Piratpartiets mötesplattform


Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ

Motion B35: Integrationspolitik: Satsning på psykvården, socialkontorens roll samt utbildningsrådgivares tillgänglighet

Genom en basinkomst är det ekonomiskt nödvändiga löst. Detta gör att individen inte behöver bekymra sig om att överleva. För många skulle detta betyda att de orkar ta tag i sitt liv och göra något åt den situation de befinner sig i. Många av de som inte finner sig tillrätta i samhället har psykiska problem och får inte den vård de behöver. Andra skulle vilja ägna sig åt konst av något slag, men har inte haft råd eller försökt och hamnat i ekonomiska bekymmer.

Förslagen nedan baseras på att basinkomst införs.


Motionerat av:
Användarnamn på mötet:gunnarp

Så funkar det!

Här finns lite information om hur det fungerar och vid sidan av och nedanför presenteras motionen och alla ursprungliga yrkanden, tilläggsyrkanden och motyrkanden som lagts på den.

Ursprungligt yrkande

Detta är de yrkanden som skickats in tillsammans med motionen. Exempel: Yrkande A -- Alla mötesdeltagare ska bjudas på något att äta..

Tilläggsyrkande

Detta är yrkanden som under mötets gång läggs som tillägg till motionen, utöver dess ursprungliga yrkande. Denna typ av yrkanden kan, om de bifalls, genomföras samtidigt som andra bifallna yrkanden. Exempel: Yrkande B -- Att alla mötesdeltagare ska även bjudas på något att dricka. Exempel Yrkande C -- Att alla mötesdeltagare ska erbjudas val mellan Pepsi och Coca-Cola.

Motyrkande

Detta är yrkanden som under mötets gång läggs för att ändra på ett ursprungligt yrkande eller tilläggsyrkande. Det går också att lägga motyrkande på ett annat motyrkande. Denna typ av yrkanden, kan om de bifalls, ersätta det yrkade de lagts emot. En antingen/eller situation. Man röstar om motyrkanden separat och yrkandet och motyrkandet ställs mot varandra, och "vinnaren" går vidare. Exempel: Yrkande D (mot yrkande A) -- Att mötespresidiet ska samla in en mat- och dryck-avgift för det som äts och dricks av alla mötesdeltagare under möten som motsvarar den verkliga kostnaden.

Motivering till yrkanden

Den som lägger ett yrkande kan välja att motivera detta. För att se motiveringen för ett yrkande klickar du på den blå informationsknappen under yrkandet. Endast yrkanden som har motiverats kommer att ha en sådan knapp.

Dra tillbaka yrkande

Du kan dra tillbaka ett yrkande som du själv har lagt klicka på den lilla knappen 'Dra tillbaka yrkande', som syns under ditt yrkande. När du dragit tillbaka ditt yrkande kommer det att fällas ihop, och tydligt visa att det är tillbakadraget.

Lyfta yrkande

Ett tillbakadraget yrkande tas inte upp i omröstningarna, därför finns möjligheten att lyfta ett tillbakadraget yrkande för den som skulle vilja rösta om ett yrkande som dragits tillbaka. För att lyfta ett yrkande måste du först klicka på det, så det fälls ut och du kan läsa själva yrkandetexten. Under den texten finns en knapp för att lyfta yrkandet. Genom att klicka på den knappen lyfter du yrkandet, samtidigt som du tar över ägandet av yrkandet. Dvs yrkandet kommer hädanefter att presenteras som lagt av dig, och du kommer också vara den som kan dra tillbaka eller jämka yrkandet.

Jämka dig

Om du tycker att någon annan lagt ett bättre yrkande än ditt eget och du vill stödja det yrkandet istället kan du jämka dig med det. Du kan jämka dig med yrkanden som ligger inom samma gruppering som ditt yrkande, och en knapp som säger 'Jämka dig med' kommer att synas vid varje sådant yrkande. När du klickar på den knappen kommer ditt eget yrkande att dras tillbaka och en notering visas om att det jämkats, samt vilket yrkande det jämkats med. Har du lagt flera yrkanden inom samma gruppering kommer du att tillfrågas vilket av dem du vill jämka bort.

Huvudinlägg

I denna ruta har du möjlighet att visa ditt huvudinlägg. Detta är det debattinlägg som du vill lyfta upp extra mycket i denna motions/propositions diskusison. Du kan själv byta och skriva ett nytt huvudinlägg, men glöm inte att dina nuvarande gillande i så fall försvinner.

Gilla/ogilla yrkanden

Du kan gilla och ogilla yrkanden, det innebär att ditt användarnamn kommer att synas i en lista som visas när man vilar med pekaren ovanpå en ikon ovanför yrkandet. Du kan även sluta gilla och sluta ogilla ett yrkande. Vad du kan göra syns i form av olika ikoner och texter, du kan bara sluta gilla om du tidigare gillat ett yrkande tex. Du kan även när du gillar eller ogillar, motivera dig om du vill. Om du inte vill motivera dig, klicka på avbryt så registeras ditt gillande eller ogillande utan motivering.

Gilla inlägg i diskussionen

Du kan visa att du gillar ett diskussionsinlägg genom att klicka på knappen längst till höger i raden av knappar längst ner i inlägget. När du klickar på den får du upp en ruta som ber dig bekräfta att du vill gilla inlägget. Efter att du tryckt ok kommer ditt namn att dyka upp i en ruta längst ner i inlägget, tillsammans med namnet på alla andra som också gillar samma inlägg. Är du den första som gillar inlägget skapas rutan då. Observera att det bara går att gilla inlägg skrivna av andra än dig själv.

Hur vi röstar

Röstningen görs i flera omgångar för att vaska fram de alternativ som flest möjliga kan känna sig nöjda med och så att man kan sålla fram vilket av flera likartade förslag som har mest stöd. I tidsplanen är planerat 3-4 röstningsomgångar under mötets sista två veckor.


Yrkanden

Tillbakadraget yrkande B35-Y01 (Jämkad med yrkande B35-Y04)
Av: gunnarp
Tillbakadraget yrkande B35-Y04 (Bortröstad)
Av: MattiasR


Tillbakadraget yrkande B35-Y02 (Jämkad med yrkande B35-Y05)
Av: gunnarp
Tillbakadraget yrkande B35-Y05 (Bortröstad)
Av: MattiasR


Tillbakadraget yrkande B35-Y03 (Jämkad med yrkande B35-Y06)
Av: gunnarp
Tillbakadraget yrkande B35-Y06 (Bortröstad)
Av: MattiasR


Huvudinlägg

Nedan visas de huvudlinlägg som är gjorda på motionen. Varje mötesdeltagare får göra ett (1) huvudinlägg per motion/proposition. De sorteras efter hur många gånger varje inlägg har blivit gillat av andra mötesdeltagare. Du kan själv byta och skriva ett nytt huvudinlägg, men glöm inte att dina nuvarande gillande i så fall försvinner.
Skapa huvudinlägg
Det finns inga huvudinlägg på den här motionen än

Övriga kommentarer och motionshistorik

Nedan visas alla inlägg som inte är huvudinlägg tillsammans med historik för motionen/propositionen.


Magnus Anderssons avatar
2017-04-17, 23:03 #2
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y01:
att det sker en satsning på psykvården så man får den hjälp man behöver vid psykiska besvär.
Formuleringen på yrkandet är inte korrekt, så jag ser fram emot att det inkommer ett nytt yrkande i den form som anges i Motionsskolan på vår wiki.
Magnus Anderssons avatar
2017-04-17, 23:03 #3
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y02:
att socialkontoren ska ägna sig åt stöd åt personer/familjer och inte åt att vara pengautdelare.
Formuleringen på yrkandet är inte korrekt, så jag ser fram emot att det inkommer ett nytt yrkande i den form som anges i Motionsskolan på vår wiki.
Magnus Anderssons avatar
2017-04-17, 23:04 #4
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y03:
att utbildningsrådgivare ska finnas på ett bättre sätt än idag.
Formuleringen på yrkandet är inte korrekt, så jag ser fram emot att det inkommer ett nytt yrkande i den form som anges i Motionsskolan på vår wiki.
2017-04-22, 15:06 #5
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B35-Y04:
att mötet antar ställningstagandet "Vi vill satsa på psykvården, så att personer får den hjälp de behöver vid psykiska besvär."
2017-04-22, 15:07 #6
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B35-Y05:
att mötet antar ställningstagandet "Socialkontoren ska ägna sig åt stöd och rådgivning till personer/familjer och inte åt att vara pengautdelare".
2017-04-22, 15:08 #7
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B35-Y06:
att mötet antar ställningstagandet "Utbildningsrådgivare ska finnas på ett bättre sätt än idag".
2017-04-22, 22:42 #8
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y06:
att mötet antar ställningstagandet "Utbildningsrådgivare ska finnas på ett bättre sätt än idag".
Detta är en meningslös plattityd. Vem vill inte göra saker bättre?


Följande medlemmar gillar debattinlägget:
MattiasR
2017-04-23, 19:21 #9
Inte uppkopplad
Jag Jämkar bort mitt yrkande B35-Y01 till fördel för B35-Y04.

Mitt bortjämkade B35-Y01:
det sker en satsning på psykvården så man får den hjälp man behöver vid psykiska besvär.

B35-Y04, som jag tycker bättre om:
mötet antar ställningstagandet "Vi vill satsa på psykvården, så att personer får den hjälp de behöver vid psykiska besvär."
2017-04-23, 19:21 #10
Inte uppkopplad
Jag Jämkar bort mitt yrkande B35-Y02 till fördel för B35-Y05.

Mitt bortjämkade B35-Y02:
socialkontoren ska ägna sig åt stöd åt personer/familjer och inte åt att vara pengautdelare.

B35-Y05, som jag tycker bättre om:
mötet antar ställningstagandet "Socialkontoren ska ägna sig åt stöd och rådgivning till personer/familjer och inte åt att vara pengautdelare".
2017-04-23, 19:22 #11
Inte uppkopplad
Jag Jämkar bort mitt yrkande B35-Y03 till fördel för B35-Y06.

Mitt bortjämkade B35-Y03:
utbildningsrådgivare ska finnas på ett bättre sätt än idag.

B35-Y06, som jag tycker bättre om:
mötet antar ställningstagandet "Utbildningsrådgivare ska finnas på ett bättre sätt än idag".
2017-04-23, 19:23 #12
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y04:
att mötet antar ställningstagandet "Vi vill satsa på psykvården, så att personer får den hjälp de behöver vid psykiska besvär."
Också en meningslös plattityd. Alla partier vill hela tiden satsa på det enda och det andra.
Jan-Eriks avatar
2017-05-14, 16:13 #13
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B35-Y04:
att mötet antar ställningstagandet "Vi vill satsa på psykvården, så att personer får den hjälp de behöver vid psykiska besvär."
Helt enkelt för vagt och självklart. Tror redan den målsättningen finns.
Svara
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com