Piratpartiets mötesplattform


 
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ

Här diskuterar vi mötespunkten Val (ev fyllnadsval) till Partistyrelsen.

Nedanför denna text visas de som tackat ja till nomineringen och därmed är valbara. Därunder finns en lista med samtliga nominerade, även de som tackat nej eller ännu inte svarat. De enskilda kandidaterna diskuteras i sina egna utfrågningstrådar i detta forum: https://mote.piratpartiet.se/showthread.php?t=38471

Valberedningens förslag:
Rick Falkvinge, med mandat t o m 2014-12-31 (fyllnadsval)
Malin Ahnberg, med mandat t o m 2015-12-31 (fyllnadsval)
Tomas Kronvall, med mandat t o m 2015-12-31 (fyllnadsval)
Torbjörn Wester, med mandat t o m 2016-12-31
Mikael Holm, med mandat t o m 2016-12-31
Jan Lindgren, med mandat t o m 2016-12-31
Karolina Andersdotter, med mandat t o m 2016-12-31
Vakant, med mandat t o m 2016-12-31

Kandideringar till Partistyrelsen

 

Jan Lindgren (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Vald) Information om voteringen

Utbildad civilingenjör, jobbar som vikarierande statistikingenjör och system manager. Glad, utåtriktad, pratsam, trevlig, lojal och pålitlig är ord som använts av andra för att beskriva mig.

Malin Ahnberg (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval) (Vald) Information om voteringen

Jag kommer ursprungligen från Norrköping där jag hade ett flertal poster inom partiet. Nu studerar jag på KI i Stockholm men bor i Uppsala.

Mikael Holm (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Ej vald) Information om voteringen

Pirat sedan 23 dec 2008. Har sedan dess hunnit med diverse saker inom piratrörelsen. Just nu är jag Ordförande i PP Uppsala, Vice Mötesordförande i PP och Förbundssekreterare i UP.

Björn Flintberg (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen

Entreprenör i skolfrågor och strategiska it-frågor som brinner för utbildningfrågor, reform av migrationspolitik och breddningsarbetet som pågår. Vill förändra systemen inifrån. F.d. politiker i Malmö

Carl Johan Rehbinder (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen

Carl Johan Rehbinder - aktiv medlem i Piratpartiet sedan 2008, riksdagskandidat 2010. Ideologisk visionär, praktisk, kunnig på kommunikation, bl.a. i media; från TV-debatter till artikelskrivande.

Göran Widham (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval), Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Arbetar med kommunikation. Föreningserfarenhet från en mängd olika organisationer. Piratpartist sen 2009 - bloggare, aktivist, fd styrelseledamot, fd revisor, avgåeende ur valberedningen.

Nils Kadesjö (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval), Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Veteran från valrörelserna 2006 och 2009, tidigare distriktsledare för Norra. Vill nu jobba med mer övergripande frågor. Day job: strålsäkerhet och organisation på Karolinska sjukhuset.

Karolina Andersdotter (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Vald) Information om voteringen

Bibliotekariestuderande 25-åring från Uppsala med särskilt intresse inom info-.pol. för biblioteks- och bokfrågor, digital publicering och den demokratiska aspekten av informationsförsörjning.

Torbjörn Wester (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot 2014-2016 (Vald) Information om voteringen

Torbjörn Wester, 33 år, rättspolitisk talesperson, ledamot av partistyrelsen sedan 2011 och ordförande för Piratpartiet Norrköping.

Malin Karlsson (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval) (Vald) Information om voteringen

24 år ung, mamma och Pirat. Sekreterare för PP Karlstad. Brinner för integritet och utbildning bland annat.

Tomas Kronvall (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot 2014-2016 (Ej vald) Information om voteringen, Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen

-

Rick Falkvinge (mer information om kandidaten)
Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval) (Ej vald) Information om voteringen

Partiets grundare och förste partiledare. Arbetar sedan 2011 med att driva partiets frågor internationellt och har en halvstor blogg på http://falkvinge.net/.
Nedan visas alla nomineringar till Partistyrelsen , oavsett om den nominerade svarat eller inte

Nomineringar till Partistyrelsen        [dölj...]
Namn Motivering till nominering Har accepterat?
Rick Falkvinge

Nominerad av: Valberedningen
Rick kräver kanske som partiets grundare och fd ledare ingen motivering. Valberedningen tror att det är viktigt att det finns erfarenhet av arbetet i en valrörelse i styrelsen under supervalåret. Rick är förmodligen den person i partiet som har mest av den varan. Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Malin Ahnberg

Nominerad av: Valberedningen
Malin har flera års erfarenhet av styrelsearbete inom partiets ungdomsförbund där hon utmärkt sig med en enorm pliktkänsla, en fantastisk arbetsmoral, ett stort lugn och en enorm klokskap. Hon blev invald i styrelsen på ett fyllnadsmandat vid vårmötet och har alltså redan lite erfarenhet av styrelsearbete i partiet. Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Tomas Kronvall

Nominerad av: Valberedningen
Tomas har varit aktiv länge i partiet och kan med sitt lugna temperament fungera som en brobyggare inom styrelsen. Han är från södra Sverige, en region som just nu saknar representation i styrelsen. Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Torbjörn Wester

Nominerad av: Valberedningen
Torbjörn gör ett bra jobb i styrelsen och bör enligt valberedningen få fortsatt förtroende till 2016. Hans förtroende inom partiet märks bland annat i hans position som rättspolitisk talesperson. Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Mikael Holm

Nominerad av: Valberedningen
Mikael har stor erfarenhet av styrelsearbete och ett stort kontaktnät som förbundssekreterare i Ung Pirat. Valberedningen tror också att det kan vara bra med en person som fortfarande har centrala uppdrag inom Ung Pirat i Styrelsen för samverkan mellan de två organisationerna. Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Jan Lindgren

Nominerad av: Valberedningen
Jan har tidigare erfarenhet av styrelsearbete inom partiet och har de senaste åren varit partisekreterare. Valberedningen tror att hans erfarenhet av valrörelserna 2009 och 2010 samt hans tidigare ledningsuppdrag kan vara värdefulla i styrelsen. Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Karolina Andersdotter

Nominerad av: Valberedningen
Karolina är en fantastisk tänkare och en stor tillgång till en styrelse. Hon har erfarenheter inom Piratstudenterna och har även suttit som förste kurator på en av Uppsalas Studentnationer Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Malin Karlsson

Nominerad av: JimmieK
Den jag vill nominera är Malin Karlsson – Karlstad

Och min motivering till varför Malin borde sitta i partistyrelsen är att hon är en väldigt driven pirat som har arbetat mycket inom Ung Pirat, hon sitter just nu som ordförande för UP Karlstad och har lyckats få till en driven och engagerad styrelse där det finns mycket planerat.

Hon sitter även med i Piratpartiet Karlstads styrelse som sekreterare, och har gott om planer och idéer om vad man kan hitta på.

En av anledningarna till att nomineringen är att hon gärna deltar i diskussioner och skriver bra insändare samt debattartiklar, hon deltog även nyligen på mediaträningsutbildningen som Piratpartiet anordnade.

Jag tror att Malin skulle kunna ge en fräsch bank av idéer till styrelsen och gott om handlingskraft då hon vill se att saker blir gjorda och blir bra.
Nekat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

John-Peter Anderson

Nominerad av: Michael Anderson
John-Peter är en dedikerad medlem i partiet. Har tidigare varit aktiv både som Kommunledare i Kils kommun, och som Valkrets ledare för Värmland inför valet 2010. Har senaste året varit medlem i partiets styrelse, och jag anser därför att han bör få förnyat förtroende för att sitta kvar i styrelsen. Nekat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Carl Johan Rehbinder

Nominerad av: troed
Jag nominerar Carl Johan Rehbinder till Piratpartiets styrelse.

Rehbinder är talför, insiktsfull och har ett fokus på frihetlig politik där höger-vänstefrågor är av lågt intresse. I en styrelse, vilket skiljer sig från exekverande arbetsgrupper, är det av vikt att representera alla de åsikter som finns i medlems- och ytterst väljar-underlaget. Rehbinder har visat upp en förmåga att kunna diskutera med högt i tak - för att när väl en linje framkommit ställa sig bakom den och arbeta för ett gemensamt mål. Det är en viktig egenskap i ett arbete där likriktning riskerar att alienera stöd.

Som mångårig medlem av partiet och tidigare namn på vår riksdagslista bidrar Rehbinder även med långsiktigt strategiskt tänkande och har i ett eget brett kontaktnät inom både journalistik såväl som politik.

Jag tror att Rehbinder innehar just sådana egenskaper som håller partiet skärpt både inför vår häftigaste valrörelse hittills såväl som efter.

https://www.facebook.com/carljohanrehbinder
Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Göran Widham

Nominerad av: klara
Jag nominerar Göran Widham då jag satt med honom i styelsen 2010 och har haft förmånen att få jobba med honom flera gånger. Ett väl beprövat kort som helt enkelt bara funkar. Duktig på PR och kommunikation. Bra att ha i en valrörelse.

http://widham.se/ http://fridholm.net/author/gurgi/ för referens
Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Tomas Kronvall

Nominerad av: Cernael
Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Björn Flintberg

Nominerad av: Mab
Björn Flintberg är småföretagare och entreprenör med rötterna i spelhobbyn. Arbetar som rådgivare i it- och utbildningsfrågor för företag, kommuner och organisationer

Med rötterna i tidiga IT-företag som Framfab och Labs2 och ungdomsförbundet Sveroks förbudsstyrelse har han sedan gått vidare och startat och drivit ett antal företag. För tillfället är han VD för nystartade Eloso AB samtidigt som han sitter i ett par bolagsstyrelser.

Björn bor i Ramlösa utanför Helsingborg men är ursprungligen från Åstorp. där emellan har han hunnit med ett antal orter som Malmö och Göteborg. Han är förhållandevis nybliven medlem men har följt och bloggat om partiet sedan flera år. Dessvärre är hans gamla blogginlägg där han kritiserar partiet borta från nätet, men delar av ett av dem kan återfinnas i en replik jag skrev till honom i januari 2009 (http://ungpirat.blogspot.se/2009/01/en-begrd-replik-till-herr-flintberg.html)

Björn har sedan detta replikskifte följt partiets breddningsarbete och tagit steget att bli medlem för att kunna bidra med breddningen som han ser som viktigt för partiets långsiktiga position i den svenska samhällsdebatten. I styrelsen skulle han få möjligheten att på en strategisk nivå bidra med breddningsarbetet samtidigt som hans gedigna styrelsevana kommer partiet till gagn.

Björn är aktiv på ett antal sociala medier och kan hittas på twitter (https://twitter.com/flintberg), LinkedIn (http://www.linkedin.com/in/flintberg), Google+ (https://plus.google.com/107052282916965165200) och facebook (https://www.facebook.com/bjorn.flintberg)
Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)

Nils Kadesjö

Nominerad av: Mab
Nils Kadesjö är en veteran inom partiet med erfarenhet från valrörelserna 2006 och 2009. Nils har bland annat varit distriktledare för partiets norra distrikt samt suttit i partiets valberedning och har därigenom förvärvat ett brett nätverk inom partiet. Han har även erfarenhet från ett antal olika uppdrag inom Ung Pirat.

Efter att ha avslutat sina studier i fysik i Umeå flyttade han till Stockholm och jobbar numera som sjukhusfysiker på Sahlgrenska sjukhuset. Efter att ha ägnat ett par år åt att främst fokusera på jobbet är han nu redo att åter aktivera sig i partiet och med hans bakgrund och erfarenhet är jag övertygad om att partistyrelsen är rätt plats för Nils.

Hans lugna och resonerande personlighet tillsammans med hans breda erfarenhet från partiet kommer utan tvekan vara en stor tillgång för styrelsen när vi går in i supervalåret 2014.

Ni kan hitta Nils på facebook (https://www.facebook.com/kadesjo) och LinkedIn (http://www.linkedin.com/pub/nils-kadesj%C3%B6/55/257/672).
Accepterat nominering till Styrelseledamot 2014-2016

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2014 (fyllnadsval)

Accepterat nominering till Styrelseledamot till och med 2015 (fyllnadsval)


  (#2) Gammal
Mötespresidiet Inte uppkopplad
 
Mötespresidiets avatar
 
Inlägg: 4 471
Reg.datum: Nov 2010

Länk: #290672
Standard Sv: 10. Val och fyllnadsval till styrelsen - 2013-11-17, 17:31

Voteringspass 5 är nu avslutat.

I styrelsevalet avseende fyllnadsmandatet fram till 31/12 2014 fick ingen av kandidaterna över 50% av rösterna och vi tvingas därmed konstatera att mötet inte lyckats fylla den posten då det inte återstår fler möjligheter till omröstningar.
   
 

Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com