar men den tiden har vi inte.


Peter Johansson
http://Pejj31.blogspot.com
   
  (#6) Gammal
puggan Inte uppkopplad
 
puggans avatar
 
Inlägg: 7
Reg.datum: Jan 2006

Länk: #258380
Standard Sv: Nyhetsbrev 2011-02-22 - 2011-02-23, 21:22

Citat:
Ursprungligen postat av Anna Troberg Visa inlägg
Omval i Örebro och Östra Götaland
Antar att det skulle vara Västra Götaland, och inte Östra i den meningen.
   
Gammal 2011-09-22, 10:09
Oregistrerade
Detta meddelande har raderats av JPAnderson. Anledning: Spam
 

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com